Je to až k nevíře, ale stává se to. Dlouhá léta jsem si natočené video z DV kamery natáčel ve formátu obrazu 16:9, poté upravil ve WinMoviaMarker a následně konvertoval na DVD pomocí programku convert XtoDVD a hladce přehrával na DVD přehrávači. Super. Ale před nedávnem jsem musel přeinstalovat oper.systém WinXP home a znovu nainstalovat programy, samozřejmě i convertXtoDVD. Program WinMovieMarker je součásti operačního systému, takže to jsem nemusel. Zároveň jsem si nainstaloval Codekpak. A od té doby mám problém.
Až do etapy uložení filmu zpracovaného v WMM na HDD PC je vše OK. Ovšem po konverzi do DVD pomocí programku convert XtoDVD mámvideo zkreslené. Takže z kruhu je vajíčko. Je to vertikálně natažené. Už jsem to zkoušel konvertovat i přes Nero, ale vajíčko zůstáv. Nemá někdo radu v čem může být problém?
Problém s převodem videa formátu .avi na DVD.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problém s převodem videa formátu .avi na DVD.
Podle mne to děláš zbytečně složitě,čímž strácíš na kvalitě.Stačí použít jeden program,který video nahraje,sestříhá i vytvoří DVD disk.Třeba Pinnacle Studio.Uložit to v nějakém formátu a pak ještě převádět na DVD je nejen časově náročnější,ale každá konverze sebou nese snížení kvality videa.
Osobně na tyhle věci používám Cyberlink Power Director.Zrovna teď při psaní tohoto příspěvku mi běží napozadí a vypaluje DVD video
Jinak by to mělo jít nastavit v tom programu ConvertXtoDVD.Je to : Možnosti - Formát TV - a tam zvolíš formát 16:9.
Osobně na tyhle věci používám Cyberlink Power Director.Zrovna teď při psaní tohoto příspěvku mi běží napozadí a vypaluje DVD video

Jinak by to mělo jít nastavit v tom programu ConvertXtoDVD.Je to : Možnosti - Formát TV - a tam zvolíš formát 16:9.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Výborný program na řešení techto problémů je DVD Patcher . Umí přepsat jednak hlavičku celého souboru, jednak hlavičky jednotlivých GOPů aniž by cokoliv měnil na vlastní "modulaci" a pomáhá v případech, že se geometrie videa nezobrazuje korektně. Pozor na jednu věc: program nevytváří nový soubor, upravuje ten původní. Proto je výhodné si před použitím vytvořit zálohu toho původního souboru pro možnost návratu v případě, že program nebyl správně nastavený.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
To není složité a fungovalo to perfektně. Formát v convertutoDVD jsem si nastavil na 16:9. Nevidím důvod, proč bych měl přeccházet na nový program, když s tím původním jsem spokojen.
sidon
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
.pptx soubor ve formátu A4 Příloha(y)
od uzivatelzacatecnik » 11 říj 2024 10:39 » v Kancelářské balíky - 3
- 3250
-
od uzivatelzacatecnik
Zobrazit poslední příspěvek
11 říj 2024 12:01
-
-
- 9
- 3055
-
od falco_dee
26 led 2025 18:25
-
- 9
- 6548
-
od jval
04 bře 2025 20:41
-
-
PC pro střih 4k videa - konzultace vybrané sestavy
od Karkulinn » 07 led 2025 18:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1597
-
od Karkulinn
07 led 2025 20:17
-
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 6674
-
od buchtik
14 kvě 2025 12:20
-
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”