Zdravím!
Před několika měsíci se objevil drobný problém, který v posledních dnech nebezpečně nabobtnal. Udělám to v bodech, ať je to co nejpřehlednější:
1) Doma máme několik přístrojů - dva notebooky, dva smartphony a jeden stolní PC
2) PC je připojen k routeru kabelem, zbytek strojů se připojuje k internetu wifinou
3) Router máme Airlive WL-5470AP, IP adresy, DNS jsou nastaveny natvrdo
A teď k problémům:
1) Před měsíci se stávalo to, že když byl jeden z notebooků zapnutý a připojený k internetu, po zapnutí počítače nefungoval internet. Restart routeru tenhle problém vyřešil a my všichni vesele řádili na netu.
2) V těchto dnech ale máme větší problém - jednou za čas internet na stolním PC přestane jednoduše fungovat, pokud je jeden z notebooků zapnutý. Restart routeru sice pomůže, ale jen na chvíli - po chvilce jsem na PC zase bez připojení (někdy se odpojí do 5 minut, někdy až za hodinu...). Na noteboocích internet jede zcela bez problémů.
3) Tohle se děje pouze ve chvíli, kdy máme zapnuté PC i notebooky zároveň, zpravidla každý večer, kdy jsme všichni doma.
4) PC hlásí, že k němu není připojený kabel k routeru, což samozřejmě není pravda. Když jsem doma sám na počítači, nemám s internetem problém, tudíž předpokládám, že tu je nějaký konflikt mezi přístroji (nebo za to můžou ilumináti).
Provider je momentálně na dovolené a po hodince brouzdání fórem jsem nenašel řešení, které by vyřešilo můj problém. Správa sítí je pro mě španělská vesnice a protože "pako" je moje druhé jméno, radši jsem napsal sem, než něco zmatlám. :)
Mockrát děkuji za jakoukoliv pomoc!
Problém s padajícím internetem
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4636
-
od meda2016