Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Všeobecná sekce pro témata a příspěvky z oblasti IT či témata z blízkých oborů. Sekce pro uživatele, kteří nenalezli pro svůj IT dotaz tu správnou sekci.

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior

Uživatelský avatar
MachrCZ
Level 3
Level 3
Příspěvky: 595
Registrován: červenec 09
Bydliště: Praha 6
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod MachrCZ » 14 čer 2018 17:10

To myslim ze pujde, ale rad bych zkusil tu (nejspis) kabelovku :-( No beru ten klasickej a na ten modrej se holt poptam po baraku..


Díky za veškeré rady :)

Reklama
Melis
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod Melis » 14 čer 2018 17:11

Podle fotky je ten koaxiál připojený, potřebuje jen šňůru do modemu a tv.

Uživatelský avatar
MachrCZ
Level 3
Level 3
Příspěvky: 595
Registrován: červenec 09
Bydliště: Praha 6
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod MachrCZ » 14 čer 2018 17:13

Melis píše:Podle fotky je ten koaxiál připojený, potřebuje jen šňůru do modemu a tv.
ano.. a co je proboha v tom modemu za typ zdirky?
Díky za veškeré rady :)

Melis
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod Melis » 14 čer 2018 17:15

Normální cinch, účastnická šňůra za dvacku!

Ten F konektor je jen na tom koaxiálu co vede ze zásuvky ve zdi do modemu. Ten a redukce už vůbec nepotřebuješ, Potřebuješ jen účastnickou šňůru, abys privedl signál z modemu do PC a na modemu není druhý F konektor!!!

https://www.eltasat.cz/konektory/tv-konektory/

On je všude koaxiál, jen konektory se liší. Pro připojení modemu potřebuješ F-konektor, pak už jen toto https://www.eltasat.cz/konektory/tv-konektory/

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8988
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod zeus » 14 čer 2018 19:51

Melis píše:na modemu není druhý F konektor!!!

A to modre kulate se zavitem, pod cim je napsano TV (a co chce pripojit k televizi) se podle tebe tedy jmenuje jak?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Melis
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod Melis » 14 čer 2018 21:01

Já vidím jen modrý cinch bez závitu!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8988
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod zeus » 14 čer 2018 21:15

OK, bez zavitu, taky jsem si tu fotku mohl zvetsit...
Ale at nazyvame veci pravymi jmeny, pak tam neprijde zastrcit cinch, nybrz 'F quick male'.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
MachrCZ
Level 3
Level 3
Příspěvky: 595
Registrován: červenec 09
Bydliště: Praha 6
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod MachrCZ » 14 čer 2018 21:58

Výstřižek.JPG
Výstřižek2.JPG
tak soused mi poslal fota co je potreba a jak je to posleze zapojene... takze potrebuju tu reducki co se jmenuje teda F quick male?! A pak uz jen klasickej koaxialni kabel.. Tak se zitra podivam kde to po praze mam

Dodatečně přidáno po 4 minutách 49 vteřinách:
https://www.alza.cz/levne-televizni-ant ... 851009.htm ktera z tech pos**** redukci to prosim je? Ja uz jsem tak zblblej z tech kodu a pismenek, ze se v tom absolutne ztracim.. :(
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Díky za veškeré rady :)

Uživatelský avatar
ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4269
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod ondoubek » 14 čer 2018 22:51

Zdravím. Pokud jsem celé téma správně pochopil, pak potřebuješ tyto redukce a klasický antenní TV koax. kabel:
https://www.gme.cz/redukce-cvp-262
https://www.gme.cz/redukce-cvp-287a
Polofunkční PC: AMD Phenom II X4 955 3,2Ghz, ATi Radeon HD4870 1GB, ASUS M5A78L-LE, AKASA 550W 80+ , 8GB RAM kingston (2x2GB+1x4GB), Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB, Windows 8.1
NTB:Lenovo ThinkPad X220 - Intel Core i5-2520M, 8GB RAM, 240GB SSD, Windows 10 Pro

Uživatelský avatar
Riviera kid
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1075
Registrován: květen 08
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod Riviera kid » 15 čer 2018 07:13

Melis píše:Já vidím jen modrý cinch bez závitu!


Podle té jeho poslední fotky od souseda jsou oba se závitem :roll:
Takže potřebuje tento: https://www.bol.com/nl/p/f-connector-ie ... 056503550/
Sám jsem ho měl u UPC taky, viz.: https://www.upc.cz/pece-o-zakazniky/slu ... zbocovace/
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."

Uživatelský avatar
MachrCZ
Level 3
Level 3
Příspěvky: 595
Registrován: červenec 09
Bydliště: Praha 6
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod MachrCZ » 15 čer 2018 07:57

Riviera Kid: taky myslim ze to ma byt presne ten kabel co si postoval, ale u nas asi temer k nesehnani.. takze musim resit pres tu redukci, rad uz bych to objednal v alze, abych to dnes mel, ale vybrat tu spravnou bude boj.. snad to dam s tim popisem z UPC :D
Díky za veškeré rady :)

Uživatelský avatar
Riviera kid
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1075
Registrován: květen 08
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Jak zapojit TV? Modrý kabel?

Příspěvekod Riviera kid » 15 čer 2018 08:07

Tady je mají, ale ta cena je příšerná a dostupnost je taky zlá: http://it.cz/periferie/kabely/k-tv-a-sa ... =stockrank
Jinak zkusit ebay, já ty redukce rád moc nemám.

v Alze jsou svině, páč prodávají konektory po 5ks (1ks jsem tam neviděl), ale pak pak bys to mohl vyřešit takto:
konektor: https://www.alza.cz/f-iec-prechod-ff-18 ... 784402.htm
kabel: https://www.alza.cz/koaxialni-kabel-3m- ... 284583.htm

Délku netuším

tady mají kusovky: https://www.softcom.cz/eshop/antenni-f- ... 12255.html
Naposledy upravil(a) Riviera kid dne 15 čer 2018 08:18, celkem upraveno 3 x.
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 2 monitory - nejde zapojit
    od FruFru55 » 25 pro 2017 19:43 » v Problémy s hardwarem
    13
    490
    od RIKI22
    25 pro 2017 20:41
  • Kam zapojit který větrák?
    od Blackpudr » 22 říj 2018 22:53 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    258
    od Blackpudr
    22 říj 2018 23:53
  • Jaký konektor/redukci zapojit do HDD
    od fatalfanatic » 26 bře 2018 21:42 » v Problémy s hardwarem
    2
    354
    od fatalfanatic
    26 bře 2018 21:52
  • Ventilátor Noctua NF-F12 PWM - jak zapojit?
    od quinter » 27 srp 2018 13:45 » v Problémy s hardwarem
    12
    453
    od vuLva
    30 srp 2018 17:05
  • PCIe kabel
    od Ezrix » 29 lis 2018 20:05 » v Problémy s hardwarem
    20
    380
    od xbs
    29 lis 2018 21:56

Zpět na “Vše ostatní (z oblasti IT)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů