textový dokument Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

driver76
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod driver76 » 25 bře 2019 10:43

mozem to vytvarat v notepad++? a ked vytvorim subor na C: vo vbs co dalej



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16180
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod ITCrowd » 25 bře 2019 10:45

Pokud je notepad++ pouze textový editor, tak ano. Pokud si už přidává nějaké formátovací značky, tak ne.
ITCrowd píše:Tak tady to máš. Uložený text v Code zkopíruj do notepadu (NE! do wordu a pododobně!) a ulož s příponou .vbs (visual basic skript).

Kód: Vybrat vše

'************************************************
'*   Skript vytváří m3u soubor dle zadání       *
'************************************************
'*         Vytvořeno pro PC-HELP!               *
'************************************************
'********Etienn@Script*v*1.0*(c)*2019-03*********
'************************************************

Option Explicit

Dim fso, Text, txtStream, x

Const PrvniCast = "http://www.neco.cz/"
Const DruhaCast = "/abc/"
Const file = "C:\test\Seznam.m3u" 

Set fso = WScript.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set txtStream = fso.OpenTextFile(file, 8, True)

For x = 1 To 999 Step 1
  If x < 10 Then Text = "00" & CStr(x)     
  If x > 9 And x < 100 Then Text = "0" & CStr(x)
  If x > 99 Then Text = CStr(x)
txtStream.WriteLine PrvniCast & Text & DruhaCast   
Next

Set fso = Nothing
Set txtStream = Nothing

Volené parametryx jsou zadány pomocí "Const"
Const PrvniCast = "http://www.neco.cz/" - první část textu
Const DruhaCast = "/abc/" - druhá část textu
Const file = "C:\test\Seznam.m3u" plná cesta k souboru. Adresář (zde C:\test\) musí existovat, soubor nemusí, vytvoří si ho sám.

Tekhle vypadá vzorový soubor (začátek):

Kód: Vybrat vše

http://www.neco.cz/001/abc/
http://www.neco.cz/002/abc/
http://www.neco.cz/003/abc/
http://www.neco.cz/004/abc/
http://www.neco.cz/005/abc/
http://www.neco.cz/006/abc/
http://www.neco.cz/007/abc/
http://www.neco.cz/008/abc/
http://www.neco.cz/009/abc/
http://www.neco.cz/010/abc/
http://www.neco.cz/011/abc/
http://www.neco.cz/012/abc/
http://www.neco.cz/013/abc/
http://www.neco.cz/014/abc/
http://www.neco.cz/015/abc/
http://www.neco.cz/016/abc/
http://www.neco.cz/017/abc/
http://www.neco.cz/018/abc/
http://www.neco.cz/019/abc/
http://www.neco.cz/020/abc/
http://www.neco.cz/021/abc/
http://www.neco.cz/022/abc/
http://www.neco.cz/023/abc/

Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

driver76
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod driver76 » 25 bře 2019 11:02

ukaz mi prosim ta podla podla tohto vzoru ako to ma vyzerat http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_001.m3u8 ci som to aspon trocha pochopil. a potom co stym vytvorenym suborom vbs. dakujem

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16180
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod ITCrowd » 25 bře 2019 11:12

Nojo...
Vzor, jak to bude vypadat vidíš v citaci.
Tak znovu:
1. Vytvoř soubor s příponou VBS, jak je psáno v citaci.
2. Vytvoř adresář (složku) "test" na disku C:
3. Dvojklikni na ten soubor vbs.
V adresáři C:test se vytvoří soubor Seznam.m3u, který bude obsahovat odkazy uvedené ve vzoru. Tím pochopíš, jak to vlastně funguje.
A pokud tam budeš chtít něco jiného, upravíš si to přímo ve skriptu.

