Problém s Pingem Vyřešeno

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

askaaska97
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Problém s Pingem  Vyřešeno

Příspěvekod askaaska97 » 22 říj 2018 22:32

Dobrý večer,občas mám problem s pingem,vše je v pořádku ping kolem 20 ms,najednou vyskočí do vysokých hodnot někdy i 600ms (kontrola podle rychlost.cz/ping-test).
Zkoušel jsem udělat tracert v cmd zde je výsledek
Tracing route to start.highfive.com [54.165.125.103]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 10.0.0.138
2 * * * Request timed out.
3 * 25 ms 27 ms 127.197.broadband16.iol.cz [90.183.197.127]
4 18 ms 18 ms 19 ms 126.197.broadband16.iol.cz [90.183.197.126]
5 37 ms 24 ms 22 ms 194.228.190.160
6 52 ms 38 ms 26 ms ffm-b1-link.telia.net [213.248.67.38]
7 119 ms 128 ms 136 ms ffm-bb3-link.telia.net [62.115.141.234]
8 124 ms 124 ms 131 ms prs-bb3-link.telia.net [62.115.123.13]
9 125 ms 126 ms 128 ms ash-bb3-link.telia.net [80.91.251.243]
10 135 ms 124 ms 128 ms ash-b1-link.telia.net [62.115.143.79]
11 119 ms 117 ms 118 ms vadata-ic-157231-ash-bb1.c.telia.net [62.115.9.62]
12 139 ms 137 ms 133 ms 54.239.108.70
13 128 ms 120 ms 119 ms 54.239.110.162
14 136 ms 130 ms 121 ms 54.239.110.171
15 125 ms 124 ms 124 ms 54.239.108.235
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 135 ms 137 ms 118 ms ec2-54-165-125-103.compute-1.amazonaws.com [54.165.125.103]

Trace complete.

Nerozumím tomu,někde jsem ale četl ať si udělám tracert,zdá se mi že tam to Request time out je špatně :D,prosím kdo tomu rozumí vidí v tom něco špatně popř. nějaká rada co dál ?
Je to vážně občasné např jendou za 2-3 měsíce ale je to dostni nepříjemné,jsem připojený přes kabel a asi 4 zařízení na wifi,když ale dám router do defaultního nastavení a jsem jenom já na PC přes kabel vše je OK,ale když se připojí ostatní začne to blbnout,ale jak říkam jen občasně někdy je nás prostě na routeru 5 lidí s jiným zařízením a vše je OK.
Prosím o radu :)



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15904
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Pingem

Příspěvekod ITCrowd » 23 říj 2018 08:45

Vítej na PC-HELP!
Kdybys četl pravidla, která jsi registrací schválil, pak by ses tam dočet, že máš nejprve prohledat fórum, než se zeptáš. Tvůj problém se tu již řešil mnohokrát.
Velice pečlivě si pročti můj podpis - diagnostika sítě. Vlož sem screen z pingplotter.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

askaaska97
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Pingem

Příspěvekod askaaska97 » 23 říj 2018 11:25

Dobrý den,zde přikládám foto.
https://prnt.sc/l9cw9y
https://prnt.sc/l9cw69

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 538
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Pingem

Příspěvekod TRNX » 23 říj 2018 12:05

Obrázky nahrávej jako přílohu, ne jako odkaz.
Ten ping na adresu 192.168.1.1, který si zkoušel v příkazovém řádku ti nepůjde, protože adresace tvé vnitřní sítě je 10.0.0.x, konkrétně adresa routeru je 10.0.0.138. Tam ale problém není. Problém je hned v druhém hopu, kde jdou pakety od tebe k poskytovateli. Mimochodem do pingplotteru si měl zadat adresu z tvého prvního příspěvku (start.highfive.com).
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S9+ / Exynos 9810 / 6 GB RAM / Android 8.0

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15904
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Pingem

