Jaká media používáte při vypalování(zálohování)?

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Jakou značku media CD a DVD používáte při vypalování(zálohování)?

BENQ
1
7%
EMGETON
0
Žádná hlasování
FUJIFILM
0
Žádná hlasování
GIGAMASTER
0
Žádná hlasování
IMATION
3
20%
PHILIPS
0
Žádná hlasování
SONY
3
20%
TDK
0
Žádná hlasování
NEZNAČKOVÉ
0
Žádná hlasování
JINÁ ZNAČKA
8
53%

Celkem hlasů: 15

Petr Kali
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Jaká media používáte při vypalování(zálohování)?

Příspěvekod Petr Kali » 25 bře 2006 11:53

Ahoj lidi,
rád bych udělal "Jarní test používaných medií CD a DVD",kdo které a proč používá a jakou má s nima zkušenost. Určitě má každý z nás tu svoji značku, ke které se nějakým způsobem propracoval. Názor kohokoli je to co by se tady dalo zveřejnit pro druhé, kteří buď začínají nebo shánějí radu.
Naposledy upravil(a) Petr Kali dne 25 bře 2006 12:39, celkem upraveno 1 x.

Reklama
mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 25 bře 2006 12:07

85% Sony, 5% Verbatimy, 10% Philipsy

Ze zhruba 800 ks Sony - pouze 2 vyhozené, a to ještě ne chybou média, ale systémem. Verbatimy - asi 50ks zatím bez problémů. Philipsy - cca 100ks zatím dobré (asi 4 špatné - miniaturní černé tečky na vypalovací vrstvě a potom chyba vypalování)

Gigamaster, Emtec a podobné neberu - hóóódně špatných zkušeností.
Imation a Fuji - po pár kusech - nehodnotím.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 25 bře 2006 12:09

V současné době Verbatim, zcela bez problému již někilok let, ale kdo ví co bude třeba za deset či více.....(vím, že to je velký rouhání prohlásit, že vypálený zálohy jsou bez problému, protože si koleduju o to, aby se nějaký problém promptně dostavil, prohlašuju to jen v zájmu vědecké objektivnosti tohoto testu :smile: ), dříve různé značky nejvíce snad Emgeton, prakticky taky bez problému, i když DVD RW od Emgetonu zkolabovalo asi po osmém přepsání, ale šlo smazat a používám ho na zálohování nenáročných videí (= množné číslo od videa) :D .

Jake
Level 4
Level 4
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Jake » 25 bře 2006 12:14

Pouzivam jich vic a nahodne, ale nejlepsi jsou SONY, stejne jako u mijaji jich bylo nekolika stovek jenom 1 vyhozeny, kdezto u verbatimu sem jich z 50 vyhodil asi 7... ze to byla spatna serie nechci slyset, to se holt stavat nesmi
Obrázek

Petr Kali
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Petr Kali » 25 bře 2006 12:37

Já od začátku používám Verbatimky, ale nedávno jsem sehnal DVD Emgetom "v akci za 8,50" a z 10ks jsem vzhodil 3ks. A neco podobného semi stalo, když jsem koupil "V akci" Werbatim za 9,80 ks. Z 40ks jsem vyhodil 7ks,což si myslím docela dost. Takže já osobně už si nikdy DVD "v akci" nekoupím. O Sony jsem slyšel že jsou nejlepší už od více lidí, tak je taky zkusím.

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 25 bře 2006 14:40

Dříve jsem používal Emgeton, ale ty jsou po asi roce téměř nepoužitelné. V současné době jsem spokojen s Verbatimkami.

Jidhash
Tvůrce článků
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Jidhash » 25 bře 2006 14:46

Emgetony používám jako tácek pod pivo :lol: jinak vše zálohuji na Verbatim, uvidíme jak to bude u DVD ale CD této značky jsou všechna plně funkční i po 7 let ( revizi jsem prováděl o vánocích :D )

gena17
Level 3
Level 3
Stav:

jaká média........

Příspěvekod gena17 » 01 črc 2006 10:49

Používám vyhradne dva typi SONY a VERBATIM skoušel sem i jiné jako Emgeton , Imitation, Belll Technology, a stali za prd .Takže jednoznače Dávam hlas SONY , VERBATIM

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 01 črc 2006 11:49

Pálím i na tácky od piva... :)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

marcucci
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod marcucci » 01 črc 2006 12:17

Pouze Imation a Samsung, 4ever!!S Verbatim,Sony a spol nemam good zkusenosti.Od nich specialne od Verbatim jsem musel vyhazet vsechny DVD+RW,kdyz jsem je vlozil do mechaniky a dal smazat,tak se nedomazali,mechanika porad blikala a nesel ani vysoupnout suplik,pomohl az restart.K Sony je to spis vrozena nesnasenlivost :x !
AsusP5B,C2D E6400 2,13@3,0GHz,OCZ OpsEd 667@800Mhz 3×1GB, 250GB Maxtor+4×500GB WD,nVidia8800GTX,SB X-Fi ProGamerFatality,Samsung 22"LCD,Logitech 5.1 Z5500,2×DVD+RW,NZXT Apollo,Corsair 520W,LogitechG5+G7,Vista64bitUltimate+XP32bitHome+LinuxSuse64bit

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 01 črc 2006 12:25

marcucci píše:Pouze Imation a Samsung, 4ever!!S Verbatim,Sony a spol nemam good zkusenosti.Od nich specialne od Verbatim jsem musel vyhazet vsechny DVD+RW,kdyz jsem je vlozil do mechaniky a dal smazat,tak se nedomazali,mechanika porad blikala a nesel ani vysoupnout suplik,pomohl az restart.K Sony je to spis vrozena nesnasenlivost :x !

Ad SONY: Kolega v práci má CD vypalovačku SONY která se nesnáší s médii SONY!!! :o :lol:
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Trolik
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Trolik » 01 črc 2006 13:05

Myslím si, že asi bude taky hodně záležet na vypalovačkách. Já mám třeba LG GSA 4163 a z koupenýho paklu DVD Emgeton jsem jich 48vyhodil, jo 48!!! Kdežto s nosiči Verbatim jak CD, tak DVD nemám sebemenší problém, ani jedno špatné vinou nosiče za nějakých rok a půl co je používám. Spíš jde o to, jak dloho vydrží být uložená data na cd v pořádku :lol:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak vypnout zálohování fotografií na Ondrive Příloha(y)
    od Speed_dead » 01 kvě 2025 12:40 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2148
    od Speed_dead Zobrazit poslední příspěvek
    01 kvě 2025 14:06
  • Jaká grafika do PC?
    od liborek » 19 led 2025 00:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    3720
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek
    07 úno 2025 17:00

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”