Ahoj,
omlouvám se, že vás tu s timhle obtěžuju, ale jsem už docela zoufalý. Jde o systém docházky, který vygeneruje chybný soubor. Tedy místo hezky seřazených kolonek den, příchod, pauza, odchod aj. je rozhodí, že třeba příchody posune o jednu buňku dolu, odchody zas nahoru a doprava a tak. Potřebuju v excelu nějak nastavit, aby se to např. po jednom kliku srovnalo, jak má. Asi je k tomu třeba makro, že? Ale nemam ani tušení, jak na to. Nemáte nějaké tipy?
Strašně moc děkuju za odpověď.
Excel - automatické srovnání rozhozených dat
Re: Excel - automatické srovnání rozhozených dat
Ten system dochazky je nejaky program nebo jde take o excelovsky soubor?
Prilozte soubor, urcite se na to nekdo podiva...
Prilozte soubor, urcite se na to nekdo podiva...
-
- Pohlaví:
Re: Excel - automatické srovnání rozhozených dat
Zareaguju drsně, ale ...
Já vám dám rovnání! Zabývejte se příčinou a ne následkem. Osobně začínám mít plné zuby situací, kdy uživatel tvrdí, že nemůže se vstupem pro Excel (výstupem z jiné aplikace) nic dělat. Vyřiďte si to s IT, který to má na starosti, kontaktujte onu pobočku firmy, která vám tohle předkládá, ale hejbejte se! My ustrašený (měl bych sprostší výraz v zásobě) Češi dokážeme akorát kňučet. Zaplatili jste si za řešení? Tak ať se starají! Nesystémová řešení a záplatování něčích zčuněných výstupů už mě pěkně zvedají ze židle. Jen za poslední týden jsem musel řešit dva případy. Pět minut drobné změny v SQL dotazu nebo nastavení parametru výstupu v porovnání s několika hodinami pitomé práce ve VBA? Opravovat něčí vstupy hodlám jen v případě, že vznikly výstupem z opensource programů a nedá se čekat oprava v nejbližší době.
Já vám dám rovnání! Zabývejte se příčinou a ne následkem. Osobně začínám mít plné zuby situací, kdy uživatel tvrdí, že nemůže se vstupem pro Excel (výstupem z jiné aplikace) nic dělat. Vyřiďte si to s IT, který to má na starosti, kontaktujte onu pobočku firmy, která vám tohle předkládá, ale hejbejte se! My ustrašený (měl bych sprostší výraz v zásobě) Češi dokážeme akorát kňučet. Zaplatili jste si za řešení? Tak ať se starají! Nesystémová řešení a záplatování něčích zčuněných výstupů už mě pěkně zvedají ze židle. Jen za poslední týden jsem musel řešit dva případy. Pět minut drobné změny v SQL dotazu nebo nastavení parametru výstupu v porovnání s několika hodinami pitomé práce ve VBA? Opravovat něčí vstupy hodlám jen v případě, že vznikly výstupem z opensource programů a nedá se čekat oprava v nejbližší době.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4790
-
od Riviera kid