Příspěvekod ITCrowd » 23 říj 2018 12:19

Naprosto typické.
Nejen, že si nepřečte pravidla, ale ani to, nač byl upozorněn, že má pečlivě pročíst. Kdyby pečlivě četl, tak by zjistil, že:
- v bodu č. 3) je možná IP adresa 10.x.x.x zmíněna
- v bodu č. 4) je jasně popsáno, jak má ping na bránu vypadat a odkázáno, jak lze bránu najít.
Zrovna tak byl tazatel upozorněn na pravidla, kde je vkládání obrázků sem uvedeno, stejně tak jsem uložení printscreenu sem požadoval v příspěvku.
Zrovna tak dostal doporučení, aby prohledal fórum se stejným problémem. Kdyby to udělal, věděl by, jak mají příspěvky vypadat.
Nehodlám se ze zkušeností zabývat problémy tazatele, který si ani nedá práci pořádně si přečíst, co má udělat. Je to zbytečné.
Naposledy upravil(a) ITCrowd dne 23 říj 2018 12:32, celkem upraveno 1 x.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 538
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Pingem

Příspěvekod TRNX » 23 říj 2018 12:23

Chápu, mě by ale odpověď zajímala. Je problém mezi ním a poskytovatelem? A proč neodpovídají ty další hopy? Je to protože mají zakázanou odpověď na ICMP nebo ty servery jsou mrtvé?
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S9+ / Exynos 9810 / 6 GB RAM / Android 8.0

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15904
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Pingem

Příspěvekod ITCrowd » 23 říj 2018 12:34

Mrtvý server by ani neukazoval hop. Tedy s nejvyšší pravděpodobností má zakázánu odpověď na ping. To není žádný problém, já to třeba na svém routeru mám zakázáno taky.
Zbytek - musel bych vidět screen.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 538
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Pingem

Příspěvekod TRNX » 23 říj 2018 12:40

Já ho tu vložím, ať se to pohne.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S9+ / Exynos 9810 / 6 GB RAM / Android 8.0

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15904
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Pingem

Příspěvekod ITCrowd » 23 říj 2018 13:53

Super. Tím jsi vlastně tazateli řekl, ať se klidně na pravidla a všechno vykašle, vždychky mu to projde.
S tím nesouhlasím.
Pokud tazatel chce svůj problém vyřešit, tak musí spolupracovat, jinak to prostě nejde.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 538
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Pingem

Příspěvekod TRNX » 23 říj 2018 14:04

V tomhle případě to nedělám pro tazatele, ale pro sebe, rád bych se trošku více vyznal v tom trasování a diagnostice problému. Jinak bych taky mohl řešit problémy za všechny :)
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S9+ / Exynos 9810 / 6 GB RAM / Android 8.0

askaaska97
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Pingem

Příspěvekod askaaska97 » 23 říj 2018 17:20

Dobrý večer,velice se omlouvám,ale nejsem žádný počítačový expert jen nějaké základy.. takže tomu moc nerozumím,proto jsem se zkusil obrátit na forum.
Pravidla jsem si už přečetl,příště to udělám hned.
Celý den byl PING v pořádku a večíř až přišla rodina domu a začala si připojovat na WIFI,začalo to zlobit.. ihned co jsem vypl wifi a nechal jen PC přes kabel ostalo to,když jsem opětovně wifi povolil a někdo se připojil začalo to skákat.
Přikládám screenshoty s připojeným zařízením na wifi a bez wifi pouze Lan kabel.
Děkuji za vaši trpělivost a znovu se omlouvám.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

askaaska97
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Pingem

Příspěvekod askaaska97 » 26 říj 2018 17:46

Někdo nějaký nápady?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s pingem/packet-loss
    od Cloudy98 » 06 dub 2018 20:39 » v Sítě - hardware
    2
    580
    od Cloudy98
    06 dub 2018 21:02
  • Problémy s pingem- Chyba u poskytovatele nebo u mě ?
    od HribaStanislav350 » 25 srp 2018 22:03 » v Hry
    11
    1418
    od HribaStanislav350
    12 říj 2018 20:45
  • Problém
    od minhvoice » 04 dub 2018 19:53 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    384
    od petr22
    04 dub 2018 19:59
  • PRoblem z obrazovkou
    od T1M3R » 26 dub 2018 16:33 » v Vše ostatní (sw)
    3
    437
    od Pic
    26 dub 2018 20:51
  • Problém s tiskárnou
    od vasson » 29 dub 2018 11:53 » v Problémy s hardwarem
    3
    522
    od petr22
    30 dub 2018 07:07

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů