Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zdali je dobré mít pevnou veřejnou IP adresu ? Hodně stahuju přes torrenty i celkově z netu.
Není mít lepší veřejnou dynamickou IP ?
Díky za postřehy
Pevná veřejná IP adresa Vyřešeno
Re: Pevná veřejná IP adresa
Jak pro co ... je to pohodlí, ale stálá IP má také svá rizika.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Když se na tebe mají kamarádi třeba připojovat, tak je nebude bavit tu ip furt měnit v nastavení teřba hry.
A i když si dynamické říká dynamická, tak až tak moc proměnná není. Když ti poskytovatel přiděluje furt stejnou IP, tak si tě může monitorovat a líp si dohlídne, kdybys mu tam chtěl dělat nějakou neplechu. Proto se ti bude měnit třeba jednou za půl roku, možná taky nikdy. Vždy ji ale dostaneš z ISP DHCP serveru, narozdíl od statické, která je většinou vyplněná napevno v OS
A i když si dynamické říká dynamická, tak až tak moc proměnná není. Když ti poskytovatel přiděluje furt stejnou IP, tak si tě může monitorovat a líp si dohlídne, kdybys mu tam chtěl dělat nějakou neplechu. Proto se ti bude měnit třeba jednou za půl roku, možná taky nikdy. Vždy ji ale dostaneš z ISP DHCP serveru, narozdíl od statické, která je většinou vyplněná napevno v OS
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Dynamická se mění při každém novém připojení, tedy vypnutí modemu. Alespoň v 99% ...
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Co jsem dělal u vsetínských ISP tak to tu všichni mají "dynamicky z DHCP", ale vždycky přidělí jednu a tu samou pro lepší správu
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já mám kabelový modem od UPC a mám cca 5let stále stejnou IP adresu a mám jí dynamickou. Nespočetně jsem musel modem vypnout/zapnout, postihlo mě i pár výpadků proudu a IP pořád stejná. Takže asi jak kde.
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 27 říj 2010 21:30, celkem upraveno 1 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ISP ti může přiřazovat pevnou dynamickou IP adresu, říká se tomu Static DHCP.
Takhle to mám i já u KTT, teda nyní už Nej-TV.
Každopádně pro pořádek jsem si nastavil pevnou IP a mám klid od DHCP serveru.
Takhle to mám i já u KTT, teda nyní už Nej-TV.
Každopádně pro pořádek jsem si nastavil pevnou IP a mám klid od DHCP serveru.

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
No to je zajímavé, vy máte dynamickou (měnící se) IP a nemění se vám ... já mám zase statickou (stálou) IP a můj provider mi ji občas změní
Když jsem se ho na to ptal (ČRa), tak prý je to v pořádku, že si jí prý čas od času může změnit i když prý mám statickou ... Prostě je tu v ČR pěkný bordel, každý si tu dělá co ho napadne, jako třeba ta naše pučistická vláda, klidně se obešel vítěz voleb, protože je na hradě jejich kašpar ...

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”