Zdravím.
Pro naštení dat vkládám list (kopii z jiného sešitu) do připraveného excelového souboru. Pro vložení však musí být sešit odemčený.
Je možné aby se spustilo nějaké makro na pozadí, které určitý list (se jménem) dovolí vkopírovat (odemkne a zamkne?)
Nebo makro na výběr a vložení listu z pc?
Potřebuji mít sešit zamčený.
Na potřebné úpravy v souboru si vložená makra vždy odemknou a zas zamnknou, Nevím jak vyřešit to vložení listu.
Díky
Makro na výběr listu a vložení do sešitu Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
-
- Level 2
- Pohlaví:
Re: Makro na výběr listu a vložení do sešitu
No chtělo by to lepší popis, případně i vzorový soubor/y.
Makro si samozřejmě může list odemknout a po úpravě znovu zamknout. Taková menší nevýhoda je, že pokud je list opatřen heslem musí být v kódu uvedeno = dá se z něj vyčíst.
Makro si samozřejmě může list odemknout a po úpravě znovu zamknout. Taková menší nevýhoda je, že pokud je list opatřen heslem musí být v kódu uvedeno = dá se z něj vyčíst.
-
- nováček
- Pohlaví:
To zamknutí řeším hlavně kvůli tomu aby někdo omylem nesmazal list a nemohl něco omylem změnit.... Už teď mám makra co mi vždy odemknou list, sešit, a provedou určitou operaci a poté zase zammknou. Nic méně pro načtení dat se musí vkopírovat list z jiného souboru a to nejde pokud je sešit zamčený. Proto jsem myslel na makro kde se kliknutím dá vybrat z lokálního umístění v PC, to si sešit odemkne list vkopíruje a opět zamkne. Nebo zda je možné aby se marko spustilo samo na pozadí a povolilo odemknutí pokud budu chtít vkopírovat určitý list z jiného souboru (aby to reagovalo třeba jen na určité jméno listu, který budu chtít vkopírovat) a poté zase sešit uzamkne.
Snad jsem to napsal srozumitelně.
Snad jsem to napsal srozumitelně.
-
- Level 2
- Pohlaví:
V příloze je archiv se dvěma soubory. Jeden je zdrojový, který obsahuje list "Sestava", který se bude kopírovat do cílového souboru (s makrem). Zatím je kód bez "zabezpečení" souboru.
Nevím, který soubor je chráněn heslem, jestli cílový nebo zdrojový.
Případně si kód uprav.
Nevím, který soubor je chráněn heslem, jestli cílový nebo zdrojový.
Případně si kód uprav.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- nováček
- Pohlaví:
Re: Makro na výběr listu a vložení do sešitu Vyřešeno
Děkuju. Je to přesně to, co jsem chtěl, dál už si poradím. Supr práce.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2880
-
od HelFix
29 led 2025 18:30
-