Zapojení napájení antény pro 2 TV

Všeobecná sekce pro témata a příspěvky z oblasti IT či témata z blízkých oborů. Sekce pro uživatele, kteří nenalezli pro svůj IT dotaz tu správnou sekci.

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior

Uživatelský avatar
cervcek
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1878
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Zapojení napájení antény pro 2 TV

Příspěvekod cervcek » 04 lis 2018 20:47

Ahoj,
Prosím o radu se zapojením antény pro příjem DVB-T vysílání. Nejlépe asi popíšu svůj problém pomocí obrázku:
antena.JPG

Anténa Sencor SDA-500 je umístěná na střeše, od ní je nazažen koaxiál do napájení (fialová 1.), do kterého je zapojen pasivní rozbočovač (zelená). Z něj už jsou jednotlivé koaxiály do televizorů.

Při tomto zapojení lze sledovat obě TV, ale občas kostičkuje obraz. Pokud napájení antény zapojím přímo k TV (fialová 2. a 3.), tak daná TV nekostičkuje ani za horšího počasí, ale druhá TV nemá signál vůbec. Je možné dokoupit druhý napáječ a zapojit ke každé TV jedno anténní napájení, nebo je lepší koupit silnější napáječ a vyměnit ten stávající. Případně řeší se toto úplně jinak?

Předem díky za vaše názory a rady.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15056
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zapojení napájení antény pro 2 TV

Příspěvekod ITCrowd » 04 lis 2018 20:55

Aktivní rozbočovač.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33883
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Zapojení napájení antény pro 2 TV

Příspěvekod petr22 » 04 lis 2018 21:06

Zisk 25 dB - tenhle klumpr ? Ha ha.

Nejlepsi by bylo poridit poradnou antenu.

Uživatelský avatar
cervcek
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1878
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Re: Zapojení napájení antény pro 2 TV

Příspěvekod cervcek » 05 lis 2018 09:18

To petr22: tohle jsem zrovna nechtěl slyšet, tu anténu jsem pořizoval ani ne před půl rokem v místním elektru s vysokohorskou přirážkou.
To ITCrowd: ten aktivní rozbočovač je místo napájení, nebo se připojuje společně s ním?
Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15056
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zapojení napájení antény pro 2 TV

Příspěvekod ITCrowd » 05 lis 2018 09:40

Zapojíš to tak, jak je to namalováno. A místo zelené krabičky (rozbočovač) beztak tam máš něco takového - https://www.vpcentrum.eu/antenni-rozboc ... gI3SfD_BwE dáš aktivní rozbočovač - něco takového: https://www.nej-ceny.cz/421544/aktivni- ... x12db.html
Tím nedojde k útlumu signálu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
cervcek
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1878
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Re: Zapojení napájení antény pro 2 TV

Příspěvekod cervcek » 05 lis 2018 10:29

Skvěle, moc děkuji za vysvětlení. V pátek to vyzkouším. Když budu kupovat ten aktivní rozbočovač, mám si dávat pozor na nějaké parametry, nebo se jednotliví výrobci a modely nijak zvlášť neliší a můžu koupit to, co bude v místním obchodě skladem?
Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15056
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zapojení napájení antény pro 2 TV

Příspěvekod ITCrowd » 05 lis 2018 10:51

Spíše záleží na tvé kapse. Jinak pokud bys našel s regulací zisku - on když se signál zesílí moc, pak se zkreslí a zhorší se kvalita.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Napájení hdd
    od mrna6 » 05 zář 2018 19:05 » v Vše ostatní (hw)
    13
    658
    od petr22
    10 zář 2018 21:06
  • Napajení USB
    od kedar700 » 08 led 2018 15:18 » v Vše ostatní (hw)
    2
    299
    od kedar700
    09 led 2018 20:45
  • Přídavné napájení grafiky
    od Jenda66 » 13 dub 2018 19:29 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    36
    999
    od petr22
    15 dub 2018 18:54
  • Napájení karty GTX 1070
    od HONZA271 » 13 pro 2017 04:35 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    491
    od Turion
    14 pro 2017 09:29
  • Napájení z USB v režimu spánku
    od Petrfoo » 30 lis 2017 08:20 » v Vše ostatní (hw)
    2
    336
    od Petrfoo
    30 lis 2017 10:23

Zpět na “Vše ostatní (z oblasti IT)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů