Počítač nepřehrává DVD

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

jananova
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Počítač nepřehrává DVD

Příspěvekod jananova » 19 lis 2010 11:57

Dobrý den,před časem mi zde kolegové dobře poradili se zálohou dat na D disku po kolapsu W XP . Teď mi to zkolabovalo znovu ,nechala jsem si znovu naistalovat své legální XP ,stáhla všechny opravy (SP3) ,Exploer8 a WMP11 a zkopírovala data z D.Někde se tam také "přibalil" jakýsi přehravač Q Time a měla jsem tam PowerlinkDVD6,tak jsem ho z CD nahrála a zadala kód,k čemu je,netuším.
Vše zdá se funguje,až na přehrávání DVD (jednotka je TSSTcorpCD/DVDWSH-5182D),když to dám do jednotky,tak to asi 1 minutu "chroustá" a bliká zelená LED,ale nic se nespustí a ani to nejde spustit v WMP nebo v tom Q Time-když kliknu na jednotku v "Tento počítač",tak tam nic není (žádný soubor ani text),a počítač se zablokuje,zmizí ikony,tapeta zůstane prázdná a myš ani klávesnice nereaguje,až když knoflíkem vystrčím DVD,objeví se za chvilku ikony a jede to dál.Hledala jsem,kde by to mohlo být ,v jednotce je nastaven "REGION 2",to je snad dobře. Hudební CD mi to hraje také dobře,přes Nero jdou vypálit data na CD,takže hw asi funguje.Prosila bych o radu,kde a co mám zkusit hledat resp. co mi tam asi chybí či co mám blbě, "moji rádcové" opět totálně selhali o).Děkuji Jana.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Počítač nepřehrává DVD

Příspěvekod guest » 19 lis 2010 12:08

Klikni na Tento počitač, vyber Vlastnosti, Hardware, Správce zařízení a napiš u čeho je žlutý vykřičník anebo otazník.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 19 lis 2010 12:33

DVD mechanika má dva lasery. jeden pro CD druhý pro DVD. To že funguje přehrávání CD neznamená že bude fungovat i DVD. Zkus mechaniku vyčistit. ale nejspíš budeš potřebovat novou.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

peacoq

Příspěvekod peacoq » 19 lis 2010 12:34

Je-li to DVD, tj. nikoli mineno ''placka/cedecko'', ale format urceny pro dvd-prehravace, tak na prehrani toho je nutne specialni program ''dvd-prehravac'', a v nem to otevrit. PC si s tim neporadi ani co se tyce nacteni.
A podle toho, ze PC jako by zamrzne az do doby, nez dvd vysunes se zda, ze to tak je.
Je to DVD jako oznaceni placky-cedecka CD/DVD, a nebo je to DVD jako prime oznaceni typu/formatu, filmu samotneho?
Nejde prehrat jen neco?, a nebo se to opakuje u vsech dvd s filmy? (jen hudebni cd jdou prehrat). Toto konkretni dvd (nebo i dalsi co ted nejdou) se uz nekdy na PC prehravalo?

2. Zkontrolovat nastaveni PIO modu (podle popisu a obrazku - Rezim prenosu DMA): http://www.diit.cz/clanek/nastaveni-dma ... ch/14509/0
3. Nemas v PC nainstalovany Daemon Tools?

(- to je asi tak to prvni, a potom to dalsi jako je jaky prehravac, jaky kodek, a esi PC nekde neprisel k tzv. ochrane proti prehravani DVD, nejcesteji je to 'Star Force', coz potom brani prehravani DVDecek - implantovat do systemu se to muze automticky, zpravidla i vlozenim originalniho dvd, ktera tuto ochrnu mivani ''v sobe''.)

jananova
nováček
Stav:

Příspěvekod jananova » 19 lis 2010 14:39

Pod pojmem DVD rozumím "placku" orig.koupenou v obchodě nebo třeba na koncertu. Nehraje žádná,ale před reinstalací win hrály všechny.Daemon tools nemám,aspon to není nikde vidět.Ve správci hw je všude černý křížek.Mechanika bude asi dobrá,hrálo to ještě před týdnem před kolapsem naposledy DVD Spirituál Kvintet z jejich koncertů bez problémů.Řadiče - no nevím co to řadí a kam ,ale ve správci mám u všech takové ty černé krabičky ,podle článku teda IDE.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 19 lis 2010 15:12

PIO / DMA: Podle toho obrazku v odkazu, je to trochu dlouhe a narocne, tak v kombinaci s tim - ujisti se, ze mas Rezim prehravani podle prilozeneho obrazku.

A podivej se alespon za zakladni a nejcastejsi ochrany proti plagiatorstvi ''STAR FORCE (SF)'', zde neni v systemu. Dostala by se tam bez tveho pricineni, nektere CD/DVD SF maji ''v/na sobe'' a pri vlozeni se to chytne na system, zapise do dresare a potom se to drzi v systemu i po vyjmuti CD s touto ochranou a nadale to potom brani nacteni dvd, a nebo dojde k tomu smemu treba i instalci hry,
(- i kdyz to, ze ti PC ''zamrzna a sekne se'' dokud DVD nevyndas vypada na problem mechanicky, nez softwarovy a nejakeho prenastveni);

XP: Tento pocitac >Vlastnosti >Hardware >Spravce zarizeni - Zobrazit > Zobrazit skryta zarizeni
Vista: PC >Prop/Vlastnosti >Device Manager >View/Zobrazit >Show Hidden Devices
- zde rozbalit Ovladace nepodporujici technologii Plug and Play/Non-Plug and Play, a v seznamu se objevi ovladace Star Force Protection (cislo znaci verzi SF ochrany a pocet polozek SF se take lisi v zavislosti na verzi a pouziti.)
Přílohy
PIO-2_CZ.jpg
Naposledy upravil(a) peacoq dne 19 lis 2010 15:41, celkem upraveno 3 x.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 19 lis 2010 15:24

Režim PIO nemá vliv na čtení medií, pouze na rychlost přenosu dat. Můžeš zkusit mechaniku v jiném PC ale pokud jinak funguje v pořádku (viz CD) je chyba v DVD části.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

jananova
nováček
Stav:

Příspěvekod jananova » 19 lis 2010 17:02

Takže jsem zkontrolovala ty řadiče dle obrázku a článku a je to zdá se v pořádku.Ve skrytých zařízeních jsem se žlutým otazníkem objevila systémový řadič přerušení,který je bez ovladačů a snad ani není třeba.Star Force a SF jsem dala do hledání vsouborech i skrytých,ale nic podobného to nenašlo. Tak už nevím,stále mám pocit,že v počítači muselo být nahráno něco před kolapsem,co to přehrávání DVD umožňovalo,při reinstalaci se to smazalo a teď to chybí-ale co by to mohlo být ?

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 19 lis 2010 17:04

Zkus třeba vlc player http://www.slunecnice.cz/sw/vlc-media-player/ ten DVD umí.

jananova
nováček
Stav:

Příspěvekod jananova » 19 lis 2010 17:22

Mám holt asi smůlu,program VLC se krásně nainstaloval,ale napsal mi,že VLC se nepodařilo otevří MRL DVD/E a mám si zkontrolovat logy,což netuším,co to je,ale problém bude asi v něčem jiném,když to tři přehravače "nevezmou". Tak asi budu ty DVD strkat zase do bedýnky a koukat na to na tv.Díky všem za snahu pomoci.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 19 lis 2010 20:04

''Nahrano/nainstalovano neco pred kolapsem PC''...('?), jedine specializovany DVD prehravac, treba WinDVD, kdyz je problem s DVD formatem - dvdeckem, nic jineho by to neresilo, to co myslis ''to neco''.
Jesltize VLC ma problem dostat se do mechaniky DVD / oznacene jako mechanika ''E'', je to problem mechaniky.

El Diablo ma nejspis jiste pravdu - mechanicka zavada na laseru/mechanice, ktera zpracovava (čte) DVD.

Kdyz nemas jasno v prehravacich (takove to ''nekde se tam vzal prehravac, mela jsem to tam, netusim k cemu to je''), - tak tady mas strucny popis, aby jsi se v tom trochu zorientovala:

Obecne k prehravacum :

- kazdy si oblibi jiny, a obecne za nejlepsi je asi povazovany VLC, GOM, ...a je to dano tim co vse je prehravac schopny prehrat (nemyslim tim format dvd urcen vyhradne pro dvd-prehravace (to je vzdy problem), ale formaty jako je: .avi, .flv, .rm, .mp4, .divx, apod.), tj. aby toho prehral co nejvice bez nutnosti nejakych dalsich extra-prehravacu a kodeku (nastroju k prehrani/precteni videa - zapisu, ve kterem je video porizeno), protoze de-fakto co format to by jakoze kazdy vyzadoval ''svuj prehravac''. Kdyz je treba nekdy problem prehrat jeden z formatu - DivX, je pro nej specializovani prehravac, ale zmineny VLC to umi take.

VLC - http://www.videolan.org/ ( - z meho pohledu nejlepsi, protoze ho pouzivam i na prehravani interentove TV, ale obecne jeden z nejlepsich i jen na standartni prehravani).
Pouzivas-li na prehravani NERO a jsi-li spokojena, tak si ho samozrejme ponechej.
K dobremu chodu PC a i schopnosti prehravat videa, apod. potom patri i tzv. kodek - nepises, jaky mas nainstalovany > a zase plati, ze si kazdy oblibi jiny a zalezi i na tom, jak kodek ''pracuje'' se systemem;
Cole 2 - Advanced - http://www.cole2k.net/

Windows Media Player si tam klidne ponechej, na otvirani a prehravani hudby, treba. (- ja osobne to tak mam a lide, kteri se me zeptaji take; Prehravace: VLC, WMP / a Kodek: Cole 2, a jen v pripade nutnosti pouziji/doinstaluji nejaky kodek co mi sam prehravac nahlasi, ze nema a potrebuje)

jananova
nováček
Stav:

Příspěvekod jananova » 19 lis 2010 21:06

Děkuji,je to už na mě skorolaika dost složité,ale napadlo mě,jestli mi nechybí právě ten kodek -netuším,kde bych jej měla hledat.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Počítač cca 50k Příloha(y)
    od rykatyka » 09 lis 2024 16:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1918
    od rykatyka Zobrazit poslední příspěvek
    09 lis 2024 19:17
  • Počítač do 30k- změny Příloha(y)
    od Dejvik2323 » 18 bře 2025 15:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    5658
    od DragonX Zobrazit poslední příspěvek
    24 bře 2025 12:50
  • Počítač na hraní do 35K
    od Pecinek » 21 lis 2024 23:55 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2012
    od Hangli Zobrazit poslední příspěvek
    22 lis 2024 19:20
  • počítač se náhodně restartuje
    od JXC0B » 25 říj 2024 20:24 » v Vše ostatní (hw)
    4
    3494
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    27 říj 2024 10:14
  • Herní počítač max. 40 tisíc
    od Arnold91 » 09 srp 2024 07:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    15
    4699
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    17 srp 2024 13:30

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”