A zase ta LAnka

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
marcucci
Level 3
Level 3
Příspěvky: 404
Registrován: duben 05
Bydliště: Ireland
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline
Kontakt:

A zase ta LAnka

Příspěvekod marcucci » 25 lis 2005 19:06

Mam opet maly problem s LANkou.Po vetsich i mensich problemech se mi poradilo rozjet ji na 100%,ale ted mam problem takovy:pustim pocitac a at na cokoli kliknu z WIN(treba tento pocitac,Start atd.,ale na Nera a Winamp atd. se to nevztahuje)ma odezvu asi 1min.nez po pozadovane okno otevre.Je to fakt silene.Kdyz odpojim sitovy kabel na LAN nebo se pripojim k Internetu tak vse bezi normalne.Bude to asi blbost v nastaveni ale nevim kde.Oba pocitace maji pripojeni na internet (nezavisle) a na obou je XP Home SP2. Diky[/quote]

Reklama
miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

Příspěvekod miras » 26 lis 2005 12:07

Chápu dobře že tenhle problém nastává jen těsně po startu systému? Pak už chodí všechno normálně? Co když necháš zdánlivě už nastartovanej systém třeba pšt minut bejt a zkusíš to pootm? Zase první okno trvá dlouho? Díval ses do Správce úloh? Jaký je vytížení CPU? V případě nezvykle vysokýho, jakej proces ho má na svědomí?

Uživatelský avatar
marcucci
Level 3
Level 3
Příspěvky: 404
Registrován: duben 05
Bydliště: Ireland
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline
Kontakt:

Příspěvekod marcucci » 26 lis 2005 16:40

Ne,ne.Jenom po startu ne,dela to celou dobu so je PC spusten,dokud se nepripojim na Net nebo neodpojim kabel na LAN.A netrva tak dlouho jen prvni okno,ale vsechny.CPU je v normalu ve vsech smerech.Divny ze mi to dela na obou PC. :roll:

Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Příspěvekod Rimmer » 27 lis 2005 10:14

Hodně zajímavý problém, co by jsi mohl zkusit, je zakázat (dočasně) síťovou kartu ve správci zařízení a restartovat PC. Projeví se to nějak na stavu??
Připadá mi to, jakokdyby jsi tam měl nějaké bezpečnostní utility, které se navzájem "třískají"....nemáš náhodou spuštěné 2 firewally, antiviry??

Místo, kam ještě můžeš mrknout: Správce zařízení >> Sítě
Je-li problém pouze pokud je pc připojené k síti, měl by jsi vidět (mohl) nějaký provoz. Pokud provoz nebude žádný, bude to dost divný a viděl bych to alespoň na reinstal ovladače síťové karty.
Rimms


Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti