CD/DVD Burning plugin pro Total Commander

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

mikel
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

CD/DVD Burning plugin pro Total Commander

Příspěvekod mikel » 30 srp 2005 11:40

Protože přímo nesnáším Průzkumníka ve woknech (Nero je postaven na stejném principu) a pracuji s Total Commanderem, dost mě potěšilo, když jsem narazil na tento plugin, který rozšíří jeho možnosti o vypalování CD/DVD. :lol:
Takže si ho nainstaluju, prubnu a dám vědět, jak se s ním pracuje.

Pokud si ho chcete taky vyzkoušet, tak tady je stručný návod.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Reklama
miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod miras » 30 srp 2005 16:08

Už po něm pokukuju docela dlouho, ale ještě sem byl línej vyzkoušet to na vlastní kůži, takže případný zkušenosti si rád přečtu :wink:

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 14 zář 2005 23:10

Tak jsem se vrátil domů po několika dnech a vzpoměl jsem si, že jste celí žhaví na moje zkušenosti. :lol:

Instalace pluginu je snadná. Stačí rozbalit zip soubor do libovolného adresáře (já jsem zvolil domovský adresář Total Commanderu, podadresář Plugin\TCBurner\ ) a do stejného adresáře také rozbalit zip s českou lokalizací. V Commanderu potom v Konfigurace a Nastavení vybrat záložku Funkce a tlačítko Moduly SS. Přidáním souboru tcburner.wfx ve zvoleném adresáři se aktivuje plugin.

Spuštění TCBurneru je ještě jednodušší. Stačí se na liště s disky přepnout na síťové okolí (tlačítko se 2 spojenými kompy, nebo přímo síťové okolí v rozbalovacím seznamu). V okně je potom nový adresář CD/DVD Burner. Přepnutím se do tohoto adresáře je plugin aktiviván a v okně se zobrazí všechny funkce jako adresáře nebo soubory a stejným způsobem se s nimi pracuje (aktivace dvojklikem).

Dvojklikem na Configuration nastavíme plugin. V rozbalovacím seznamu Locale File vybereme českou lokalizaci czech.locale a z mnoha dalších možností zmíním nastavení bufferu, kde je možno zvolit od 0,5 MB do 64 MB. To se jen tak nevidí. :wink:

Funkce:
Info: Vypalovací mechanika – zobrazí seznam mechanik a dvojklikem na zvolenou mechaniku zobrazí informace o mechanice, seznam médií, na které je schopna vypalovat a také informace o vloženém CD/DVD.
Projekt Audio CD – klasické vytvoření Audio CD. Stačí nakopírovat mp3, wav nebo ogg soubory do okna. Kromě společných informací a funkcí pro všechny projekty je zde navíc informace o celkovém čase songů a také časy pro jednotlivé songy.
Projekt Data CD/DVD – nejklasičtější z klasiky. Navíc je tu funkce Vytvořit ISO Image.
Projekt ISO/CUE Image – vypálení iso souboru z disku
Projekt Video DVD – vypálení video DVD, ještě jsem to nezkoušel.

Společné funkce pro projekty:
Načti projekt, Ulož projekt – uložení a načtení nastavení projektu
Velikost projektu – celková velikost v kB
Odhad volného místa – zbývající místo na disku v kB, dvojklikem lze vybrat typ média pro kalkulaci
Vymazat projekt – smaže všechny soubory v projektu
Vypálit médium – vypálí projekt na disk

S vyzkoušeným vypálením Audio CD, Datového CD a ISO image jsem byl spokojen. Všechno proběhlo v pohodě a bez zbytečných keců. :number1:

Závěrem musím říct, že jsem s tímto pluginem maximálně spokojený. Velmi jednoduše se ovládá a nemusím spouštět žádný další program jako je např. Nero. Vadí mi jen jediná věc. Vypalování probíhá vždy maximální rychlostí (nejde nastavit) a já u některých důležitých dat nastuvuji radši menší rychlost. Tady mi to chybí, ale je to jen malá věc. :sleepy:

Celkový dojem = :profi:
Znáte pravidla?
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 15 zář 2005 08:15

Škoda nemožnosti nastavení rychlosti, to je z mýho pohledu zatím hodně závažnej nedostatek :|

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 15 zář 2005 14:46

Zapoměl jsem napsat, že při vypalování se dá samozřejmě nastavit kontrola zapsaných dat. Takže pokud chceš jenom někomu "naplnit" placku RW, aby si to přenesl na svůj komp, tak je výhodnější použít tento plugin. Když budeš chtít zálohovat data, tak radši do Nera. :?

Snad to spraví v dalších verzích. :evil:
Znáte pravidla?

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 15 zář 2005 21:41

Tak mi to nedalo a podíval jsem se znova na domovské stránky a zjistil jsem, že chyba je na mém přijímači. :x

Stačí v Nastaveních na záložce Zápis zaškrtnout volbu "Zjisti rychlost zápisu před každým zápisem". Před otevřením vypalovacího dialogu se asi 1 sekundu načítají informace z mechaniky a pak se najednou namísto Max objeví seznam rychlostí k volbě. :lol:
Znáte pravidla?

Amos.
nováček
Stav:

Příspěvekod Amos. » 29 lis 2006 10:34

Je to fakt super akorát,že mám 2 problémy.První je to ,že nemužu tam dostat češtinu protože se me vubec v tom V rozbalovacím seznamu Locale File vubec neukáže.Druhej problém je to ,že když vypálim film s tituklama tak titulky nejdou.Mám na mysli film ve formátu divx.

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 03 pro 2006 12:49

1. V adresáři pluginu je podadresář Lang a v něm musíš mít soubor czech.locale. Pokud ho tam nemáš, tak ti ho nenabídne.

2. Kde pak přehráváš ten film? Stolní přehrávače a některé přehrávače na PC vyžadují, aby titulky měly stejný název jako film.
Znáte pravidla?

Amos.
nováček
Stav:

Příspěvekod Amos. » 03 pro 2006 23:12

mikel píše:1. V adresáři pluginu je podadresář Lang a v něm musíš mít soubor czech.locale. Pokud ho tam nemáš, tak ti ho nenabídne.

2. Kde pak přehráváš ten film? Stolní přehrávače a některé přehrávače na PC vyžadují, aby titulky měly stejný název jako film.

titulky mám vyřešené ale čeština mi nefunguje.Prostě jí tam nevidim

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 10 pro 2006 10:04

V tom případě si češtinu stáhni na stránce pluginu (odkaz je v prvním příspěvku) v sekci Download. Soubor se jmenuje tcbhelp093cz.rar a je v něm právě čeština.
Znáte pravidla?

Amos.
nováček
Stav:

Příspěvekod Amos. » 10 pro 2006 11:32

Děkuji už tofunguje

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Unreal Commander - nastavení panelů
    od foto1977 » 03 úno 2025 23:01 » v Vše ostatní (sw)
    1
    4060
    od Mety Zobrazit poslední příspěvek
    15 úno 2025 09:59

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”