Nejde stahovat přes ethernet ze Steamu

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

ondrasimuss
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Nejde stahovat přes ethernet ze Steamu

Příspěvekod ondrasimuss » 19 říj 2017 10:35

Ahoj, mám takový specifický problém a to ten, že pokud jsem připojený přes domácí router Asus RT-N12+ (kabel, WiFi - provider Riomedia), tak mi nejde stahovat ze Steamu. Pokud si ale v mobilu vytvořím Hotspot (provider t-mobile), tak mi stahování funguje. Již jsem přeinstalovat (tovarní nastavení) Win10, zkoušel jsem ipconfig (renew, flushdns........), přímo v aplikaci Steam jsem zkoušel změnit region stahování, vymazat Chache.... Kontaktoval jsem Steam podporu, ale ti mě odkázali na providera. Provider se k řešení moc nemá. Zajímavé je, že ještě předevčírem vše fungovalo (nevím co by se muselo u providera stát aby nešlo "jenom" stahování přes Steam). Firmware na routeru jsem také aktualizoval. NTB připojit napřímo na kabel jsem také zkoušel (bez routeru). Přikládám HWINFO.
Už opravdu nevím co mám zkusit.
Za každou radu předem děkuji :)

https://justpaste.it/1ckgl



Reklama
Uživatelský avatar
drobino
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 698
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde stahovat přes ethernet ze Steamu

Příspěvekod drobino » 19 říj 2017 16:03

Zkus jeste prepsat dns servery na verejne 8.8.8.8 nebi myslim 8.8.4.4 . A zkus stahovani jinak to vypada opravdu na providera neomezil treba stahovani velkeho objemu dat?

blackhawKKK
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Nejde stahovat přes ethernet ze Steamu

Příspěvekod blackhawKKK » 19 říj 2017 18:15

ondrasimuss píše:Ahoj, mám takový specifický problém a to ten, že pokud jsem připojený přes domácí router Asus RT-N12+ (kabel, WiFi - provider Riomedia), tak mi nejde stahovat ze Steamu. Pokud si ale v mobilu vytvořím Hotspot (provider t-mobile), tak mi stahování funguje. Již jsem přeinstalovat (tovarní nastavení) Win10, zkoušel jsem ipconfig (renew, flushdns........), přímo v aplikaci Steam jsem zkoušel změnit region stahování, vymazat Chache.... Kontaktoval jsem Steam podporu, ale ti mě odkázali na providera. Provider se k řešení moc nemá. Zajímavé je, že ještě předevčírem vše fungovalo (nevím co by se muselo u providera stát aby nešlo "jenom" stahování přes Steam). Firmware na routeru jsem také aktualizoval. NTB připojit napřímo na kabel jsem také zkoušel (bez routeru). Přikládám HWINFO.
Už opravdu nevím co mám zkusit.
Za každou radu předem děkuji :)

https://justpaste.it/1ckgl



Dobrý den, jak vidím tak nejsem jediný kdo má tento problém, zkoušel jsem také vše, dokonce i příkazoví řádek a přeinstalaci OS, samozřejmě bez výsledku.

Dodatečně přidáno po 19 minutách 59 vteřinách:
drobino píše:Zkus jeste prepsat dns servery na verejne 8.8.8.8 nebi myslim 8.8.4.4 . A zkus stahovani jinak to vypada opravdu na providera neomezil treba stahovani velkeho objemu dat?


to nastavení na 8.8.8.8 mě mělo napadnout hned děkuji :)

ondrasimuss
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Nejde stahovat přes ethernet ze Steamu

Příspěvekod ondrasimuss » 19 říj 2017 19:41

SUPER!!! 8.8.8.8 a 8.8.4.4 funguje!!!
Je z toho možné udělat nějaký závěr? Na čí straně je chyba a jak ji odstranit?
Co je za nevýhody této (8.8.8.8) adresy, má to nějaký vliv na funkčnost jiných "věcí"?
OPRAVDU MOC děkuji!

Uživatelský avatar
drobino
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 698
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde stahovat přes ethernet ze Steamu

Příspěvekod drobino » 19 říj 2017 20:56

Tady bych vsadil na chybu providera nebo spis jeho snahu zavest urcity typ fup. Jsou to verejne dns ktere by te nemeli v nicem omezovat. Neco o tom pise treba tady:
https://www.google.cz/amp/s/365tipu.cz/ ... endns/amp/

Dodatečně přidáno po 22 minutách 11 vteřinách:
Problém bude v bezpečnosti sítě ale snad se k tomu zde vyjádří nekdo povolanejsi.

firstiik
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Nejde stahovat přes ethernet ze Steamu

Příspěvekod firstiik » 25 říj 2017 11:07

Zdravím, tak provider za to tak úplně nemůže, problém je v šíření spamu a virů z určitých IP adres vlastnících společností RIO media, tím pádem, společnosti jako steam, sony(playstation network), a podobně zablokovalo rozsah IP, aspoň tak mi to sdělil technik od nich.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ethernet
    od Froxen » 06 úno 2019 19:29 » v Sítě - hardware
    8
    476
    od ITCrowd
    07 úno 2019 07:59
  • Notebook nedetekuje připojení ethernet kabelu.
    od OrganTv12 » 30 říj 2018 18:01 » v Internet a internetové prohlížeče
    0
    608
    od OrganTv12
    30 říj 2018 18:01
  • Adaptér Ethernet 2 nemá platnou konfiguraci protokolu IP.
    od ondrejfromsweden » 29 srp 2018 14:34 » v Internet a internetové prohlížeče
    10
    1145
    od drobino
    29 srp 2018 18:09
  • Ethernet ovladač pro Windows XP 32.bit
    od Honzapc » 13 úno 2019 18:25 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    282
    od zeus
    13 úno 2019 18:29
  • Adaptér Ethernet nemá platnou konfiguraci protokolu IP
    od jakubstrycek96 » 16 pro 2018 16:02 » v Problémy s hardwarem
    6
    511
    od petr22
    16 pro 2018 19:19

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: ajvo14, CommonCrawl [Bot] a 3 hosti