vypadává mi doma wifi - hlásí že není platná konfigurace protokolu IP, co s tím?

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Betyberry
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

vypadává mi doma wifi - hlásí že není platná konfigurace protokolu IP, co s tím?

Příspěvekod Betyberry » 03 zář 2015 13:58

Zdravim všechny,

vždycky jsem měla u sebe v ložnici jen slabý signál wifi, protože je to přes celý byt.
No asi před měsícem jsme upgradovali služby od upc, řekli že nám přinesou nový modem a router a internet by měl jít rychleji a signál být lepší. Dostali jsme modem a router v jednom s tím že si to mám zapojit sama podle návodu a s tím že wifi je už na tom přednastavená a jen se přihlásím heslem co je ze spodu přístroje. Vše jsem zapojila, internet funguje zdá se ok, ale wifi mě na notebooku v mém pokoji začla zlobit.
Signál mám ted opravdu lepší - zdá se - protože mám už 2-3 čárky, ale kdykoliv něco začnu vyhledávat nebo spustím něco na youtube je internet strašně pomalý, všechno trvá a hlavně tak každých snad 15 minut vypadává.. objeví se ten žlutý vykřičník - omezený přístup - i když signál mám dobrý - tak vždycky kliknu pravým, dám odstanit potíže , běží diagnostika, restartuje se nějaký wifi přijímač asi a pak se mi ukáže hláška :

Řešení potíží bylo dokončeno
Nalezené problémy
Adaptér Bezdrátové připojení k síti nemá platnou konfiguraci protokolu IP. - OPRAVENO

No a Wifi zase funguje, třeba na 10 minut a spadne zase a musim udělat všechno znova. Nevím, co bych si měla nastavit jinak nebo jestli je to u mě v notebooku nebo tím routerem? Snažila jsem se podívat do nastavení adaptéru a tak různě a všechno se zdá být správně a do nějakého hlubšího zasahování si netroufám.

Tahle chybová hláška se mi objevuje skoro pořád ! ale párkrát už se mi stalo že se objevilo i :
Problém s bezdrátovým adaptérem nebo přístupovým bodem - OPRAVENO
a jednou i
Server DNS neodpovídá - ZJIŠTĚNO

Nechápu proč, když se to vždycky opraví, zase se to za chvíli rozhodí.. router už jsem zkošela i několikrát vypnout a zapnout atd..

Omlouvám se, že píšu tak obsáhle, ale snad jsem to alespoň nějak vysvětlila.. Je to hrozně otravné. Prosím nemáte nějakou radu co s tím ? :-)

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: vypadává mi doma wifi - hlásí že není platná konfigurace protokolu IP, co s tím?

Příspěvekod Uziv00 » 03 zář 2015 20:59

Vítej na PC-HELP!
Zkus si pročíst tohle: viewtopic.php?f=109&t=148894
problémy s IP adresou - tu přiděluje router, spustíš příkazový řádek a zde zadáš příkaz "ipconfig /all". Zobrazí se všechny adaptéry, které systém má a mezi nimi bude bezdrátový adaptér. Aby správně fungoval, musí mít přidělenu IP adresu. Dále IP adresu brány, masku a DNS. Můžeš zkusit DNS změnit v nastavení síťové karty na 8.8.8.8 a 8.8.4.4 - to jsou googlovské DNS.

Betyberry
nováček
Stav:

Re: vypadává mi doma wifi - hlásí že není platná konfigurace protokolu IP, co s tím?

Příspěvekod Betyberry » 04 zář 2015 15:07

Děkuju moc za odpověď :-) jdu se na to podívat

Betyberry
nováček
Stav:

Příspěvekod Betyberry » 04 zář 2015 23:29

Tak vše jsem si pročetla.. když jsem dala ipconfig /all - a zkontrolovala bezdrátový adaptér, vypadá, že je tam vše nastaveno. Ale zároveň se vypsalo velké množství dalších adaptérů, některé jsou tam i několikrát a vypadají zvláštně - např. adaptér pro tunelové připojení isatap ( těch je tam více s různými čísly, je to normální ? nebo adaptér pro tunelové připojení Teredo Tunneling Pseudo-Interface .. pak je tam několik bezdrátových adaptérů - ten svůj poznám , protože je v něm hodně informací ale mám tam i další - adaptér bezdrátové připojení k síti 2, adaptér bezdrátové připojení k síti 3 . proč jich je tam tolik ?

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 05 zář 2015 07:05

Výborně.
Tak teď když ten adaptér poznáš, tak ten příkaz zadej v momentě, kdy internet spadne. A zkontroluj oproti normálnímu stavu.
Ke tvým o tázkám - isatap a teredo jsou virtuální adaptéry podporující protokol IPv6. Zmizí, pokud protokol IPv6 odinstaluješ.
Ostatní jsou vytvořené pro každoiu bezdrátovou síť zvlášť - když se připojíš k jiné bezdrátové sítí, tak se vytvoří jiné připojení.

Betyberry
nováček
Stav:

Příspěvekod Betyberry » 07 zář 2015 11:37

Tak když to spadne je ten výpis úplně beze změny ..

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 07 zář 2015 19:01

V tom případě zkus v příkazovém řádku zadat příkaz "tracert 77.75.76.3" Uvidíme kam až se dostane.

Betyberry
nováček
Stav:

Příspěvekod Betyberry » 09 zář 2015 20:22

aaa.jpg
tak kyž zadám ten příkaz ve chvíli kdy internet spadne, vypadá takhle

bbb.jpg
takhle to vypadá,když mi internet funguje

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 13 zář 2015 21:09

Ahoj,
byl jsem na dovolené, tak promiň zpoždění.
Teoreticky jsou dvě možnosti.
1. používáš firewall třetí strany - např. comodo firewall.
2. Komplikace s protokolem IPv6 - zkus jej vypnout (odinstalovat).

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tablet na doma.
    od BigSandy » 20 bře 2025 07:09 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    2656
    od Mety Zobrazit poslední příspěvek
    20 bře 2025 21:12
  • Notebook na doma okolo 12 000.-
    od Kaspo » 17 srp 2024 11:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1253
    od Gerete Zobrazit poslední příspěvek
    17 srp 2024 17:12
  • PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
    od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet)
    14
    7637
    od Renee Zobrazit poslední příspěvek
    19 srp 2024 14:01
  • WIFI 4,5,6
    od draxxx » 10 kvě 2025 17:26 » v Sítě - hardware
    7
    5259
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 18:58
  • Prepojenie pc a tv cez wifi Příloha(y)
    od mandes » 31 led 2025 01:09 » v Sítě - hardware
    1
    2712
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    31 led 2025 07:08

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”