Tisk bez podkladu v Opeře (vyřešeno) Vyřešeno

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Tisk bez podkladu v Opeře (vyřešeno)

Příspěvekod Luboš » 27 pro 2006 15:39

Po dlouhé době i já mám nějaký dotaz na vás, pánové a dámy od fachu. V IE se dá nastavit, že při tisku stránky se netisknou podkladové barvy a obrázky (Nástroje / Možnosti internetu / Upřesnit a pak v části Tisk odškrtnout volbu Tisknout barvy a obrázky na pozadí). Poraďte mi, prosím, jak stejnou funkci navolit v Opeře. Projel jsem úplně všechny položky nastavení (aspoň si to myslím), ale nikde jsem to nenašel. Jde mi totiž o to, že pokud tisknu nějakou stránku s barevným pozadím, tak chci samozřejmě šetřit barevný toner v tiskárně, ale v Opeře mi to prostě nejde. Ví někdo, jak na to? Nechci radu typu: používej pouze IE - ta mi je nanic. Já potřebuji vyřešit problém, ne ho obejít. Jde to vůbec? Děkuji.
Naposledy upravil(a) Luboš dne 27 pro 2006 17:16, celkem upraveno 1 x.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 27 pro 2006 16:01

Soubor>volby tisku> zrušit zaškrtnutí "tisk pozadí" nepomůže?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 27 pro 2006 16:29

Samozřejmě, že pomůže. Vyzkoušeno :smile:

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 27 pro 2006 16:36

Tož děkuji ogaři. Já věděl, proč se na vás obracím. Já hňup to hledal v Nástrojích a Nastavení a vono to bylo pod Souborem. Úplně nelogická konina - copak já chci tisknout soubor? Co za cipa to vymyslel! Díky, máte to u mne ...
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 27 pro 2006 20:11

Luboš píše: Úplně nelogická konina - copak já chci tisknout soubor? Co za cipa to vymyslel!

Snad ve všech programech, které znám, jsou položky Tisk a Nastavení tisku v menu Soubor, takže autoři Opery zřejmě chtěli dodržet tento zvyk :smile:

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 27 pro 2006 21:37

Díky za označení (vyřešeno) Luboši 8)

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Vyřešeno

Příspěvekod Luboš » 28 pro 2006 09:41

Jenom drobná poznámka k tomu doplnění (vyřešeno). Myslím si, že by to měl vždy hlídat autor prvního příspěvku a doplňovat to tam sám. Je to zároveň příznak příspěvku, na který se v budoucnu mohou obracet jiní lidé, kteří právě řeší stejný problém a tak hned uvidí, že někdo to už vyřešil. Na druhé straně je také pravdou, že lidi nejprve vystaví nový dotaz a až poté, když jim to někdo připomene že mají nejprve použít dotaz Hledat, tak až pak začnou s vyhledáváním na fóru. Ušetřili by jsi jináč čas na čekání na odpověď, kdyby tuto funkci použili hned. A protože nikdo není dokonalý, většina z nás se i tak řídí pravidlem: nový výrobek nejprve začnu používat a až poté se podívám na návod, což by mělo být přesně v opačném pořadí. Stejně jako na tomto fóru - nejprve zkus vyhledat a až poté se ptej.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tisk sloupců vedle sebe na A4 - Excel
    od atari » 24 dub 2025 10:51 » v Kancelářské balíky
    5
    3891
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    26 dub 2025 09:11
  • Jakou laserovou tiskárnu pro domácí tisk
    od Miranda6 » 10 dub 2025 18:52 » v Vše ostatní (hw)
    9
    4173
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    10 dub 2025 23:23

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”