Ahoj lidi,
rád bych udělal "Jarní test používaných medií CD a DVD",kdo které a proč používá a jakou má s nima zkušenost. Určitě má každý z nás tu svoji značku, ke které se nějakým způsobem propracoval. Názor kohokoli je to co by se tady dalo zveřejnit pro druhé, kteří buď začínají nebo shánějí radu.
Jaká media používáte při vypalování(zálohování)?
Jaká media používáte při vypalování(zálohování)?
Naposledy upravil(a) Petr Kali dne 25 bře 2006 12:39, celkem upraveno 1 x.
- mijaja
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
85% Sony, 5% Verbatimy, 10% Philipsy
Ze zhruba 800 ks Sony - pouze 2 vyhozené, a to ještě ne chybou média, ale systémem. Verbatimy - asi 50ks zatím bez problémů. Philipsy - cca 100ks zatím dobré (asi 4 špatné - miniaturní černé tečky na vypalovací vrstvě a potom chyba vypalování)
Gigamaster, Emtec a podobné neberu - hóóódně špatných zkušeností.
Imation a Fuji - po pár kusech - nehodnotím.
Ze zhruba 800 ks Sony - pouze 2 vyhozené, a to ještě ne chybou média, ale systémem. Verbatimy - asi 50ks zatím bez problémů. Philipsy - cca 100ks zatím dobré (asi 4 špatné - miniaturní černé tečky na vypalovací vrstvě a potom chyba vypalování)
Gigamaster, Emtec a podobné neberu - hóóódně špatných zkušeností.
Imation a Fuji - po pár kusech - nehodnotím.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
V současné době Verbatim, zcela bez problému již někilok let, ale kdo ví co bude třeba za deset či více.....(vím, že to je velký rouhání prohlásit, že vypálený zálohy jsou bez problému, protože si koleduju o to, aby se nějaký problém promptně dostavil, prohlašuju to jen v zájmu vědecké objektivnosti tohoto testu
), dříve různé značky nejvíce snad Emgeton, prakticky taky bez problému, i když DVD RW od Emgetonu zkolabovalo asi po osmém přepsání, ale šlo smazat a používám ho na zálohování nenáročných videí (= množné číslo od videa)
.

Já od začátku používám Verbatimky, ale nedávno jsem sehnal DVD Emgetom "v akci za 8,50" a z 10ks jsem vzhodil 3ks. A neco podobného semi stalo, když jsem koupil "V akci" Werbatim za 9,80 ks. Z 40ks jsem vyhodil 7ks,což si myslím docela dost. Takže já osobně už si nikdy DVD "v akci" nekoupím. O Sony jsem slyšel že jsou nejlepší už od více lidí, tak je taky zkusím.
jaká média........
Používám vyhradne dva typi SONY a VERBATIM skoušel sem i jiné jako Emgeton , Imitation, Belll Technology, a stali za prd .Takže jednoznače Dávam hlas SONY , VERBATIM
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pálím i na tácky od piva... :)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- marcucci
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pouze Imation a Samsung, 4ever!!S Verbatim,Sony a spol nemam good zkusenosti.Od nich specialne od Verbatim jsem musel vyhazet vsechny DVD+RW,kdyz jsem je vlozil do mechaniky a dal smazat,tak se nedomazali,mechanika porad blikala a nesel ani vysoupnout suplik,pomohl az restart.K Sony je to spis vrozena nesnasenlivost
!

AsusP5B,C2D E6400 2,13@3,0GHz,OCZ OpsEd 667@800Mhz 3×1GB, 250GB Maxtor+4×500GB WD,nVidia8800GTX,SB X-Fi ProGamerFatality,Samsung 22"LCD,Logitech 5.1 Z5500,2×DVD+RW,NZXT Apollo,Corsair 520W,LogitechG5+G7,Vista64bitUltimate+XP32bitHome+LinuxSuse64bit
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
marcucci píše:Pouze Imation a Samsung, 4ever!!S Verbatim,Sony a spol nemam good zkusenosti.Od nich specialne od Verbatim jsem musel vyhazet vsechny DVD+RW,kdyz jsem je vlozil do mechaniky a dal smazat,tak se nedomazali,mechanika porad blikala a nesel ani vysoupnout suplik,pomohl az restart.K Sony je to spis vrozena nesnasenlivost!
Ad SONY: Kolega v práci má CD vypalovačku SONY která se nesnáší s médii SONY!!!

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Myslím si, že asi bude taky hodně záležet na vypalovačkách. Já mám třeba LG GSA 4163 a z koupenýho paklu DVD Emgeton jsem jich 48vyhodil, jo 48!!! Kdežto s nosiči Verbatim jak CD, tak DVD nemám sebemenší problém, ani jedno špatné vinou nosiče za nějakých rok a půl co je používám. Spíš jde o to, jak dloho vydrží být uložená data na cd v pořádku 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak vypnout zálohování fotografií na Ondrive Příloha(y)
od Speed_dead » 01 kvě 2025 12:40 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 2148
-
od Speed_dead
Zobrazit poslední příspěvek
01 kvě 2025 14:06
-
-
- 4
- 3720
-
od liborek