Může konzole nahradit pc?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

PhR
Level 3
Level 3
Příspěvky: 448
Registrován: duben 12
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Může konzole nahradit pc?

Příspěvekod PhR » 30 črc 2018 22:23

Nepíšu o tom až teď, jenom jsem zopakoval ty důvody který jsem psal v příspěvku předtím ještě na 1. straně a sám si mi na ten příspěvek odpověděl,lol . Mimochodem další věc co píšeš a je úplně od věci.

To je sice hezký, ale kolik počítačů za 6k nebo 10k tu skládáš prosimtě, pokaždé co tu jsem tak tu někdo shání pc za 20k +.
*zdroj. kabel sem myslel
Údržbou jsem myslel přesně to co říkáš, si ten comp "nezaneřádit?"
Celou dobu tu pochopitelně mluvím o PS4 Slim.

Udělej mně a sobě laskavost, a místo psaní do tohohle threadu běž třeba na odvykačku, prospěje ti. Víceméně jedna věta co jsi napsal(ale nejsi to jenom ty) byla mířená na můj dotaz, zbytek se tu většina snažíte prosazovat svůj osobní názor, kterej si můžete navzájem sdělovat v nějakym diskusním kroužku a ne v tomhle threadu, díky.

Očividně nechápeš to, že konzole a pc gaming se nezaměřují přesně na tu samou cílovou skupinu a ty určitě nejseš v pozici abys tu jak trendsetter rozhodoval co je lepší a co ne, tak se prosimtě uklidni a jestli tu nemáš žádnej PC co by si někomu složil tak běž skládat třeba pexeso, nebo tak, dík.

Upřímně je jasný že je Petr taky trochu zaujatej vůči konzolím, ale aspoň mi dokáže odpovědět na dotaz a ještě k tomu napíše něco navíc, což se o tobě a o tvejch názorech říct nedá.(: btw snad všechny z těch 9 500 příspěvků co tu máš nejsou tak no sense, jako ty v tomhle vlákně.

petr22: přemýšlím jestli PS4 Slim, nebo PRO ale zkouknul jsem pár videí a ze všech vyplývá že PRO má smysl pro 4K což mám, takže spíš to PROčko.


e: napíšu radši na Playstatuin forum,jestli nějaké je. Teď už jenom čekám než to Míša pošle adminovi kvůli té odvykačce (:,,


danieltk Tu kombinaci notebook + konzoli se snažím Miškovi vysvětlit už delší dobu, celý tenhle thread je spíš směřovaný na to, co všechno za kompromisy bych musel udělat, aby mi konzole nahradila pc (pc = pro mě víceméně jen youtube a filmy) a abych ve výsledku věděl, jestli se mám podívat po nějakém notebooku, zatímco budu čekat na konzoli.
GeForce GT 630 2GB
I5-3550 3,30GHz
4GB RAM
W7 HP

Reklama
Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14681
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Může konzole nahradit pc?

Příspěvekod Michael850 » 30 črc 2018 22:48

Něco na co můžu odpovědět z toho vypíchnu.
Ten příspěvek jsem přečetl několikrát a nikde to tam nevidím, budeš prosím tě tak laskav a řekneš mi, kde přesně se to v něm nachází?
"ale kolik počítačů za 6k nebo 10k tu skládáš"
Žádný, protože každý kdo chce herní PC ví, že za 10K nebo dokonce méně nic použitelného neposkládá. A PC co je na úrovni té PS4 odpovídá low ednu z roku 2014.
3. stránka a ty sis doteď neuvědomil, že na tom PS4 Pro si samozřejmě nemáš šanci stejně nic ve 4K ani zahrát.
Jinak odpověď už dávno padla, takže nevím, co kolem toho děláš pořád takové drahoty. Jak konkrétně ti můžem ještě pomoci, když ty akceptuješ jen tu špatnou možnost?
Naposledy upravil(a) Michael850 dne 30 črc 2018 22:51, celkem upraveno 2 x.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53594
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Může konzole nahradit pc?

Příspěvekod petr22 » 30 črc 2018 22:48

Ty se nas ale ptas na nazor, jestli konzole dokaze nahradit PC, pricemz chces od
nas potvrzeni, ze si tu PS4 mas koupit.

Mam pocit, ze si tu PS4 prilis idealizujes. Je to vyrobek Sony, coz jest firma,
ktera velke mnozstvi kvalitniho hardware zabila nesmyslnym softwarovym omezenim,
ktere dokonce uplatnuje na jiz prodavane vyrobky ve forme aktualizaci.

Znovu opakuji - na PS4 muzes delat jen to, co ti Sony dovoli a aplikace, pokud
existuji, jsou proti PC a telefonum velice omezene. Nepredstavuj si, ze na tom muzes
delat vse jako na PC a jako na telefonu. Proc tomu tak je se ale musis ptat
u vrchniho Japonce.

Mys a aklvesnice - vsak uvidis, jak a hlavne pouze kde to bude fungovat.

Ja primo vidim jak si to doneses domu a zjistis, ze tretinu toho co chces to neumi vubec
a tretina funguje uplne jinak nez sis predstavoval.

Na PS4 a XBOXu One me irituje jeste jedna zasadni vec: je to vyrobek s omezenou zivotnosti,
protoze se driv nebo pozdeji kvuli pouziti bezolovnateho cinu a stridani teplotnich cyklu upece.

A co me vylozene nebavi je ty konzole neustale opravovat, vypada to takhle:
https://www.youtube.com/watch?v=Y0h0T2cQvDE

Stoji ti to za 10.000 Kc ?

PS4 je hezka kdyz ji dostanu zadarmo, prepajim APU a zahraju si nejakou hru.
Ale kupovat ji novou bych si hodne rozmyslel.

PhR
Level 3
Level 3
Příspěvky: 448
Registrován: duben 12
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Může konzole nahradit pc?

Příspěvekod PhR » 31 črc 2018 00:00

petr: už jsem tu víckrát zmiňoval, že si tu konzoli koupím a jenom se rozmýšlím, jestli k ní koupim i notebook, nebo mi dokáže vynahradit pc (za předpokladu že být na pc pro mě mimo hry znamená jen youtube a filmy a pár maličkostí bez kterých se bez větších kompromisů obejdu).

Chápu jak to myslíš ohledně toho softwaru a bral jsem to na vědomí už jak si to psal předtím.

Nad životností jsem se předtím ani nezamýšlel, zatím sem nikoho ze známých neslyšel si stěžovat na životnost atp., ale věřim že znáš víc lidí co ty konzole opravujou než znám já (neznám nikoho btw)

Miško: Na první stránce se mě M_i_s_o ptal, proč chci konzoli, když můžu upgradovat PC a jako první důvod jsem říkal exkluzivky. Btw my apologies za tu odvykačku.

Přesně a kvůli Fife, MK... , pár exkluzivkám a těch hodně očekávaných her co vychází nemá pro mě smysl kupovat pc za 20k čistě kvůli hrám, když ho ani narozdíl od PSka nebo noťasu nikam nepřenesu.

To s tím low endem je možná pravda, ale dost pochybuju že bys mi našel low end herní sestavu z roku 2014 která dokáže ty nejnovější hry rozjet stejně nebo lépe jak to dokáže PS4 Pro (čistě z těch gameplayů co jsem se díval, mi grafika těch her přijde neskutečná a jestli to plynule na stejnou/lepší grafiku dokáže rozběhnout i ta sestava cos říkal, tak ti klidně pošlu růže jako omluvu :3)
Některé exkluzivky jsou nativně ve 4k a zbytek je upscale, každopádně u PS4 (Slim) a PS4 Pro ten největší rozdíl v grafice poznáš právě u 4K televize, takže kupovat PROčko místo Slimka kvůli 4k televizi očividně důvod má.
I kdybych si tu konzoli idealizoval, tak všechno co tu ohledně té konzole píšete tak beru na vědomí a snad dokážu určit, jestli to pro mě představuje problém, nebo ne.

