NTB s W10 nevidí W7

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vrsovsky
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

NTB s W10 nevidí W7

Příspěvekod vrsovsky » 22 říj 2018 07:19

Zdravím, mám takový menší (pro mě spíše větší) problém. Jsme malá firmička o třech zaměstnancích. Vytvořil jsem z jednoho staršího stolního PC server tím, že jsem nasdílel nějaké složky, aby jsme do nich mohli všichni - ten počítač jede pod W7. Když jsme měli NTB s W7, tak v pohodě. Teď jsme s kolegou dostali novější NTB (repasovaný Lemovo s docela slušným výkonem) a jsou tam W10. NTB připojím přes pevné připojení do sítě a vůbec ten server nevidím. Nevidím ani NTB kolegině, která W10 na svém NTB má a ta se do serveru dostane. Vím, že jsem ji to taky před časem nastavoval (nevím už jak), ale ta je připojená přes wifi a také hned po prvním spuštění W10 a přihlášení na wifi ten server viděla - já jej ani nevidím. Ty NTB co máme jsou repasovaný a W10 už tam byli někým nainstalovány - vypadají čistě, ale já se v nich moc nevyznám. Jen jsem našel, že pracovní skupina je WORKGROUP, stejně jako je nastavena skupina WORKGROUP na tom stolním PC (server).
Nevíte někdo co s tím.

Díky

Reklama
Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 598
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: NTB s W10 nevidí W7

Příspěvekod TRNX » 22 říj 2018 07:36

Ahoj. Skupina není důležitá. Předpokládám, že sdílení a zabezpečení složek máš v pořádku (sdílení povoleno pro konkrétní uživatele/PC a stejně tak zabezpečení). Dostaneš odpověď od severu, když si na něj pingneš z některého z klientů? Pokud ano, zkus přejít z průzkumníku do složky pomocí odkazu "\\IP-HOSTITELE\název_sdílené_složky". Např. "\\192.168.0.1\slozka". Pokud ti PING neodpovídá, na serveru jdi do firewallu s pokročilým zabezpečením, vyber příchozí pravidla, vyfiltruj si seznam podle protokolů a najdi si ICMPv4 a povol parvidla sdílení souborů i tiskáren. Stejně tak povol i na klientovi a pak vyzkoušej PING znovu.

vrsovsky
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: NTB s W10 nevidí W7

Příspěvekod vrsovsky » 22 říj 2018 16:13

Ahoj,
sdílení mám nastaveno na serveru pro všechny a povolen zápis i čtení.
Ale už se zrácím tím že si PINGnu - co to je a ajk se to dělá? Já ten server, ale ani nevidím, když dám místa v síti. Nevidím ani kolegyni, která má také W10. Přitom ze starého noťasu co tam mám W7, tak vidím tři počítače včetně serveru. Z "nového" vydím pouze NTB s těma W7 (nedostanu se doněj, ale já tam nic nesdílím). Ještě zkusím povolit pravidla v těch protokolech - ale dofám že to najdu jak na tom serveru s W7 (tam to bude asi snažší) a taky že to najdu v těch W10, tam je všchno tak zamotaný a schovaný, že se v tom nějak ztrácím.

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 598
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: NTB s W10 nevidí W7

Příspěvekod TRNX » 22 říj 2018 16:30

Ping ti umožňuje ověření funkčnosti mezi dvěma zařízeními. Spusť si příkazový řádek z klienta a napiš "ping IP_serveru" (např. ping 192.168.0.1). Vypíšou se 4 řádky a na konci souhrn. Potřebuješ aby odeslané pakety byly 4, přijaté 4 a ztracené 0 (viz. moje příloha). Pokud ti ping odpoví, že host neodpovídá nebo něco v tom smyslu, tak klient na server nevidí. Stejně to můžeš udělat i obráceně (server musí vidět na klienta a klient na server). Povolením těchto pravidel ve firewallu by ti to mělo jít. Nic na tom není. Otevři si firewall s pokročilým nastavením, zvol příchozí pravidla a v sloupci protokol najdi ICMPv4 (je jich tam více, tak si to seřaď) a povol ty pravidla, kde je sdílení souborů a tiskáren. Na serveru by si měl mít staticky (napevno) přidělenou IP!
Přílohy
ping.jpg


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC nevidí telefon
    od tomik.pb » 15 pro 2023 13:01 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    2
    757
    od tomik.pb Zobrazit poslední příspěvek
    15 pro 2023 15:55

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Seznam[Bot] a 6 hostů