Zdravím.
Jsem laik a mám problém.
Mám videokameru Panasonic SDR-S7 (jedna asi z nejlevnějších, cca kolem5000kč, kupovaná asi před rokem)
a dvd přehrávač Panasonic-teď nevim přesný typ ale kupovaný taky před rokem a cenově kolem2500kč
na kameře jsem vyčetl, že nahrává v MPEG2 a na dvd přehrávači, že umí DIVX nebo MP4
Když vypálim na dvd něco z té kamery,tak to na pc jde ale na dvd přehrávači nejde. Zkoušel jsem stáhnout z netu nějaký převodník, ale bezúspěšně, mám nějaké dva: ConvertXtoDVD4 a nějký AVI DivX MPEG to DVD Convert, možná s tim neumim pracovat, nebo to nejsou ty správné programy, prosím o radu, příp. odkaz na nějaký jednoduchý převodník, nebo něco takového.
Zaráží mě, že je to od stejné značky a stejně to nejde.
Předem díky.
Jindra
Jak převést video z kamery, aby ho přehrávač přehrál?* Vyřešeno
Jak převést video z kamery, aby ho přehrávač přehrál?*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 07 bře 2011 23:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Problém z převodem formátu“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Důvod: Oprava nadpisu „Problém z převodem formátu“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Re: Problém z převodem formátu
skus Any Video Converter http://www.slunecnice.cz/sw/any-video-converter/ ma primitivni ovladani a je to spolehhlivej program
Just Fucking Google It!
Tak jsem to zkoušel, je to dobré že je to v češtině:-)) ale stejně mi to furt nejde.
DVDpřehrávač by měl teda umět: divX a MP4, ale když jsem to převáděl na tom převodníku na MP4, tak u ikony výslednýho souboru bylo MPEG4 a divX tenhle převodník asi neumí.
Teď budu mít asi dost blbou otázku.. na originálkách DVD co jsem koukal, tak je: DVD video pal, nebo na jednom je dokonce i DVD video MPEG - a samořejmě tyhle všechy DVDčka jdou na tom přehrávači přehrávat, jak je tedy možný že z kamery- když nahrává v MPEG (je tam teda za tim ještě ta dvojka- MPEG2), tak to nejde? a to DVD video- to je to na převodníku: DVD video film pal? tak proč to nejde..
DVDpřehrávač by měl teda umět: divX a MP4, ale když jsem to převáděl na tom převodníku na MP4, tak u ikony výslednýho souboru bylo MPEG4 a divX tenhle převodník asi neumí.
Teď budu mít asi dost blbou otázku.. na originálkách DVD co jsem koukal, tak je: DVD video pal, nebo na jednom je dokonce i DVD video MPEG - a samořejmě tyhle všechy DVDčka jdou na tom přehrávači přehrávat, jak je tedy možný že z kamery- když nahrává v MPEG (je tam teda za tim ještě ta dvojka- MPEG2), tak to nejde? a to DVD video- to je to na převodníku: DVD video film pal? tak proč to nejde..
MPEG2 pro přehrávače převádět nemusíš, jen to musíš vypálit standardně, tedy jako DVD-Video - umí například Nero + správná volba v něm.
no, začínal jsem mít podezření že bude asi problém někde jinde.
Mohl bys mi nějak polopatěji prosím posat jak to udělat? jde to třeba i v ashampoo...? (nero momentálně nemám, kdyžtak bych si ho stáhnul, ale vypadá že v tom ashampoo to pujde asi taky). Je v něm volba: Vypálit video DVD. ale píše to toto:
Vyberte adresář obsahoující video soubory,.. že musí obsahovat nějaký: VOB,IFO,BUP..adresář se často nazývá VIDEO TS..
Ale na kameře když jí propojim s pc, tak tam je složka: SD video (jsou tam ještě další dvě ale prázdný tak předpokládam že nejsou důležitý).
Když otevřu, tak už tam jsou složky PRG001, PRG002... a tak. už jednotlivý záznamy.., když otevřu třeba tu: PRG001, tak jsou tam: MOV001 (ta co se pouští ten nahraný film), pak nějaký s koncovkou .MOI a .PGI...
tak co s tim?
Mohl bys mi nějak polopatěji prosím posat jak to udělat? jde to třeba i v ashampoo...? (nero momentálně nemám, kdyžtak bych si ho stáhnul, ale vypadá že v tom ashampoo to pujde asi taky). Je v něm volba: Vypálit video DVD. ale píše to toto:
Vyberte adresář obsahoující video soubory,.. že musí obsahovat nějaký: VOB,IFO,BUP..adresář se často nazývá VIDEO TS..
Ale na kameře když jí propojim s pc, tak tam je složka: SD video (jsou tam ještě další dvě ale prázdný tak předpokládam že nejsou důležitý).
Když otevřu, tak už tam jsou složky PRG001, PRG002... a tak. už jednotlivý záznamy.., když otevřu třeba tu: PRG001, tak jsou tam: MOV001 (ta co se pouští ten nahraný film), pak nějaký s koncovkou .MOI a .PGI...
tak co s tim?
Re: Jak převést video z kamery, aby ho přehrávač přehrál?* Vyřešeno
Tak už vyřešeno.
Převedl jsem to na tom Any video convertoru na AVI a funguje to.
Všem díky za rady.
Převedl jsem to na tom Any video convertoru na AVI a funguje to.
Všem díky za rady.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1116
-
od extrem
Zobrazit poslední příspěvek