již nějaký čas pozoruji na svém stolním PC výrazné zpomalení rychlosti "surfování" (download) na internetu. Dříve to nedělalo a já mám pocit, že už jsem vyčerpal snad všechny možnosti, a protože jsem nenašel podobné téma, tak jsem si dovolil založit nové vlákno.
Popis připojení:
Stolní PC; WIN XP Home SP3; síťová karta integrovaná; propojení PC a routeru kabelem; poskytovatel Starnet České Budějovice 100 Mbit/s; bydliště sídliště Máj
Rychlost downloadu na PC se pohybuje dle webových stránek (dsl.cz, rychlost.cz apod) kolem 2 Mbit/s, ale rychlost uploadu se pohybuje průměrně okolo 20 - 30 Mbit/s, což bych řekl, že je na deklarované 100Mbitové připojení přiměřená hodnota.
A teď co všechno jsem zkusil:
Přeinstalace Windows, jiný kabel, jiná zdířka u routeru - to vše nepomohlo.
Když se ale připojím k routeru přes WiFi s Noťasem, tak rychlost DL stoupne na úroveň UL (taky cca 30 Mbit/s)
Také jsem zkusil připojit Noťas na ten samý kabel, který jde do stolního PC a problém byl také pryč, to znamená, že je problém pravděpodobně na straně integrované síťové karty v mém PC, přičemž mi ale nejde do hlavy, že nepomohl ani reinstal WIN (včera).
A teď dedukce a otázka
- je možné, že by se INTEGROVANÁ síťová karta v PC věkem "unavila" (já nevím, třeba nějaký kondenzátor apod.) a proto neplní svojí finkci už tak jako dřív, kdy s tímto nebyl žádný problém a DL i UL bylo v pořádku?
- kdybych koupil novou samostatnou síťovou kartu do PCI slotu, odstranilo by to problém? (Peníze nejsou zase až takovou překážkou, spíše lenost

- nešlo by to nějak vyřešit nastavením nějakého parametru v mém PC?
Na závěr bych chtěl jen podotknout, že si myslím, co se týče počítačů obecně, že nejsem zase až taková lama

Předem děkuju za vaše odpovědi!
Michal