Nelze spustit programy z Nero StartSmart (vyřešeno) Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Nelze spustit programy z Nero StartSmart (vyřešeno)

Příspěvekod Luboš » 25 lis 2006 21:41

Tak i na mne to přišlo. Po delší době také potřebuji poradit. Vypadá to jako sci-fi, ale bude to jistě nějaká hloupost, akorát nevím jaká. Můj problém:

Aktualizoval jsem si poslední verzi Nero 7 (a nepište mi, prosím, že se mám vrátit k verzi 6! - děkuji, ne). Aktualizace proběhla v pořádku, program korektně vytvořil na ploše ikonu Nero StartSmart a všechno se zdá v pohodě. Po kliknutí na tuto ikonku se normálně spustí prostředí Nera, z kterého můžu spustit libovolný program pro vypalování, prohlížení, vytváření atd. Po ukončení práce v tomto programu se regulérně a automaticky vrátím do programového centra StartSmart, odkud pak můžu vyvolat zase jiný program, atd., atd. Tak tímto způsobem mi to fungovalo pouze v den reinstalace. Hned na druhý den mi po kliknutí na ikonu StartSmart zabliká kontrolka na počítači a nic se neděje. Zkusím tedy spustit program StartSmart přímo z adresáře - hurá!, spustil se. Kliknu na BurningRom. Programové centrum se automaticky uloží do lišty (správně) a namísto toho, aby se spustil mnou vyvolaný program, tak se programové centrum vrátí zpět na obrazovku a tak nemůžu spustit žádný program. Zkusím tedy spustit nero.exe také přímo z adresáře - a světe div se, program se spustí a normálně vypaluji. Nemůžu proto pochopit, proč najednou přestalo fungovat to programové centrum StartSmart. Jsem už z toho ...

V počítači jsem nenašel žádný šmejd, mám aktivní antivirovou i antispywarovou kontrolu, nic nebylo nalezeno ani po samostatném scanování. Ví někdo, co je toho příčinou? Díky.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Reklama
mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 26 lis 2006 12:12

Byť Nero 7 nevlastním a ani se k tomu nechystám, napadá mě jen, jestli nemáš právě díky ochranným programům nějakou zábranu při spouštění nových programů. Já jsem to takhle zjistil u Spybota, že po reinstalu Keria mi právě Spybot bránil spuštění Keria po startu. Normálně z adresáře spustit jde, ale při startu ne. Nespustila se ani služba, ani vlastní program. Musel jsem u Spybota vypnout rezidenta, vypnout WinPatrol a až potom reinstalovat Kerio.

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Vyřešeno

Příspěvekod Luboš » 26 lis 2006 13:05

Rozhodl jsem se, že celý produkt nejprve odinstaluji, ručně vyčistím registry od zbytků Nera a pak znovu nainstaluji poslední verzi. Přesně tak jsem to udělal a po restartu jsem začal instalovat. Záhy po startu instalace se mi objevila chybová hláška "Shellmanager database is corrupt or missing" a byl jsem ... (na dosah ruky). Naštěstí jsem tuto hlášku vyhledal na internetu a na doporučení jsem si stáhnul ze stránek Nera utilitku General Clean Tool, která mi po svém spuštění asi vyčistila registry tak, že hned další instalace produktu mi už proběhla bez problému. Pro jistotu spouštím programy přímo z nabídky Start a nikoliv přes ikonu StartSmart a zdá se, že všechny programy fungují i po restartu počítače. UFF!
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • MS Office nelze spustit - Exception code: 0xc0000005
    od krysarr » 18 dub 2025 15:52 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    3587
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    20 dub 2025 20:38
  • Fortnite nejde spustit
    od makojed » 27 lis 2024 17:12 » v Hry
    7
    4859
    od makojed Zobrazit poslední příspěvek
    21 led 2025 18:23
  • Firewall WIndows Defender nejde spustit
    od Richard_ZZR » 02 pro 2024 16:26 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    1778
    od Tint Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 19:41
  • Služba DPS (Diagnostic Policy Service) nejde spustit
    od Richard_ZZR » 02 pro 2024 16:33 » v Windows 11, 10, 8...
    0
    2075
    od Richard_ZZR Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 16:33
  • Nelze nainstalovat W10 Příloha(y)
    od sasshrek » 08 zář 2024 13:26 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3278
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    08 zář 2024 15:12

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”