namísto 240MB jen 60MB Vyřešeno

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

MajkliCZek
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

namísto 240MB jen 60MB

Příspěvekod MajkliCZek » 18 srp 2014 21:19

Zdravím, mám internet od UPC (240 /20)
Ráno to jede třeba 140-160
Večer 60-70
Mám v PC kabel, nikdo jiný není na internetu připojen.
Je možné že mám nějak špatně nastavený router? Občas když dám něco stahovat tak to jede třeba 8mbs ale klesne to na nulu a znova na 8mbs a takhle několikrát za stahováni tohoto souboru.
Win jsou nově nainstalované takže softwarovou chybu bych vyloučil.
Nevím, jaké údaje potřebujete postnout zde, proto prosím o odpověď a případné věci dodám
Nemám router, ale Modem

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: namísto 240MB jen 60MB

Příspěvekod petr22 » 18 srp 2014 21:37

Klasicka agregace. To padani stahovani na nulu bude bud load balancing, nebo problem modemu.

Nemas totiz internet 240/20, ale az 240/20 (to az je velmi dulezite). To pripojeni sdilis s dalsimi uzivateli a jak vidis sam, tam odpoledne je tech uzivatelu online mnohem vic. Tech 240 je samozrejmme rychlost idealni, protoze skutecna bude zaviset na propustnosti trasy po ktere data putuji - coz muze byt klidne 0,1 kbps.

Maximalni rychlost budes mit treba na Krakenovi ( https://kraken.dkm.cz ).

Muzes skusit vytahnout modem z elektriky, treba se pri startu chytne na jinych frekvencich a bude to fungovat lepe.

MajkliCZek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod MajkliCZek » 18 srp 2014 22:26

Pokud vím nesdílím s nikým nic . Nemám až 240/20 ale 240/20 (Upload mi jede jak má) Problém je pouze s tím downloadem
Mám u UPCčka net čistě pro mou osobu.
Tedy když si platím jejich nejdražší tarif, tak se jim můžu opravdu vys*at na slovíčkaření až ale očekávám +-10procent této rychlosti
Čili všechna rychlost by měla být pokud vím jen moje. když už to stojí litr, tak ať to taky funguje :) Sdílený internet tedy nemám.

s těmi freknvencemi bych to zkusil, ale vzhledem k tomu že tomu rozumím jak koza petrželi bych se do toho bez předchodzí konzultace s někým kdo ví co dělá nepouštěl.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod petr22 » 18 srp 2014 22:41

Vytahni zdroj od modemu z elektriky, chvili pockej a zase ho zapni, do 2 minut to zase nabehne. Je to osvedceny zpusob, mam UPC 15 let. Poradi ti to same na jejich podpore jako prvni vec co mas zkusit. Obvykle to pomuze i na tu rychlost padajici az na nulu.

To omezovani rychlosti stahovani (padajici rychlost na nulu a zpet na maximum) muze ale aplikovat kterykoliv poskytovatel na prenosove trase. Je to ochrana pred pretezovanim site.

Garantovana linka by nestala litr mesicne, ale 300 litru mesicne. Na kabelovych sitich je obvykle agregace 1:40 nebo 1:50, jak je videt na odpolednim zpomaleni. Jine technicke reseni je u takoveho poctu zakazniku stejne nemozne, protoze soucet konektivity poskytovane zakaznikum mnohosetkrat prevysuje kapacitu linky od UPC do internetu.

UPC to rika u tehle sluzby takto (tzn negarantovana rychlost):
Download až 240 Mbs
Upload až 20 Mbs

A mimo sit UPC nelze garantovat uz vubec nic, tam to muze byt klidne skoro 0 a nikdo na svete s tim nic neudela. Tech 240 Mbps je rychlost dosazitelna pouze za idealnich podminek, pokud ji umoznuje cela prenosova trasa po ktere jdou data. Napr. mezi zakazniky UPC to neni zadny problem.

Zmer rychlost proti UPC serveru, to je jediny server kde lze nejak zajistit plnou rychlost pripojeni:
http://www.upc.cz/internet/predstavujem ... rychlosti/
Proti serverum mimo sit UPC muze byt rychlost uplne libovolna.

MajkliCZek
Level 1
Level 1
Stav:

Re: namísto 240MB jen 60MB  Vyřešeno

Příspěvekod MajkliCZek » 18 srp 2014 23:54

Díky moc, tohle pomohlo dostatečně. Vytahování z elektriky me vyneslo na 260 /22 takže luxus. za mě velký dík a poprosím o zamčení.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”