Zprovoznění STB s DVB t2 a obraz v obraze na monitoru s TV tunerem DVB -t

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

childa
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: leden 18
Pohlaví: Žena

Zprovoznění STB s DVB t2 a obraz v obraze na monitoru s TV tunerem DVB -t

Příspěvekod childa » 18 říj 2019 09:45

Zdravím, potřebovala bych poradit ohledně připojení set top boxu s dvb t2 s monitorem. Mám monitor s TV tunerem, ale pouze s DVBT, a obrazem v obraze (PIP). Nyní jsem připojila HDMI kabelem stb s dvb t2. STB funguje parádně, ale je problém, že s HDMI nedostanu do PIPu tu TV, protože PIP pracuje jenom s kanálama tv tuneru. Zkusila jsem propojit ještě stb s monitorem anténním kabelem a to funguje, jenže podle mě to je signál ze stávající společné antény DVB t. A až půjde jenom DVB t2 tak obraz nepůjde. Co jsem tak zjišťovala, tak by mohl pomoci stb s RF modulátorem a propojit jak HDMI tak anténu. Má s tímto někdo nějakou zkušenost, jestli by to takhle fungovalo? Nebo má někdo nápad jak to jinak zprovoznit?


Díky za všechny nápady...



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17138
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zprovoznění STB s DVB t2 a obraz v obraze na monitoru s TV tunerem DVB -t

Příspěvekod ITCrowd » 18 říj 2019 09:49

No, podle mě je to blbost. Raději bych zkusil zapátrat, co vlastně má ten monitor za tuner a zda se nedělá jeho ekvivalent pro dvbt2. A pokud ano, vyměnit. Pokud ne, kup nový monitor, nebo TV.
Pokud chceš TV na PC, pak TV kartu s podporou dvbt2. Rozhodně to vyjde levněji.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

childa
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: leden 18
Pohlaví: Žena

Re: Zprovoznění STB s DVB t2 a obraz v obraze na monitoru s TV tunerem DVB -t

Příspěvekod childa » 18 říj 2019 10:00

Monitor je to tento https://www.czc.cz/samsung-syncmaster-t ... 59/produkt
a bohužel novější ekvivalent v rozumné cenové relaci jsem nenašla. Řešení, co mi navrhuješ, by ale znamenalo, když budu chtít mít puštěnou televizi a při tom dělat na PC, tak mít 2 monitory, jestli to tedy správně chápu...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17138
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zprovoznění STB s DVB t2 a obraz v obraze na monitoru s TV tunerem DVB -t

Příspěvekod ITCrowd » 18 říj 2019 10:05

To, co ti navrhuji vypadá na monitoru takto:

Dodatečně přidáno po 11 minutách 44 vteřinách:
Stačí koupit něco do usb, např: https://www.czc.cz/tesla-proxy-t2/247892/produkt
Obraz v obraze so pak vytvoříš sama :-) A umístíš, kam chceš.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

childa
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: leden 18
Pohlaví: Žena

Re: Zprovoznění STB s DVB t2 a obraz v obraze na monitoru s TV tunerem DVB -t

Příspěvekod childa » 18 říj 2019 11:01

Aha, tahle možnost mě vůbec nenapadla... :shock: Takže prodat stb a koupit něco takového? https://tv-tunery.heureka.cz/avermedia- ... 3gQAvD_BwE

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17138
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zprovoznění STB s DVB t2 a obraz v obraze na monitoru s TV tunerem DVB -t

Příspěvekod ITCrowd » 18 říj 2019 11:43

Myslím, že to bude levnější, než ostatní nabízená řešení. Takže já bych to takto zvolil.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

childa
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: leden 18
Pohlaví: Žena

Re: Zprovoznění STB s DVB t2 a obraz v obraze na monitoru s TV tunerem DVB -t

Příspěvekod childa » 18 říj 2019 11:47

Ok, moc děkuji...

Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1205
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Zprovoznění STB s DVB t2 a obraz v obraze na monitoru s TV tunerem DVB -t

Příspěvekod Zivan » 18 říj 2019 11:58

Zas se nepujde divat na TV bez zapnuti pocitace. Coz nevim jestli potrebujes.

Uživatelský avatar
Grander
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 899
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Zprovoznění STB s DVB t2 a obraz v obraze na monitoru s TV tunerem DVB -t

Příspěvekod Grander » 18 říj 2019 12:01

Jestli zapinat PC, nebo TV (a prip. i STB) uz vyjde pomalu nastejno.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17138
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zprovoznění STB s DVB t2 a obraz v obraze na monitoru s TV tunerem DVB -t

Příspěvekod ITCrowd » 18 říj 2019 12:13

To je samozřejmě pravda. Ale když preferuje obraz v obraze, bude asi tv běžet i při zapnutém počítači.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

childa
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: leden 18
Pohlaví: Žena

Re: Zprovoznění STB s DVB t2 a obraz v obraze na monitoru s TV tunerem DVB -t

Příspěvekod childa » 18 říj 2019 12:16

PC mám stejně puštěný, ta telka je spíš jenom jako kulisa, takže tohle řešení je nejlepší. Navíc nebudu muset mít 2 ovladače....

Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1205
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Zprovoznění STB s DVB t2 a obraz v obraze na monitoru s TV tunerem DVB -t

Příspěvekod Zivan » 18 říj 2019 17:57

Pak neni co resit a nemusis mit nejaky specialni monitor s tunerem a PIP, bude to fungovat vsude.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC nejde obraz do monitorů
    od Beda1333 » 01 črc 2019 18:07 » v Problémy s hardwarem
    12
    573
    od petr22
    01 črc 2019 22:21
  • Obraz na monitoru naběhne vždy až po restartu PC
    od Raduz21 » 13 zář 2019 20:00 » v Problémy s hardwarem
    7
    471
    od Raduz21
    16 zář 2019 16:23
  • Ruchy v obraze videí
    od DukeLukem5000 » 03 srp 2019 20:49 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    6
    1447
    od DukeLukem5000
    16 říj 2019 20:32
  • Zapojení a zprovoznění další SSD
    od Andrewplayer » 20 pro 2018 02:50 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    740
    od Petrfoo
    21 pro 2018 08:31
  • PC obraz
    od LukysGaming » 21 pro 2018 14:11 » v Problémy s hardwarem
    1
    292
    od NenapadaMeNic
    21 pro 2018 14:33

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů