RTX 2070 - do 15K

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Donald64
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2435
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: RTX 2070 - do 15K

Příspěvekod Donald64 » 12 čer 2019 09:39

Lisa Su chce držet 45% provizi z prodeje každého čipu, aby tyto peníze mohli investovat do RnD a nevznikl žádný další Bulldozer. Dříve razili taktiku minimálních provizí a bezkonkurenčních GPU/CPU cena/výkon, aby získali celý trh a mohli si diktovat ceny. Jenže aby se jim to povedlo, museli by vydat nejlepší produkt 3x po sobě, což se nikdy nepodařilo a vždy tam byla nějaká nepovedená řada a oni byli nuceni své produkty dávat skoro za výrobní cenu, aby se vůbec prodávaly. Nebýt jejich skvělého nápadu s chiplety a spícího Intelu, tak by je právě tato strategie bývala zahubila. Teď nastala změna, nechtějí být už jen "budget option", stále chtějí nabídnout nevýhodnější produkty, ale už ne levné. Pro spotřebitele je to na jednu stranu zklamáním (už žádné extra levné a výkonné produkty) a na druhou výhra (díky silné konkurenci bude větší tlak na nižší cenu a mezigenerační pokrok).

Pro koupi AMD ale jsou důvody a kdo by čekal, že právě podpora ze strany vývojářů her bude jedním z nich (díky osazení v Xbox, Playstation, Stadia, PC). Dále přibyla funkce pro zlepšením vizuální kvality (FidelityFX), kde uplatní více VRAM oproti Nvidii a nesnižuje to výkon - srovnávají s nepoužitelným RayTracingem. Dále nabízí i nižší odezvu v podobě funkce "Anti-lag". Taktéž nabízí nejlepší zvukové podání a podporují HDR s nižším dopadem na výkon a spotřebu VRAM. O jejich úsporné funkci při statičtějších scénách (Radon Chill) která může reálnou spotřebu dost snížit se třeba vůbec nemluví. Jednoduše když budete chtít, aby vaše AAA hra dobře vypadala, nebo preferujete MOBA/FPS tituly kde jde především o odezvu, tak je AMD (nyní ve 2 cenových kategoriích) nejlepší volbou. A i kdyby vám na tom všem nesešlo, pořád nabídnou mírně lepší FPS, více VRAM a za mírně lepší cenu, nyní už s konkurenceschopnou spotřebou.

Vše co píši je sice hezké, ale stejně musíme počkat na testy a až pak uvidíme, jak to s těmi funkcemi a výkonem doopravdy bude. Každopádně zatím Navi vypadá jako velmi konkurenceschopná karta, kor když jsou RT a Tensor cores naprosto k ničemu.

Reklama

  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 43 hostů