Názory,tipy a triky na web+rekrutování

Napište nám o svých webových stránkách, dejte vědět o jakémkoliv jiném zajímavém webu

Moderátoři: Myloš, Mods_senior

PavelKilleR
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Názory,tipy a triky na web+rekrutování

Příspěvekod PavelKilleR » 04 črc 2009 18:37

ahojte všem, chtěl bych vám ukázat web gameworld a chtěl bych se zeptat na vaše názory, tipy a triky jak vše vylepšit. Také bych chtěl využít tohoto topiku a zeptat se jestli by mi nám někdo nechtěl pomoci například psát články, v programaci PhP, nebo ve tvorbe flash a obrázku. Všem děkuji. web je zde http://www.gameworld-portal.cz

Reklama
PavelKilleR
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: Názory,tipy a triky na web+rekrutování

Příspěvekod PavelKilleR » 05 črc 2009 12:47

nejaky názor,rady???

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 05 črc 2009 13:25

Nevypadá to špatně, leč:
  1. Maličká písmenka, špatně se čtou. Navíc je nelze v IE 6 zvětšit (velikost zadaná v px nebo pt).
  2. Nepodtrhané odkazy je těžké odlišit od okolního textu.
  3. Rozhodně se mi nelíbí text „Podpořte prosím kliknutím na google rozvoj gameworld.děkujeme“. Mám obavu, že je takové nabádání proti gůůglovic pravidlům.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

PavelKilleR
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PavelKilleR » 05 črc 2009 13:37

dekuji za postrech google, ja se pokusim to zmenit a nemate nekdo nejaky napady jak vse vylepsit?

Argoneus
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Argoneus » 05 črc 2009 14:19

Mně osobně se to líbí, jsem přesný opak Myloše. Nepodthrané odkazy a malá písmenka se mi libí (Nevím jak moc jsou malá, na 19'' mi to přijde akorát). Barevná kombinace taky. Mně se jenom nelíbí že máš reklamu uprostřed obrazovky aby byla jó vidět. Hodnotil bych to 8.5/10 :smile:

EDIT: Po zjištění že to je PHP-Fusion se šablonou bych to hodnotil 5/10 za obsah...
CPU: AMD Athlon 64 X2 5000+ EE @ 2,6 Ghz GPU: Sapphire HD 3850 512MB, PCI-E
Zákl. deska: Gigabyte GA-M52L-S3 - nForce 520 RAM: A-DATA 2x1GB DDR2 PC800 Extreme Edition
HDD: Samsung Spin Point F1 HD322HJ 320GB Zdroj: Seasonic SS-500ET-T3 500W
Case: THERMALTAKE VG1000BNS Wing RS100 Black

PavelKilleR
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PavelKilleR » 05 črc 2009 14:34

ok diky moc a abych vam uporesnil tu reklamu, proste se snazim neco videlat abych mel many na rekonstrukci a koupi veci do projektu, tak se snažím tyto reklamy využívat, myslím že se nikomu nic nestane kdyz klikne na jeden odkaz a pomuze tim projektu. a jinak vedel by nekdo jak ten web vylepsit jako co tam pridat , samosdrejme web se teprve dela kazdy den se objevuje plno veci ale preci jenom se vas ptam no a klidne se muzete pridat do projektu nekdo, byl bych rad kdyby bylo vic pomocniku

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 05 črc 2009 15:14

Argoneus píše:Nepodthrané odkazy a malá písmenka se mi libí … na 19'' mi to přijde akorát

Já mám taky 19", 1360×1024 (CRT). Ne že bych ta maličká písmenka nepřečetl, ale aby se mi text četl opravdu pohodlně, chce to nějakých 40 cm, což rozhodně není vzdálenost zdravá pro oči.
Jistě, může si stránku zvětšit, ale 15 % návštěvníků s Explorerem 6 si může leda políbit šos.

