Mám problém se svým notebookem (popis je v mém profilu), dokážu se připojit ke každé wifi síti, neseká se, nepadá připojení, ale když se připojím k té domácí, připojení padá. Když se chci po spadnutí připojit znovu, chvíli se načítá a potom napíše chybu, že se nemůže připojit k síti. Průvodce problémy maximálně doporučí restartování routeru, ale ani to nepomáhá. Intervaly padání se liší podle vzdálenosti od routeru, cca 7m "vzdušnou čarou" (skrz zdi) = cca každou hodinu jednou, cca 12m = pořád, když se zázrakem připojím, tak to do minuty znovu spadne.
Předem děkuji za pomoc v řešení tohoto problému.
Problém s připojením k WiFi (win7)
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s připojením k WiFi (win7)
Pokud to jinde nedělá, tak je chyba ve tvém routeru, zkus si půjčit jiný
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Chybou v routeru to nebude, protože tu jsou další dva ntb na kterých je připojení bezproblémové, nepadá
- TheSkeleton
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Není to modem od Huawei? :-).. Měl jsem podobný problém, když se připojil někdo třetí, začalo to (pouze mně) padat.. Asi proto, že jsem měl ntb dál od modemu než ostatní dva
Vyřešil jsem to koupí routeru, který jsem dal do pokoje s notebookem (navíc se silnější anténou dosáhne až do pergoly, takže v létě surfuji venku :-))
Vyřešil jsem to koupí routeru, který jsem dal do pokoje s notebookem (navíc se silnější anténou dosáhne až do pergoly, takže v létě surfuji venku :-))
Life's too short to remove USB safely.
A ty 2 další notebooky jsou uplně stejný typy a mají stejnou wifi kartu a stejný OS jako ten tvůj ntb?
router: Dlink DL-524
modem: WELL PTI-845
nn, já mám Lenovo, ale ty dva jsou HP, oba probooky, ale každý je jiný model.
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Pro 2011 11:53) ---
TheSkeleton: Problém je v tom, že máme ADSL, z modemu vede kábl do routeru, a natáhnout kabel od PC až ke mě do pokoje se mi moc nechce
modem: WELL PTI-845
nn, já mám Lenovo, ale ty dva jsou HP, oba probooky, ale každý je jiný model.
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Pro 2011 11:53) ---
TheSkeleton: Problém je v tom, že máme ADSL, z modemu vede kábl do routeru, a natáhnout kabel od PC až ke mě do pokoje se mi moc nechce

Já ti mohu poradim takový ten SW na Wifi monitoring + logem do souboru. Sice jsem to nikdy nepotřeboval, ale v tvém případě to vidím jako nejlepší volbu zjištění problému. Těch programů je habaděj jen nainstaluješ a sleduješ stav nebo po pádu si otevřeš log soubor a tam zjistíš výpisem jaký konflikt mohl za pád připojení. (ovladače,OS,wifi karta,signál,router,...)
To zní jako efektivní řešení :), ale netuším, kde si takový program obstarám...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 5283
-
od peta501
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:58