Na nový PC s OS Win 10 jsem si nainstaloval svůj starší MS Office 2007, neboť pronájem tohoto produktu v provedení 365 se mi více méně nevyplatí.
Při každém spuštění aplikace Word se však zobrazí následující zpráva: "Počkejte na dokončení konfigurace produktu Microsoft Office Professional Plus 2010 v systému Windows". Poté se příslušný dokument otevře a lze s ním pracovat. Při zavření tohoto souboru a pokusu o otevření dalšího souboru se situace znovu opakuje a tak stále dál. Je to nesmírně otravné a zdržující. Kupodivu Excel a PowerPoint se otevřou ihned bez konfigurování.
Pokusil jsem se celý MS Office opravit pomocí zabudované kontrolní funkce. Nahlásilo to, že je vše v pořádku a ve skutečnosti bylo vše při starém. Co se s tím dá udělat ? Na OS Win 7 mého "chalupového" NTB vše běhá bez problémů. Za radu zkušenějším předem děkuji.
Opakovaná konfigurace MS Word v OS Win 10. Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Opakovaná konfigurace MS Word v OS Win 10.
Když pominu, že spouštíš office 2010 místo nainstalovaného 2007, pak může jít o nějakou nedokončenou součást instalace.
A pokud tam máš i 2010, pak je řešení odinstalovat oba office a nainstalovat ten, který skutečně používáš.
A pokud tam máš i 2010, pak je řešení odinstalovat oba office a nainstalovat ten, který skutečně používáš.
To možná bude asi ono. Nalezl jsem v programech jakýsi "DEMO" "vnucovač" na pořízení a zprovoznění MS Offce 365. Možná, že se obě verze nemají rády... V každém případě díky za nástin možné cesty. Zdravím T.
-
- Pohlaví:
Před instalací starší verze office je třeba tu 365 odinstalovat ze systému.
Kterási starší vreze to dělala. Dlouho jsem se s tím nesetkal, tak pouze lovím v paměti. Stačilo 1x spustit Word jako správce, otevřít nějaký dokument, ukončit Word. Pak už to chodilo normálně. Ruku do ohně za to nedám, ale za vyzkoušení nic nedáš.