Na jednom z mých PC "na hraní" - ne her, ale hraní si s HW a SW a pod. - se vyskytla následující "závada".
Používám Operu, mám otevřeno tč. 10 listů. Běžně je v klidu vytížení CPU do 5%, teplota CPU 55°C. Občas se ale stane, že zjistím, že PC zpomalilo, seká se apod, a to i bez toho, že bych zrovna s Operou něco dělal, pohybuji se mimo prohlížeč. Správce úloh ukazuje vytížení CPU na 100%, z toho obvykle 99% připadá na Operu, a to i přesto, že všechna okna se ukazují jako plně otevřená - nic se již nenačítá. Teplota CPU stoupne až k 65°C. Většinou po obnovení listu se stránkou "idnes.cz" se PC zklidní a CPU klesne na normální hodnoty, tj. do 5% a 55°C. Situace se náhodně opakuje, občas ji řeší i obnovení listu s podstránkou idnesu, tj. s nějakým článkem z idnesu, otevřeným v novém listě. Ostaní stránky toto nevyvolávají - alespoň jsem to zatím nezjistil. Tato "závada" se mi vyskytla již i na cca 2-3 jiných PC, dnes bohužel již nemohu říci na kterých.
PC sestava: MB Gb 7VT600P-RZ, CPU AMD Sempron 2800+, Ram 1GB Zeppelin DDR2, HDD Seagate 40GB SATAII, GK ATI Radeon 9000 64MB, zdroj EMKO 300W.
Setkal se také někdo s tímto jevem , popř. o tom něco více může říci?
Opera často plně zatěžuje CPU Vyřešeno
Opera často plně zatěžuje CPU
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- bearARCHITECT
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Opera často plně zatěžuje CPU
Nemáte zapnutý automatický refresh stránek ?
Musíš se mnoho učit, abys poznal, jak málo toho víš.
Projel jsem nastavení, ale nic jsem neobjevil. Můžete mi poradit, kde to najdu?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Pravou myší na plochu a tam je v nabídce Načíst v intervalu.
Mne Opera 12.00 také takto zlobí.
Mne Opera 12.00 také takto zlobí.
Automatický refresh tedy zapnutý mám, ale netuším, jak by to mohlo souviset, když po ručním "refreshi" se stav spraví na nějakou dobu a pak (někda po pár minutách, někdy třeba po hodině a více) se situace opakuje.
Jinak mi to sice momentálně dělá Opera 12.00, ale setkal jsem se s tím už i u Opery řady 10 a 11.
PS: Možná OT, ale u Opery 12.00 mě docela irituje změna v možnostech nastavení témat (nyní, dříve skinů), což mi tedy vůbec nevyhovuje. Naštěstí jsem přišel na to, jak již stažené skiny implantovat do Opery 12.00. Pro stahování skinů mám v záloze Operu 11.62 Portable, kde to jde naprosto v pohodě. To jen tak na okraj.
Jinak mi to sice momentálně dělá Opera 12.00, ale setkal jsem se s tím už i u Opery řady 10 a 11.
PS: Možná OT, ale u Opery 12.00 mě docela irituje změna v možnostech nastavení témat (nyní, dříve skinů), což mi tedy vůbec nevyhovuje. Naštěstí jsem přišel na to, jak již stažené skiny implantovat do Opery 12.00. Pro stahování skinů mám v záloze Operu 11.62 Portable, kde to jde naprosto v pohodě. To jen tak na okraj.
Naposledy upravil(a) satam dne 12 črc 2012 12:59, celkem upraveno 1 x.
- bearARCHITECT
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to zkuste vypnout a uvidíte.
Vypnuto, uvidím.
Podotýkám, že aut. refresh mám zapnutý i u stránek, které tyto problémy nezpůsobují, naopak u podstránek idnesu aut. refresh zapnutý není a přesto k popsanému jevu jejich přičiněním občas dojde.
Podotýkám, že aut. refresh mám zapnutý i u stránek, které tyto problémy nezpůsobují, naopak u podstránek idnesu aut. refresh zapnutý není a přesto k popsanému jevu jejich přičiněním občas dojde.
- bearARCHITECT
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pak dejte vědět.
Re: Opera často plně zatěžuje CPU Vyřešeno
Zatím 2 hod. bez problémů, vypadá to, že by to mohlo chodit. Teď vypínám a jdu se starat o jinou mašinku. Díky za pomoc
Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”