TP-link vs. Asus - porovnání routerů

Testy a recenze počítačových periferií a zajímavého PC příslušenství

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2890
Registrován: prosinec 10
Bydliště: Horní Bříza
Pohlaví: Muž

Re: TP-link vs. Asus - porovnání routerů

Příspěvekod Martin63 » 10 čer 2015 17:09

Jasný, Samba je na TP-Link moc. :-D Jedině alternativní firmware, ale to jsme bohužel zcela mimo u normálních uživatelů. :-(


Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Reklama
IDVert3X
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvek není k dispozici

Příspěvekod IDVert3X » 10 čer 2015 17:12

[smazáno uživatelem]
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 21 srp 2019 12:49, celkem upraveno 4 x.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17306
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TP-link vs. Asus - porovnání routerů

Příspěvekod ITCrowd » 10 čer 2015 20:41

Jasně. Beru to jako připomínku do budoucna. Pro mě je to jasné, ale neznalý uživatel opravdu může tápat.
Ono je to vlastně jednoduché:
- u TP-linku vložíte CD a spustí se průvodce nastavením.
- u Asusu sputíte prohlížeč a v něm se spustí průvodce nastavením.
A samozřejmě u obou routerů lze vstoupit do administrace zadáním IP adresy routeru do prohlížeče.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2890
Registrován: prosinec 10
Bydliště: Horní Bříza
Pohlaví: Muž

Re: TP-link vs. Asus - porovnání routerů

Příspěvekod Martin63 » 30 čer 2015 19:53

Jen doplním takovou prkotinku. :-)

V TP-Linku jsem ohledně USB objevil i toto. Nikdy jsem se o to nestaral a objevil to náhodou, ale asi to bude udělovat přístup (user/pass) pro přístup k USB flash disku, ne? :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17306
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TP-link vs. Asus - porovnání routerů

Příspěvekod ITCrowd » 30 čer 2015 20:24

Píši tohle:
Práva k již vytvořeným adresářům nelze nastavit, lze ale vytvořit adresář nový.

Rozuměno tak, že k již existujícím adresářům na flashce nelze nastavit práva. Můžeš si ale vytvořit nový adresář a k němu již práva nastavit lze.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2890
Registrován: prosinec 10
Bydliště: Horní Bříza
Pohlaví: Muž

Re: TP-link vs. Asus - porovnání routerů

Příspěvekod Martin63 » 30 čer 2015 20:35

jj, vím... Jen jsem to sem chtěl přidat.
Každopádně nemohu si vynachválit běh DD-WRT na TP-Linku. Fakt paráda, kam se hrabe jakýkoliv jiný firmware od výrobce. Faktem je, že pro normálního usera to asi není vhodné, což mě mrzí. :-(

Jinak když se do notebooků, počítačů, mobilů, tabletů, apod... dávají většinou jen 2 typy OS (Windows, Linux), nevím proč by to tak nemohlo být i v routerech. Tj. dejme tomu, že by se zvolil OS DD-WRT jako výchozím pro všechny routery. Nebylo by to skvělé? :-) Většina routerů by měla skoro všechny stejné funkce, až na chybějící porty USB, popř. pomalejší Wireless LAN, pomalejší routerování apod... Myslím, že by se hodně userů naučilo ve stejném OS pracovat a vytvořit si síť, (ale to už je :offtopic: ).
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17306
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TP-link vs. Asus - porovnání routerů

Příspěvekod ITCrowd » 30 čer 2015 20:58

DD-WRT je nádherná věc, ale je třeba už mít nějaké zkušenosti. Navéc nahráním DD-WRT do nového routeru přijdeš o záruku. A kromě toho je porovnáván nejen HW ale i SW dodaný výrobcem, který k routeru nedílně patří.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2890
Registrován: prosinec 10
Bydliště: Horní Bříza
Pohlaví: Muž

Re: TP-link vs. Asus - porovnání routerů

Příspěvekod Martin63 » 30 čer 2015 21:06

To je jasný, ale DD-WRT kolikrát přidá do starého pekáče tolika funkcí jakoby to byl jeden z lepších routerů. (U pár routerů vyřešil problémy s padáním a rychlostí na WLANu, je to docela šikovná věcička). :-) Ještě bych do DD-WRT přidal nějaký ten "jednoduchý" Quick Setup a mohlo by to teoreticky být i pro nezkušené usery. :D
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

IDVert3X
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvek není k dispozici

Příspěvekod IDVert3X » 30 čer 2015 22:12

[smazáno uživatelem]


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Router ASUS RT-N18U nebo TP-LINK Archer C7 AC1750
    od BigSandy » 05 dub 2019 14:44 » v Sítě - hardware
    4
    749
    od nations112
    06 dub 2019 09:51
  • O2 ipv6 na Asus routeru
    od stepaj » 18 lis 2019 20:26 » v Administrace sítě
    3
    363
    od ITCrowd
    19 lis 2019 10:15
  • Porovnaní
    od _FalcoN_ » 02 kvě 2019 11:42 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    226
    od xbs
    02 kvě 2019 11:51
  • Porovnání GK
    od jarek3202 » 13 črc 2019 18:01 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    305
    od flowem
    13 črc 2019 19:14
  • Porovnání komponent
    od king_scorpio88 » 20 srp 2019 18:43 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    348
    od xbs
    20 srp 2019 19:38

Zpět na “Recenze a testy (čl.)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů