Pomale stahovani

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

lukas wollmann
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Pomale stahovani

Příspěvekod lukas wollmann » 10 říj 2006 21:39

Uz sem se dival na ostatni clanky ale nikde sem nenasel konkretni reseni.Napr. ted stahuju soubor o velikosti 14,6MB a stahujeto rych. 7,6kB. Ale taky nacitani stranek je hodne pomale. Mam pripojeni ADSL 512kB a v zivote mi to takovou rychlosti nestahovallo ani nenacitalo.PLEAS poradte mi co stim mam udelat aby to stahovalo aspon 60kB.

Reklama
martyy
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod martyy » 11 říj 2006 10:21

A nepřesáhnul si limit?

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 11 říj 2006 10:52

no nejdřív si zkontroluj jestli nemáš vira nebo spyware nebo jestli pod FUP...pokud ano počkej až se ti vynuluje...pokud ne tak si to zkus změřit na nějákém tom měřáku rychlosti např. http://www.rychlost.cz a v případě že ti to naměří 250Kbit/s a méně tak volej na technickou podporu..
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

johny.
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod johny. » 11 říj 2006 18:20

Telecom uplatnuje u 512/128 FUP po 1GB dat(na 64/64), ale jeste k tomu ma agregaci 1:50 takze i kdyby uplatnena nebyla si teoreticky porad v limitu.
podle me je ADSL od telecomu uplne ta nejvetsi tragedie za ty prachy. Je to tak dobry na prohlizeni stranek a posilani posty... a vubec ta jejich O2 TV to sou vsechno takovy shity pokud to porovnam napriklat se sluzbami nabizenymi v Nemecku.

:profi: :flyer:
buď sám sebou,buď svobodný,měj svoje myšlenky do kterých ti nikdo nevidí,život máš přeci na to,aby si ho žil po svém! (Metallica)

HP omnibook xe4500,SUSE 10+ X system s TWM,Fvwm2,WM a WXP(L.E.G.A.L)
a
Pentium PRO 200 MHz, Debian + X system

Robertekoo
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Robertekoo » 11 říj 2006 19:01

Mě to brzdil firewall Kerio, vyzkoušej ho dát pryč pokud ho máš...

lukas wollmann
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod lukas wollmann » 11 říj 2006 19:52

delal sem ten test a namerilo mi to 7,6 kB upload byl nejakych 14kB. Stema virama nevim furt tu neco je ale antiviraky nic nenasly.Ten kerio mam ale nevim jestli tam pak nepudou viry.

lukas wollmann
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod lukas wollmann » 11 říj 2006 20:48

skousel sem ruzne download managery a acceleratory (i stardownloader) a vubec to nepomohlo.Porad to stahuje 7kB/s. Uz me to hodne stve.Nemuzu ani stahovat veci co maji 5MB bo to trva pres 10 min. :evil:
pls reknete mi co stim. ja vubec nevim jestli tam je virus ani jestli sem prekrocil limit nebo ci to je uplne zadupane. :shock:

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 14 říj 2006 18:41

Rychlost 7,6 KB/s odpovídá víceméně 64 Kb/s. To znamená, že máš určitě sníženou rychlost poskytovatelem (O2) kvůli překročení limitu. Limit 1 GB je úplně na ho*no, protože se do něj počítá jak download, tak i upload (jestli se nepletu) a přenos dat (packetů) probíhá řádově v desítkách a stovkách bytů, i když nic nestahuješ nebo si neprohlížíš stránky. Takže limitu dosáhneš velmi brzy, zvláště když si postahuješ pár věcí.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

lukas wollmann
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod lukas wollmann » 15 říj 2006 15:53

jo no volal sem na tech. podporu a rikal ze sem presahnul limit.pritom sem nestahoval pres 1GB. A to jako se da presahnout aj kdybych nic za cely mesic nestahoval?

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 15 říj 2006 18:12

Teoreticky ano. I když jsi připojený a ani neprocházíš nějaké stránky, tak po netu probíhá komunikace v průměru asi 0,5 KB/s. Při surfování se ti každá stránka jakoby stáhne do PC. Zkusil jsem si například zobrazit obyčejnou stránku seznam.cz a při kontrole komunikace jsem zjistil, že v příchozí komunikaci se mi objevilo 98 KB/s.
Takže kdyby průměrná velikost stránky byla například 50 KB a za hodinu bys jich prošel 50, tak máš v komunikaci 2,5 MB za surfování + 2 MB jenom za připojení. Takže za 1 obyčejnou hodinu lehkého surfování se ti do FUP započte skoro 5 MB!
To znamená, že teoreticky bys mohl dosáhnout limitu 1 GB za 200 hodin, to jest něco málo přes 8 dní nepřetržitého surfování. No a když si něco ještě stáhneš, tak se ta doba rapidně zkracuje.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomalé načítaní Win 11 pro Příloha(y)
    od PARKR » 07 úno 2025 19:22 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    2475
    od PARKR Zobrazit poslední příspěvek
    08 úno 2025 09:18
  • Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
    od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    9
    3608
    od muffin105 Zobrazit poslední příspěvek
    24 lis 2024 14:41

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”