Zapojení napájení antény pro 2 TV

Všeobecná sekce pro témata a příspěvky z oblasti IT či témata z blízkých oborů. Sekce pro uživatele, kteří nenalezli pro svůj IT dotaz tu správnou sekci.

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior

Uživatelský avatar
cervcek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2010
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Zapojení napájení antény pro 2 TV

Příspěvekod cervcek » 04 lis 2018 20:47

Ahoj,
Prosím o radu se zapojením antény pro příjem DVB-T vysílání. Nejlépe asi popíšu svůj problém pomocí obrázku:
antena.JPG

Anténa Sencor SDA-500 je umístěná na střeše, od ní je nazažen koaxiál do napájení (fialová 1.), do kterého je zapojen pasivní rozbočovač (zelená). Z něj už jsou jednotlivé koaxiály do televizorů.

Při tomto zapojení lze sledovat obě TV, ale občas kostičkuje obraz. Pokud napájení antény zapojím přímo k TV (fialová 2. a 3.), tak daná TV nekostičkuje ani za horšího počasí, ale druhá TV nemá signál vůbec. Je možné dokoupit druhý napáječ a zapojit ke každé TV jedno anténní napájení, nebo je lepší koupit silnější napáječ a vyměnit ten stávající. Případně řeší se toto úplně jinak?

Předem díky za vaše názory a rady.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16111
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zapojení napájení antény pro 2 TV

Příspěvekod ITCrowd » 04 lis 2018 20:55

Aktivní rozbočovač.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36454
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Zapojení napájení antény pro 2 TV

Příspěvekod petr22 » 04 lis 2018 21:06

Zisk 25 dB - tenhle klumpr ? Ha ha.

Nejlepsi by bylo poridit poradnou antenu.

Uživatelský avatar
cervcek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2010
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Re: Zapojení napájení antény pro 2 TV

Příspěvekod cervcek » 05 lis 2018 09:18

To petr22: tohle jsem zrovna nechtěl slyšet, tu anténu jsem pořizoval ani ne před půl rokem v místním elektru s vysokohorskou přirážkou.
To ITCrowd: ten aktivní rozbočovač je místo napájení, nebo se připojuje společně s ním?
Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16111
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zapojení napájení antény pro 2 TV

Příspěvekod ITCrowd » 05 lis 2018 09:40

Zapojíš to tak, jak je to namalováno. A místo zelené krabičky (rozbočovač) beztak tam máš něco takového - https://www.vpcentrum.eu/antenni-rozboc ... gI3SfD_BwE dáš aktivní rozbočovač - něco takového: https://www.nej-ceny.cz/421544/aktivni- ... x12db.html
Tím nedojde k útlumu signálu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
cervcek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2010
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Re: Zapojení napájení antény pro 2 TV

Příspěvekod cervcek » 05 lis 2018 10:29

Skvěle, moc děkuji za vysvětlení. V pátek to vyzkouším. Když budu kupovat ten aktivní rozbočovač, mám si dávat pozor na nějaké parametry, nebo se jednotliví výrobci a modely nijak zvlášť neliší a můžu koupit to, co bude v místním obchodě skladem?
Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16111
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zapojení napájení antény pro 2 TV

Příspěvekod ITCrowd » 05 lis 2018 10:51

Spíše záleží na tvé kapse. Jinak pokud bys našel s regulací zisku - on když se signál zesílí moc, pak se zkreslí a zhorší se kvalita.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Napájení hdd
    od mrna6 » 05 zář 2018 19:05 » v Vše ostatní (hw)
    13
    788
    od petr22
    10 zář 2018 21:06
  • Napájení monitoru
    od Ricicici » 24 úno 2019 09:54 » v Problémy s hardwarem
    3
    362
    od Ricicici
    02 bře 2019 21:43
  • Kabel k napájení procesoru
    od Hammond » 15 bře 2019 14:30 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    358
    od casperdeluxe
    16 bře 2019 09:47
  • Napájení kamery Poe+12v
    od Romejn » 07 bře 2019 18:31 » v Sítě - hardware
    0
    267
    od Romejn
    07 bře 2019 18:31
  • Front panel s tlačítkem napájení
    od cervcek » 02 bře 2019 09:42 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    207
    od cervcek
    02 bře 2019 10:28

Zpět na “Vše ostatní (z oblasti IT)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů