Zdravím,
snažím se mimo jiné vyřešit tento problém..Je možné v Userformu určit např.TextBoxu,aby data,která do něj zadám,uložil v určitém formátu,třeba jako číslo atd.?Jde o to,že pokaždé při uložení hodnot z UserFormu do bunek na listu mi excel hlásí,že bunka obsahuje chybu"číslo v této bunce je formátováno jako text,nebo mu předchází apostrof"..Pokud nastavím formát bunky na "číslo",tak to nemá vliv.Chybová hláška se objevuje pořád.Když do bunky zadám hodnotu ručně,je to v pořádku.Tyto bunky jsou součástí dalších vzorců a vzorce pak také vykazují chybu,např"neplatný formát dat".Lze s tím něco dělat?
Dík za případnou pomoc.
Určení typu dat Vyřešeno
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Určení typu dat
Máš na mysli něco takového (Například pro datum)?:
Kód: Vybrat vše
TextBox1.Value = Format(TextBox1.Value, "dd/mm/yyyy")
Více o kancelářském balíku MS Office na http://office.lasakovi.com/ (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Project, OneNote)
Zdravím a dík za reakci,
ano,přesně toto mám např.v doplnku Kalendář..I když mám formát dd/mm/yyyy/,tak v bunce se vzorcem,která pracuje s hodnotou z tohoto kalendáře,se objeví chyba"neplatný formát dat".Pokud bunku přepíšu ručně,je to v pořádku.
ano,přesně toto mám např.v doplnku Kalendář..I když mám formát dd/mm/yyyy/,tak v bunce se vzorcem,která pracuje s hodnotou z tohoto kalendáře,se objeví chyba"neplatný formát dat".Pokud bunku přepíšu ručně,je to v pořádku.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Prosím pošli ukázku zkusím se na to mrknout.
Více o kancelářském balíku MS Office na http://office.lasakovi.com/ (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Project, OneNote)
Re: Určení typu dat Vyřešeno
posílal jsem SZ.Dejte prosím vědět.Dík.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Čer 2012 18:08) ---
Tak jsem na to přišel,sice oklikou,ale přišel:-)Udělal jsem si pomocný sloupec,do kterého si překopíruju hodnoty a na tyto hodnoty v pomocném sloupci odkazuji vzorec.Tedy vyřešeno.Děkuji za pomoc.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Čer 2012 18:08) ---
Tak jsem na to přišel,sice oklikou,ale přišel:-)Udělal jsem si pomocný sloupec,do kterého si překopíruju hodnoty a na tyto hodnoty v pomocném sloupci odkazuji vzorec.Tedy vyřešeno.Děkuji za pomoc.