Jak na propojení routerů (router jako switch) Vyřešeno

Moderátor: Mods_senior

ArmyDOG
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: březen 14
Pohlaví: Muž

Re: Jak na propojení routerů (router jako switch)

Příspěvekod ArmyDOG » 26 led 2015 14:34

Naprosto jasné. Děkuji. Klidně smažte ty moje komenty nahoře.



Reklama
Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18943
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Jak na propojení routerů (router jako switch)

Příspěvekod X » 26 dub 2015 19:48

Jak snadno rozšířit pokrytí Wi-Fi signálem? (teorie i praxe) >>> http://www.cnews.cz/jak-snadno-rozsirit ... ie-i-praxe

Ačkoliv si to mnozí nechtějí připustit, internet se stal nedílnou součástí života. Připojeni chceme být vždy a všude – na počítači, notebooku nebo telefonu. Přestože u stolního počítače je internet veden pomocí kabelu, u mobilních zařízení je takové řešení velice nepraktické. Jenže co dělat, když chceme brouzdat i v nejzazším koutě bytu, kam Wi-Fi signál nedosáhne?

... Předpokládáme tedy, že kabeláž máte rozvedenou po celém objektu a propojenou aktivním prvkem (tzv. switchem neboli přepínačem). V tu chvíli můžete pomocí kabelu umístit první přístupový bod. Nastavte název sítě a zabezpečení tak, jak jste zvyklí u klasických bezdrátových sítí. Zvýšenou pozornost věnujte ale použitému kanálu. V žádném případě nenechávejte tuto volbu na automatickém nastavení.

Následně zjistěte rozsah území, kde ještě bude bezdrátová síť v pohodě použitelná. Poté najděte v blízkém okolí volnou síťovou zásuvku a připojte další přístupový bod. Nastavte mu stejný název sítě a zabezpečení, pouze použijte jiný kanál.

V případě pouhé dvojice zařízení volte nejvzdálenější volné kanály, aby nedocházelo k vzájemnému rušení. U více zařízení je potřeba rozmístění kanálů trochu pečlivěji naplánovat. Přestože je kanálů třináct, jejich frekvence se vzájemně překrývají a dochází k rušení ...

Obrázek

Obrázek



ITCrowd píše:... Máme-li síť 192.168.1.0/24 a přidělujeme IP adresy v rozsahu 100-199, pak uvidím všechny počítače v síti a nemůže dojít ke kolizi IP adres.
Důvod je jednoduchý - pokud nechám přidělovat IP adresu DHCP, pak v momentě, kdy budu chtít změnit nastavení, nebudu vědět, na které IP adrese se nachází. ...
Ostatně je tohle lepší i pro další sdílené síťové prvky - typicky NAS, síťová tiskárna atd.

Některé modemroutery mají pokročilá nastavení - například můj Netgear - a nechá se v nich konkrétní IP fixovat na konkrétní hardware, pozor občas je to nutné nastavit i na tom zařízení. Já to mám tak na satboxu a NASech ...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14868
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak na propojení routerů (router jako switch)

Příspěvekod ITCrowd » 26 dub 2015 21:11

Díky za příspěvek. Měl bych připomínku:
Zvýšenou pozornost věnujte ale použitému kanálu. V žádném případě nenechávejte tuto volbu na automatickém nastavení.

Kdysi jsem tohle zastával. Ale občas se mi nějaký nový router do rukou dostane a vždycky automat vybral kanál, který bych zvolil i já. Takže v dnešní době bych od toho už upustil.
Některé modemroutery mají pokročilá nastavení - například můj Netgear - a nechá se v nich konkrétní IP fixovat na konkrétní hardware, pozor občas je to nutné nastavit i na tom zařízení. Já to mám tak na satboxu a NASech ...

A když ne, tak lze IP adresu rezervovat na konkrétní MAC. To není problém. Spíš to vidím tak, že každý má své návyky a svůj způsob práce. Já např. donedávna neměl WiFi, tudíž jsem ani neměl DHCP a všechny stroje byly nastaveny ručně. Mám prostě rád, když vím, co mě na které IP čeká. A navíc můj způsob bude fungovat na každém routeru.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

cytyhok
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Re: Jak na propojení routerů (router jako switch)

Příspěvekod cytyhok » 22 črc 2018 09:44

ahoj,jsem tu prvně a nějak nemám čas se tu zatím rozhlížet. ale mam dotaz.
po nastavení routeru huawei (dělala mi to instalační firma internetu)
se nejsem schopen dostat do administrace routeru.
roeter je zapojen jako druhý,tak jak tu pisete v clánku.první je v anténě a do něj přístup nemám ani nepotřebuju.
do huaweje se potřebuju dostat pro změnu nastavení wifi.
děkuji

amirinda
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 143
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Jak na propojení routerů (router jako switch)

Příspěvekod amirinda » 22 črc 2018 09:49

a jakej huawei?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14868
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak na propojení routerů (router jako switch)  Vyřešeno

Příspěvekod ITCrowd » 22 črc 2018 09:54

Tohle je článek a neslouží pro dotazy a odpovědi na cokoli. Tazatel cytyhouk schválil pravidla a tudíž ví, že si měl založit své téma. Zamykám.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení dvou WiFi routerů
    od jkr » 02 úno 2018 15:48 » v Internet a sítě (čl.)
    7
    860
    od ITCrowd
    04 úno 2018 08:46
  • Propojení modemu k Wi-Fi routeru
    od Prochyxcz » 14 úno 2018 13:41 » v Administrace sítě
    1
    568
    od petr22
    14 úno 2018 13:48
  • Propojení dvou wifi routeru rychlost
    od michalnet » 18 říj 2018 20:13 » v Sítě - hardware
    8
    369
    od ITCrowd
    19 říj 2018 15:24
  • HDMI switch
    od spartane » 19 zář 2018 23:21 » v Sítě - hardware
    2
    320
    od petr22
    20 zář 2018 09:06
  • Nelze spustit Smart Switch PC
    od reny09 » 21 črc 2018 21:13 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    14
    839
    od richchie
    22 črc 2018 22:42

Zpět na “Internet a sítě (čl.)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host