On potřebuje jít do banky, kouká přes to na telku, sem tam si stáhne nějaký film a zatím se z něj nestal takový závislák, jak ti co mají chytrý telefon. Jo, kdyby zde zas náhodou někdo rejpal, proč nemá chytrý telefon, jeho názor je, že nepotřebuje stroj co je chytřejší jak on a za druhé, po posledním infarktu mu ochrnuly prsty, tak šudlací obrazovka mu na nic není.
Jinak u toho slavného GateWaye, který taky není zrovna novinka je 20 Mb rychlost garantovaná 300-1200 m od ústředny což na vesnici je problém. Tady jsou baráky 300 a víc m zcela běžně a u sloupu nikdo nebydlí.
Tady je všechno problematické. Každý vidí jak je tu krásně, samota a já nevím co, málo kdo zde zažil třeba tu poslední bouřku co v Letovicích měli tornádo a tady byl jen 20 vteřinový náraz větru 155 km/hod. a bylo to strašné. Pozemka.....stačí, jak na Pradědu prší a nejede nic. Satelitu stačilo husté sněžení, hodil kostky a nejel. Manžel ho odmontoval s tím, že mám největší pánev na smažení vajec a na TV kouká sem tam přes net.
A k tomu internetu: on chtěl jen aby ten internet jel nějakou rozumnou rychlostí, aby to načetlo mail a dostal se do banky, ne, že to na celý den vypadne a může za to modem, který za to nemůže stejně jako za to nemůže ten nový. Pokud ten drát nemá propustnost, tak i modem ze zlata chytí kulové. A štve ho arogance daného operátora a jejich 2 naprosto stupidní výmluvy, o kterých ví už od okamžiku, kdy kabel položili.
Jo ještě se zeptám na něco mimo téma: je nějaký rozdíl mezi dvěma stejnými RAMkami o velikosti 8 GB, kdy jedna je Samsung a druhá Hynix? Jasně, nejsou tam dohromady, to by se hádaly, ale manžel dal do nb Samsung a řekl, že je to líné, ale s Hynix je naprosto spokojený, tak jsem chtěla jen vědět, zda v tom může být tak markantní rozdíl.