E: Kdyby sem někdo napsal, jestli si má koupit Iphone X, nebo Iphone 7 + počítač, tak mu taky asi napíšete, ať radši zvolí IP7 nebo jinej telefon za podobnou cenu + Počítač, místo Xka, ale za sebe bych bral radši Xko než druhou možnost, když telefon používám mnohem více než PC. A tys na mě působil tak, že místo toho, aby ti došlo, že mám jiný potřeby než ty a většina lidí tady na foru a že od hraní očekávám něco jinýho než spousta jinejch zarytejch hráčů, tak si to vzal tak jakože jsem mimo a že tvůj názor je ten správnej. A už na první stránce jsem ti psal že pc x konzole je taky hodně o preferencích.
Neříkám že to tak je, jenom žes na mě tak působil a pořád působíš(:
GeForce GT 630 2GB
I5-3550 3,30GHz
4GB RAM
W7 HP

Zivan
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2444
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

Re: Může konzole nahradit pc?

Příspěvekod Zivan » 31 črc 2018 09:45

PhR píše:...si tu konzoli koupím a jenom se rozmýšlím, jestli k ní koupim i notebook...

Tak si tu konzoli kup, vyzkousej co potrebujes a pak pripadne dokup notebook. To bude nejjednodussi a nejrychlejsi reseni, protoze nikdo 100% nevi, jestli ti bude nebo nebude stacit. Nemusis prece oboji koupit najednou.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Uživatelský avatar
dom324
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3161
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Může konzole nahradit pc?

Příspěvekod dom324 » 31 črc 2018 11:52

Konzole určitě nezvládne plnohodnotně nahradit pc. Má k tomu hodně daleko.
Pokud jsi opravdu nenáročný, tak si možná pouze s konzolí vystačíš. Ale pro mě (a věřím že spoustu dalších lidí na tomto fóru) je představa fungování jen a pouze na konzoli něco jako noční můra.

YouTube si na konzoli pustíš bez problému (ale tvá představa, že Youtube klient pro konzole je aktualizovaný tak často jako mobilní klienti, je bláhová), filmy přehraješ taky (vyjma nových kodeků viz Petr). Ale co třeba kdyby sis chtěl do filmu hodit titulky? Co jsem letmo četl, tak přidat titulky do PS4 přehrávače není zdaleka tak jednoduché jako když ve VLC prostě ukážeš cestu k souboru s titulkami a finito.
Extrahování zazipovaných souborů? Ani nevím jestli to PS4 vůbec umí.

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14681
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Může konzole nahradit pc?

Příspěvekod Michael850 » 31 črc 2018 12:17

Pokud vím, tak tyto hry by měly fungovat i na X1, takže bych už kvůli těm filmům volil spíš ten, než PS4. Akorát pokud chceš něco i na ty AAA hry, tak to chce už X s o poznání silnější grafikou, ale to už zas máme 13K. Nechápu, na co zas ntb, když to stejně bude ležet doma, tak kup k tomu nějaký levný repas desktop, když to nemusí být na hry, tak do 10K seženeš slušné sestavy, rozhodně to bude lepší než mermomocí chtít stále přetrvávat jen na té herní stanici a pokoušet se na tom pracovat se značnými omezeními a tvářit se u toho spokojeně.
PS4 Pro má stále ten pomalý Jaguar a grafiku pod úrovní RX 470, pokud se dobře pamatuji, takže takový herní PC není zas takový problém sehnat, když jen procesorově to převálcuje snad každá sestava, co se tady skládá. Samozřejmě o 4K se bavit ani v jednom případě nemůžeme a ten upscale má do nativního 4K ještě opravdu hodně daleko. Rozdíl poznáš hlavně v těch FPS, ta silnější grafka tomu dost pomůže, ale pořád musí být dost brzda ten procesor, když dnes už tvrdě narázíš na limit i s i3 8100.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Kraken93
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 131
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Může konzole nahradit pc?

Příspěvekod Kraken93 » 31 črc 2018 12:19

A co ten PC co máš teď v popisku? Ten ti přeci zůstane, takže to co nepůjde na konzoli můžeš dělat na tom PC. Nebo ho chceš prodat, aby si měl na tu PS4? U PS4 Pro nejde jenom o podporu 4K, ale například některé hry na Pro jedou v 60fps a to už oproti 30 bude rozdíl. A ano nejnovější hry na tý sestavě z roku 2014 nerozjedeš, ale to je taky daný tím, že verze pro konzole jsou většinou dost osekaný právě aby to běželo na rozdíl od PC verze. Kdyby si měl možnost vzít tu konzolovou verzi, tak věřím, že to PC z roku 2014 taky rozjede. Já osobně bych PC za konzoli nevyměnil, ale jak píšeš každý preferuje něco jiného. A to že tu bude víc lidí zastávat PC bude taky tím, že se to tu jmenuje pc-help, takže lidi mají přeci jenom k PC blíž. :-)

PhR
Level 3
Level 3
Příspěvky: 448
Registrován: duben 12
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Může konzole nahradit pc?

Příspěvekod PhR » 31 črc 2018 13:02

Zivan- to plánuji, ale kdyby mi ta konzole přecejenom nestačila, tak to chci mít z krku co nejdřív a už mít nějaký vybraný, rovnou bych i věděl kolik do toho budu muset dát celkově peněz.
dom- Díky, nějak podobně jsem to potřeboval vysvětlit
mišo- ty exkluzivky na xone mě ani moc nelákají, ale popřemýšlim i nad ním. Přinejhorším koupím oboje, půjčím si od někoho hry a co mi bude víc vyhovovat si nechám a tu druhou konzoli vrátim ve 14ti denní lhůtě. (naštěstí k oboum dávají kódy k ps plus a xbox live na 2 týdny)
Repas laptop, pokud na ty filmy postačí tak klidně i chromebook, prostě cokoliv co mi to přehraje, má aspoň fhd displej a nerozpadne se za měsíc:D
Kraken- nemám tu místo na TV a stůl s monitorem, navíc ten PC už začíná odcházet. I bez ntb můžu většinu věcí dělat na telefonu což je pro mě asi pohodlnější, než vytahovat odněkud pc/nebo ho tu nechat překážet, zapojit ho do TV a až potom se vlastně pustit do toho co jsem potřeboval.
Původně ten příspěvek měl sloužit k diskuzi, jestli kombinace telefonu + konzole(popř. k tomu android tv) dokáže ve většine ohledech zastoupit PC (pro nenáročnýho uživatele), asi jsem to měl místo příspěvku shrnout více i v názvu, každopádně většinu z toho co jsem potřeboval vědět, abych se mohl lépe rozhodnout už vím, tak díky všem.
GeForce GT 630 2GB
I5-3550 3,30GHz
4GB RAM
W7 HP


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • RB433 - čím nahradit
    od MK_Vs » 05 bře 2024 07:28 » v Sítě - hardware
    2
    584
    od MK_Vs Zobrazit poslední příspěvek
    06 bře 2024 18:51
  • Jak nahradit průzkumníka Total Commanderem?
    od atari » 19 zář 2023 11:03 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    1578
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    19 zář 2023 11:25
  • Retro herní konzole s dosovými hrami v UHD nebo Full HD
    od darkmarek » 30 čer 2023 11:19 » v Herní konzole
    6
    2563
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    02 črc 2023 11:18

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů