Filmy v HD Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Milda60
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Filmy v HD  Vyřešeno

Příspěvekod Milda60 » 27 pro 2011 16:31

Následující problém: stáhl jsem si pár filmů v HD-kvalitě (.mkv) na externí HD. Tyto filmy přehrávám z tohoto externího disku propojením HDMI-kabelem normálně přes připojený Bluray/DVD přehrávač LG BD570. Je mi záhadou proč 10 filmů přehraji bez problému a 3 přehrát nejdou. Při pokusu o spuštění skočí obraz (televize LG 37LD420) zpět na ikonu filmu a přehrávání se nespustí. Už jsem všechno vyzkoušel, manuál několikrát pročetl a nic jsem nevystudoval. Když ale tyto 3 filmy vypálím, tak v přehrávači jedou, zkusil jsem to na DVD-RW. Musím ještě dodat, že ty samé filmy mám i v .avi a ty se v přehrávači dají přehrát taky.
Má prosím někdo nápad či radu co s tím?
Děkuji...

Reklama
Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Filmy v HD

Příspěvekod Funstorm007 » 27 pro 2011 17:20

Tak, MKV sřejmě přehrávač pozná ale to neznamená, že přehraje každý film s příponou MKV. MKV je pouze multimediální kontejner, obsahující video, audio a třeba i titulky. To video může mít různé kodeky, které však už přehrávač všechny rozpoznat nemusí. Když něco stahuje, chce to víc koukat co vlastně stahuješ aby jsi pak předešel takovýmto nepříjemnostem... ;)

Milda60
nováček
Stav:

Příspěvekod Milda60 » 27 pro 2011 17:30

A jak a kde se prosím pěkně dozvím, jaké nebo které kodeky můj BR-Player bere? V manuálu přehrávače jsem doposud nic takového nenašel.
Díky....

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 27 pro 2011 18:39

Ani v podrobném (nejspíš elektronickém) manuálu? LG dělá dobré TV (mám LG 42LV375S), ale mechaniky dělá šunty (jednu také mám v PC, nyní používám maximálně na čtení, ale i to pořádně neumí), proto bych nikdy nešel ani do přehrávačů od této značky ...

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 27 pro 2011 19:17

JN, buď si to najdi v tom manuálu nebo někde na netu to taky určo bude... ;)

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”