CorelDraw-importované pdf/eps - podivné objekty

Tvorba grafiky, grafické programy a vše o nich…

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Herda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 357
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

CorelDraw-importované pdf/eps - podivné objekty

Příspěvekod Herda » 24 kvě 2016 17:57

Mám PDF soubor celkem podivně velký 2.7MB a jde jen o pár znaků a bitmapu tak odhadem 1000x2000px. Texty jdou označit a kopírovat (vč diakritiky). Zajímalo by mě v jakých režimech je možné do PDF ukládat texty, jestli jde o znaky, křivky, bitmapy a nějaké kombinace, protože např. u jiného PDF vlastnoručné dělaného jsem si všiml, že některá písmena, kterým jsem nastavil různé opentypefeatury jako stylistic variant atd (jiné zakřivení koncovek, delší nožička znaku), tak samozřejmě v tom corelu když jsem je kopíroval a vložil ze schránky jako čistý text, tak šlo o normální znaky, zato v PDF šly označit taky, ale kopírovaly se jako unknown character (otazník v obdélníku).
Zpátky k dotazu, když to 2,7MB pdf otevřu v corelu a dám import jako křivky, tak se mi místo znaků ukáží různé přeskrtané obdélníky. Když dám jako text, tak jsou znaky rozhozené (posunuté horizontálně), některé dokonce chybí!. Můžete někdo vysvětlit oba jevy? Navíc, co znak, to textový objekt!

Když importuji EPS (stejná věc, akorát to eps má 100MB), tak při volbě text nebo křivky se mi tam přidá asi co řádek to Rastrový objekt (všechno rastrové), ale velmi podivný charatkter to má: ten objekt asi je bitmapa, ale nástroj Tvar ukáže, že ohraničení toho objektu je uděláno tak, aby to mělo dojem těch křivek textu. Co je to za blbost? Potřeboval bych poradit tedy, jak z té bitmapy (když to ohraničení promažu, tak je to jeden velký obdélník), extrahovat ty křivky, prostě udělat z toho objekt, který má stejné křivky, ale aby to nebyla bitmapa. Trasovat jsem zkoušel ale je to zbytečné (ty křivky tam už jsou) a nepraktické (je do veelmi zlouhavé a často při tom Corel X7 spadne) a i někdy nerealizovatelné (u větších objektů to hlásí, že je ji potřeba převzorkovat na nižší rozlišení).

Reklama
Uživatelský avatar
x-rated
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2124
Registrován: říjen 14
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline
Kontakt:

Re: CorelDraw-importované pdf/eps - podivné objekty

Příspěvekod x-rated » 24 kvě 2016 18:04

to je jednoduchý, prostě to neni kompatibilní :smile:
podobně na tom je třeba ukládání ai do svg, některý gradienty to převede na jakejsi hnusnej rastr a nezbejvá nic jinýho, než to ručně překreslit
možná aktuální verze x8 si s tim poradí líp, ale s některejma adobovinama prostě nehne
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Podivné chování touchpadu v MS Excel
    od Peťa » 13 čer 2023 16:58 » v Kancelářské balíky
    4
    1826
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    16 čer 2023 08:19

Zpět na “Design a grafické editory”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti