Fin přízpěvky pro chytré hlavy

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Fin přízpěvky pro chytré hlavy

Příspěvekod Jan Pašek » 06 dub 2007 06:21

Už sem to tu kdysi načal. http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?p=50708#50708 nyní sem jinde narazil na nápad jakto zrealizovat.
Moje představa je taková, že se pod články umístí kontextová reklama některého z PPC systémů (platby za klik), aby bylo co rozdělovat a autoři článků budou mít své konto, na které se budou připisovat honoráře dle úspěšnosti článků.
Další možností je, že pod každým článkem bude SMS kód, kterým bude moct spokojený čtenář "honorovat" autora článku.

Teď by to chtělo ještě dobrou duši která proleze fórum a na články v něm roztroušené dá do sekce Oko (mimochodem název sekce podle mne odpovídá tomu že bych se tam mohl něco dočíst) alespoň odkazy abychom nezačínali s absolutní nulou.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 11 dub 2007 20:57

Ahoj, díky za "reinkarnaci" tvého předchozího návrhu ;-)

Na první pohled to nevypadá vůbec špatně, rozhodně by to mohlo fórum posunout o kategorii výše - fórum + odborné články, za které autor obdrží honorář od spokojených čtenářů - to zní více než lákavě.

Klikací Google reklamu by nebylo problém k jednotlivým článkům přidat, za pc-help můžu už teď říci, že by se zřekl jakéhokoliv výdělku z klikání....na druhou stranu by mohlo být problémem klikání úmyslné. Google v těchto případech postupuje značně nekompromisně - zablokoval by celý účet pc-help, propadly by veškeré nastřádané peníze......tudy asi cesta nepovede :?

Takže snad jedině dárcovská sms, tam je ale nutné počítat s min. 50% náklady.

kolers
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kolers » 11 dub 2007 21:06

no ja videl placeny reklamy ktery se daji dat do podpisu tkze by mohl spokojeny uzivatel kliknout jenom na tu reklamu v podpisu kde by bylo treba : jste semnou spokojeni prosim kliknete nebo tk nejak :smile:

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 12 dub 2007 07:29

Za sebe mohu říci, že pokud bude pod článkem text "líbil se vám článek? Pokud ano, klikněte na reklamu.", pak si v duchu řeknu ano a nikam nekliknu. To není o neochotě pro autora vydělat pár korun, to je o neochotě pustit si do počítače reklamu (stejně jako mi do bytu nesmí pojišťovák). A myslím si, že takových je nás víc, takže tudy vede jen uzoučká cestička...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 18 dub 2007 14:37

Jak by to vypadalo kdyby se tohle řešilo tema SMS bylo by to drahý na provoz?
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

petr.s
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod petr.s » 18 dub 2007 14:43

Jan Pašek píše:Jak by to vypadalo kdyby se tohle řešilo tema SMS bylo by to drahý na provoz?

opravdu si myslíš že někdo by posílal sms zprávy ? jinak bych to vyřešil tim že bych to udělal tak jak to má pctuning.cz
Notebook : HP Pavilion dv6000 2x512MB DDR2, Procesor Intel Celeron M420 1,61 GHZ, 100 GB HDD, Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset, Windows MC Edition SP2
:alian:

petr.s
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod petr.s » 18 dub 2007 14:49

což je přidat/odebrat autorovi, je to dobré né pro výdělek ale pro informaci jestli se to lidem co to psali povedlo
Notebook : HP Pavilion dv6000 2x512MB DDR2, Procesor Intel Celeron M420 1,61 GHZ, 100 GB HDD, Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset, Windows MC Edition SP2

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 18 dub 2007 14:55

tak nejdřív ty penízky musíš z něčeho získat Nemůže ti je LTB platit z vlastní kapsy. Jinak hodnocení jde připojit ke každému zakládanému topicu jako anketní otázka a je na autorovi zdali jej tam chce.

petr.s
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod petr.s » 18 dub 2007 15:00

petr.s píše:což je přidat/odebrat autorovi, je to dobré né pro výdělek ale pro informaci jestli se to lidem co to psali povedlo

myslel jsem to tak jak je to napsaný v citaci, jinak nedokážu si představit jak by se to udělalo, vždycky je potřeba nějakej kapitál

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 18 dub 2007 15:17

Tak jako to má PCT - jenom pro informaci, tak s tím bych třeba souhlasil, ale aby se to potom nezvrhlo v nějakou klikárnu. Vždyť je to stejně jedno, hlavně, když někomu pomužeš, ne? A že je to zadáčo? Tím líp! :wink:

petr.s
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod petr.s » 18 dub 2007 15:22

to s tou klikárnou máš pravdu, udělal bych to pouze na jednu ip adresu (třeba za den)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 18 dub 2007 16:57

Nevím, nevím, i nejlepší úmysly vedou do pekla. Chci tím říci, že zneužití je velmi snadné. Chápu, že autor článku si zaslouží ocenění za vynaloženou námahu, ale nepovede to k zprofanování dosavadní činnosti? Na druhé straně pochybuji, že stoupne počet kvalitních článků. Dobrý autor se může uplatnit jinde za mnohem výhodnější honorář. Jinak hodnotím všechny autory, kteří bez nároku na odměnu dávají do placu své znalosti. Takových je skutečně málo a v dnešní době jich valem ubývá. Vím, že i provozování fóra není zadarmo a nějak musí na to vydělat. To však není můj problém, jako účastníka fóra. Pokud vím, poradím a tím snad i tak trochu pomáhám natáhnout návštěvníky fóra, což též přispívá k určité úhradě provozu fóra. Znáte ještě někdo pojem "radost a potěšení z dobře vykonané práce"? Dobrá rada zde na fóru a poděkování (i když to poděkování někdy schází) přece potěší. Pokud chci dělat něco pro výdělek vrhnu se na profesionální dráhu. Svým dotazem nikoho nenutím mi poradit, je to pouze na něm, chce-li radu poskytnout, a právě na tomto je založeno toto fórum a tak by to mělo i zůstat. Vyhodnocení nejlepších rádců za určité období by jistě bylo vhodné, protože jen počet příspěvků o kvalitě přesně nevypovídá. Asi jsem v dnešní době přežitek a moc ukecaný, tak mi promiňte.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”