KONZISTENCE Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...). Témata z této sekce se NEZOBRAZUJÍ v TOPxx na hlavní straně fóra.

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

TYDADÁ
Pohlaví: Nespecifikováno

KONZISTENCE  Vyřešeno

Příspěvekod TYDADÁ » 25 zář 2004 20:50

NAZDAR: PORADÍ MI NĚJAKÁ MOUDRÁ HLAVA
1)CO MÁM DĚLAT, KDYŽ PO MNĚ CHCE PO KAŽDÉM ZAPNUTÍ PC PROVEDENÍ KONTROLY KONZISTENCE ( WIND XP PROFF.)? TRVÁ STRAŠNĚ DLOUHO.
2) JAK MŮŽU ZJISTIT, JESTLI JSOU MOJE HW KOMPONENTY KOMPATIBILNÍ S WINDOVS XP PROFFESSIONAL?
DÍKY

Reklama
miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Offline

Příspěvekod miras » 26 zář 2004 10:26

1) Tu kontrolu chce už od začátku, nebo se nějakým záhadným způsobem prostě objevila? Stávalo se mi něco podobnýho, doteď nevím, proč. Na netu sem našel spoustu zaručenejch návodů, jak to odstranit, ale nepomohl ani jeden. Srovnalo se to až po nainstalováíní SP2 a přeinstalaci Kerio personal firewallu. Nicméně jeden návod bude fungovat zaručeně. Když nabootuješ do nouzovýho režimu a v adresáří Windows\System32 najdeš soubor "autochk.exe", přejmenuj ho třeba na "autochk.bak" a vytvoř tam úplně prázdnej soubor se jménem "autochk.exe". Tenhle postup sebou nese tu nevýhodu, že se ti disk nezkontroluje ani když systém doopravdy spadne.
2) Na instalačním CD WinXP je jakejsi nástroj pro kontrolu kompatibility. Akorát si nejsem jistej, jestli kontroluje jenom software, nebo i hardware. Zkusit to každopádně můžeš. Když šoupneš CD do mechaniky a pustí se ti autorun, úplně dole je Zkontrolovat kompatibilitu systému.
Dost napoví taky správce zařízení. Mrkni jestli nejsou někde nějaký konflikty, či tak něco.
Pár zajímavejch informací je taky v systémovejch informacích (Start->Spustit->msinfo32)
Dál, když pustíš Nápovědu a odbornou pomoc, tak vpravo pod nadpisem Vyberte úkol dej "Zobrazit informace o počítači a provést diagnostiku pomocí nástrojů". Vlevo v nástrojích vyber "Informace o tomto počítači" a pak vpravo projdi ty prostřední dvě možnosti ("Zobrazit stav hardwaru a softwaru" a "Zjistit informace o hardwaru nainstalovaném v tomto počítači").
Btw: pokud nemáš nějakej opravdu starej šrot, nebo nepoužíváš nějaký těžce speciální zařízení, komponenty by kompatibilní bejt měly.


Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 hostů