Dobrý den,
chci se zkusit poradit, mám nahrávku na digtafonu z jedné schůzky, potřebuji ty informace sepsat do článku, bohužel je tam víc slyšet okolní šum. je nějaký program který by mi s tím mohl pomoct?
Děkuji moc za pomoc
Potlačení šumu v nahrávce
-
- Pohlaví:
Re: Potlačení šumu v nahrávce
Pokud máš v nahrávce mezery - tedy šum pozadí, tak to lze. Kdysi jsem na to používal program CoolEdit, myslím že jeho slušný nástupce je Adobe Audition - je ale placený. Používal jsem to při převodu gramodesek na CD - pozadí tvořil hluk gramofonu a šum desky a po aplikaci na skladbu zmizel. (Praskání se muselo odstranit ručně, ale to není tento případ).
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Na to by mohl stačit nějaký program na úpravu kmitočtové charakteristiky , nebo rovnou jen ekvalizér , řeč --potlačit výšky a basy a zvýšit středy ( prezenc filtr). Noise gate by se taky hodil , jak se píše výše.
Některé zvukové karty to umějí ( třeba Creative Labs -Sound Blaster ap.).
Některé zvukové karty to umějí ( třeba Creative Labs -Sound Blaster ap.).
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
-
- Pohlaví:
Asi njjednodušší a free je Audacity , ale musíš si s tím trochu pohrát.
Je toho mnoho, ale zpravidla placené, např. ještě Sound Editor Deluxe 6.0.1 - viewtopic.php?f=58&t=58792&start=396
Je toho mnoho, ale zpravidla placené, např. ještě Sound Editor Deluxe 6.0.1 - viewtopic.php?f=58&t=58792&start=396
Zkus to v tom Audacity, jak ti radí Blue Spirit. Má to odšumovací filtr – je-li v nahrávce chvilka samotného šumu, filtr si ten šum „nasaje“ a pak ho z nahrávky odečte.
Tenhle filtr má nevýhodu, že bývá občas trochu surový, takže v nahrávce pak jsou takové plechové zázněje – někdy je lepší (když je šum vyšší) aplikovat ho dvakrát po sobě s menší razancí, než snažit se odšumět hned všechno najednou.
Pokud by se ti výsledek nelíbil, nahrávku někam upni, odšuměl bych ti ji pomocí programu Sound Forge, který má odšumovací filtr daleko propravcovanější.
----
DOPLŇUJI:
Teď ještě přemýšlím – nemyslel jsi šumem ve skutečnosti hluk okolí? Tam by – na rozdíl od odšumovače – pomohl vhodně nastavený ekvalizér, jak píše jaro3.
Tenhle filtr má nevýhodu, že bývá občas trochu surový, takže v nahrávce pak jsou takové plechové zázněje – někdy je lepší (když je šum vyšší) aplikovat ho dvakrát po sobě s menší razancí, než snažit se odšumět hned všechno najednou.
Pokud by se ti výsledek nelíbil, nahrávku někam upni, odšuměl bych ti ji pomocí programu Sound Forge, který má odšumovací filtr daleko propravcovanější.
----
DOPLŇUJI:
Teď ještě přemýšlím – nemyslel jsi šumem ve skutečnosti hluk okolí? Tam by – na rozdíl od odšumovače – pomohl vhodně nastavený ekvalizér, jak píše jaro3.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Děkuji všem moc za rady a pomoc 

Jak jsi to nakonec udělal?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
...zatím nijak teprve se k tomu dostávám, teď jse jdu podívat na ty programy. Jinak děkuji za optání :-)
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”