Dodatečně přidáno po 12 minutách :
Úprava:

Kód: Vybrat vše

Const PrvniCast = "http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_"
Const DruhaCast = ".m3u8"

Udělá tohle:

Kód: Vybrat vše

http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_001.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_002.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_003.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_004.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_005.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_006.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_007.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_008.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_009.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_010.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_011.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_012.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_013.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_014.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_015.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_016.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_017.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_018.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_019.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_020.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_021.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_022.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_023.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_024.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_025.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_026.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_027.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_028.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_029.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_030.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_031.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_032.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_033.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_034.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_035.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_036.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_037.m3u8
http://XXX.XXX.XXX.XXX/master_038.m3u8
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

driver76
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod driver76 » 25 bře 2019 12:43

ITCrowd dakujem,dakujem uz to funguje. problem bol v notepad++.stiahol som PSpad a vtom vsetko OK. este raz dakujem chalani.este skusim aj ten excel.CAUKO
Naposledy upravil(a) driver76 dne 26 bře 2019 07:46, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16180
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod ITCrowd » 25 bře 2019 13:00

Vidíš, říkal jsem, že jak si to vyzkoušíš, že na to přijdeš :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

driver76
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod driver76 » 27 bře 2019 11:48

Ahoj.tvoj script som pochopil ako to funguje.mozes mi ukazat ak by som to chcel pouzit od 1-999,ako by ten script vyzeral.(na porovnanie co sa tam zmeni) bez tych 00. dakujem

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9225
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod zeus » 27 bře 2019 12:47

Kdyz jsi ho pochopil, tak si ho dovedes upravit sam - staci umazat ty podminky a nechat 'obycejny' cyklus. Na to ti mimochodem staci for v cmd.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 561
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod TRNX » 27 bře 2019 13:00

Tím pádem ho asi nepochopil.

Takhle je je to bez těch "00". Postup stejný jak psal ITCrowd.

Kód: Vybrat vše

'************************************************
'*   Skript vytváří m3u soubor dle zadání       *
'************************************************
'*         Vytvořeno pro PC-HELP!               *
'************************************************
'********Etienn@Script*v*1.0*(c)*2019-03*********
'************************************************

Option Explicit

Dim fso, Text, txtStream, x

Const PrvniCast = "http://www.neco.cz/"
Const DruhaCast = "/abc/"
Const file = "C:\test\Seznam.m3u" 

Set fso = WScript.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set txtStream = fso.OpenTextFile(file, 8, True)

For x = 1 To 999 Step 1
  If x > 0 Then Text = CStr(x)
txtStream.WriteLine PrvniCast & Text & DruhaCast   
Next

Set fso = Nothing
Set txtStream = Nothing
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S9+ / Exynos 9810 / 6 GB RAM / Android 9

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16180
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod ITCrowd » 27 bře 2019 13:16

Tohle:

Kód: Vybrat vše

For x = 1 To 999 Step 1
  If x < 10 Then Text = "00" & CStr(x)     
  If x > 9 And x < 100 Then Text = "0" & CStr(x)
  If x > 99 Then Text = CStr(x)
txtStream.WriteLine PrvniCast & Text & DruhaCast   
Next

Upravíš takto:

Kód: Vybrat vše

For x = 1 To 999 Step 1
txtStream.WriteLine PrvniCast & x & DruhaCast   
Next
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

driver76
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod driver76 » 27 bře 2019 15:46

takze ak som to dobre pochopil staci teraz menit tento riadok For x = 1 To 999 Step 1(napr. For x = 200 To 1999 Step 1) a ak to chcem bez druhej casti vymazem Const DruhaCast = "/abc/" a upravim txtStream.WriteLine PrvniCast & x . ak nie tak ma opravte. dakujem

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16180
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: textový dokument

Příspěvekod ITCrowd » 27 bře 2019 15:51

Je to přesně jako píšeš.
Klidně stačí

Kód: Vybrat vše

Const DruhaCast = ""

Tím ti skript zůstane připraven pro druhou část, kdybys ji někdy chtěl a zapomněl, jak to bylo.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Photoshop elements nemůže animovat příliš velký dokument
    od Gudernatsch » 16 črc 2018 10:02 » v Design a grafické editory
    3
    1231
    od faraon
    17 črc 2018 16:18

Zpět na “Kancelářské balíky”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host