Zdravím, moc děkuji za odpovědi, zkusím to ještě přiblížit ať je to jasnější.
není potřeba offline kopie dat, do databází mám přístup (pro čtení) a jsem přihlášená na firemní síť, potřebuji se právě do databáze napojit online, aby při změně parametrů vždy dotaz "šáhl" do databáze a zobrazil požadovaná data. Mám vytvořený skript kde mám najoinované tabulky, aby mi to zobrazilo data, která potřebuji -všechny tyto data potřebuji přesunout do excelu (jsouo to pouze selecty z tabulek, které si tvořím sama, nejedná se o proceduru).
Co se týče toho napojení SQL na excel - název databáze, adresu serveru znám, oprávnění mám, s tím problém není.. spíš jsem někde udělala něco špatně. Dělala jsem to podle návodu tady:
https://biportal.cz/spustit-sql-dotaz-v-excelu-navod/ udělala jsem vše podle návodu až do bodu 7 ale při pokusu o spuštění dotazu mi to hodilo chybovou hlášku viz příloha. Stejný dotaz jsem spustila v SQL a vše funguje, takže mám pravděpodobně nějakou chybu v připojení toho excelu
Kromě toho tento v tomto návodu není uvedeno jak bych mohla měnit parametry dotazu - v komentářích je odkaz na návod na spuštění procedury, jelikož ale nemám práva pro zápis, nemůžu si ani případnou proceduru uložit (mohla bych řešit s datařama ať mi jí vytvoří a uloží, ale to by bylo na dlouho tak hledám řešení, které bych zvládla bez nich).
Snad je to teď jasnější, budu ráda za jakoukoliv radu. Děkuji moc