Pokud jde o podtrhávání odkazů – patřím mezi návštěvníky, kteří nemají nepodtrhané odkazy rádi. Účelem stránky totiž není, aby visela v Ermitáži. Úkolem stránky je, aby se na ní návštěvník cítil dobře, aby se na ní snadno zorientoval. Steve Krug píše ve svém bestseleru „Nenuťte uživatele přemýšlet“ o „rezervoáru dobré vůle“ – i takové věci, jako nepodtržené odkazy, mohou tuto dobrou vůli odčerpávat a návštěvník z takových webů odchází a už se nikdy nevrátí.
Zkrátka platí, že podtržený text = odkaz a mělo by to platit i naopak: odkaz = podtržený text. Na takových stránkách se snadněji orientuji – nemusím vynakládat sebemenší úsilí, abych poznal odkaz. Na PavelKilleRových stránkách jsou odkazy od okolního textu téměř k nerozeznání – jsou je o trošku tlustší (ale tlusté nadpisy prozměnu nejsou odkazy).
Schválně se podívej, o co srozumitelněji stránka vypadá, když se odkazy podtrhají:
podtrhane_odkazy.jpg
Stránka s podtrhanými odkazy je srozumitelnější.

PavelKilleR
Ještě jedna připomínka – šířka stránky: ca. 1100px je imho pitomost – s ohledem na dosud vemi užívané rozlišení 1024×768 – zhruba třetině návštěvníků se stránka nevejde do okna. Doporučuji šířku ca. 980px (ber v úvahu lišty prohlížeče…).

Doplňuji:
Teď když jsem zkusmo podtrhal odkazy, praštil mě do oka opakovaně text Klikněte zde.
Nerad klikám zde.
Co to přeformulovat – například takhle:
Nejste členem? Zaregistrujte se.
Zapomněli jste heslo? Nechte si zaslat nové.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

george
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod george » 05 črc 2009 16:41

Každý nějak začínáme a chyby dělat v mládí je normální a zdravé (i bez ponaučení vlastní osoby) Ovšem jak jen nesrozumitelně píšeš (na uvedené stránce to ale nevadí tolik) Odkazy bych přijal i tak, zbarvují se po přejetí myší do zelena (ale s Mylošem souhlasím) Je to problém i některých Templates Blogger.com (nevýrazné odkazy)lze to ale upravit v nastavení písma.
Vytknu ti ale také tuto Google AdSense zásadám odporující větu, cituji: Podpořte prosím kliknutím na google rozvoj gameworld.děkujeme
Napiš pokud potřebuješ čtenáře o tomto vyrozumět své přání a výzvu ke sledování reklam do samostatného sdělení čtenářům v rubrice, kterou vytvoříš tak, aby ani náznakem z textu nevyplynulo, že je vyzýváš ke klikání na google.
Pokud zásady AdSense (znovu si je pročti) porušíš, bude ti zrušen účet AdSense a každá koruna je dobrá, i když je to málo (nahradí alespoň spotřebu elektřiny, rozhodně nezbohatneš) Lepší je dělat stránky jen pro radost a přivydělat si brigádou.
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...

PavelKilleR
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PavelKilleR » 05 črc 2009 22:00

dobra kluci dekuju, odkazy tedy jaksi trochu zvyraznim, reklamu google necham volnou bez naznaku nuceni ctenaru a vytvorim jen clanek, kde budu prosit o klinuti na google reklamu, co se tyce velikosti, rikejme tomu zahlavi a zapati, tak na tom take budu pracovat, problem vsak je ze ja nemam velky LCD monitor ale mam monitor 14palcovy a proto se to dela hure. jinak take mam dosti problemy v programaci, jelikož jsem vzdy vytvarel html a sice php je podobne ale ne urco lehke a me to lame hlavu, sam to asi nedotahnu tam, kam bych chtel. ucim se z internetu jak delat php kody a tagy ale preci jenom nekteri to pisou jak profici a amater je s toho pak v ryti. Co se tyce internet explorer, to take souhlasim, herni magazin je navrzen pro mozilu firefox a operu a mozna trochu jde na google chrome, ti co maji explorer tak nadseni nejsou a to ja vim, ale bohuzel nevim jak to spravit aby navrch stranky byl v dokonalosti. program pro programovani od microsoftu stoji pro me zaprd a v dreamweaver mam jeste nejasno. nekdy zapnu Pspad ale stale mi chyby pomocnik no :-(

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Web-tipy a vaše weby”