I já bych potřeboval podobné makro nebo nejakou utilitu, která dokáže ve dvou stejně udělaných tabulkách, ale s jinými daty porovnat odlišnosti a ty zvýraznit.
//Založeno nové téma
//mmm
Porovnávání tabulek v EXCELU
Prohledejte (mě se nechce
) konferu o Excelu, myslím že už jsem tam něco takového zahlédl: http://www.pandora.cz/conference/excel

- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
aces je tuším databázový program jkenže já pouze vím že je nikdy sem ho nepoužíval a neumím s ním zacházet.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Acces je platný v tom, že samozřejmě bez problémů pracuje se soubory XLS.
A i kdyby ne, jako že ano, tak jednoduše lze nakopírovat data z XLS do accesu. V podstatě by to byla jednoduchá forma databáze o jedné tabulce. Ale jak říkám, není sebemenší problém pracovat přímo s XLS. Je to otázka pár vteřin.
A i kdyby ne, jako že ano, tak jednoduše lze nakopírovat data z XLS do accesu. V podstatě by to byla jednoduchá forma databáze o jedné tabulce. Ale jak říkám, není sebemenší problém pracovat přímo s XLS. Je to otázka pár vteřin.
Naposledy upravil(a) pee.tr dne 07 úno 2008 19:21, celkem upraveno 1 x.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tobě možná ne ale mě ano vycházím totiž z databáze amc exportuji do csv a načítám do tabulky.
jenom proboha jak se s tím programem dělá.
jenom proboha jak se s tím programem dělá.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
V předešlé odpovědi jsem popsal způsob jak se dostanu od databáze AMC k tabulce v excelu kde jsem chtěl pomocí makra provést porovnání a to proto že jsem netušil že by to mohl zvládnout nějaký databázový program protože s databázema jako takovýma moc nepracuju takže databázové programy neznám.
Navíc Aces nemám nainstalovaný a moc se mi nechce jej cpát do PC když je jeho využití pochybné zřejmě bych to využil pouze několikrát. ale zas na druhou stranu porovnávat přez 1000 položek ručně ve dvou souborech je docela vopruz tak sem si myslel že se někdo slituje.
To Admin Můžeš mi prosím tě do prvního příspěvku tohoto vlákna vložit zpětný odkaz na vlákno minulé já tam měl tabulku ze které mělo vycházet požadované makro Pls
Navíc Aces nemám nainstalovaný a moc se mi nechce jej cpát do PC když je jeho využití pochybné zřejmě bych to využil pouze několikrát. ale zas na druhou stranu porovnávat přez 1000 položek ručně ve dvou souborech je docela vopruz tak sem si myslel že se někdo slituje.
To Admin Můžeš mi prosím tě do prvního příspěvku tohoto vlákna vložit zpětný odkaz na vlákno minulé já tam měl tabulku ze které mělo vycházet požadované makro Pls
pokusím se Ti to popsat:
-otevři program
-zaškrtni Prázdná databáze, dej OK
-zadej si název databáze (zakládáš nový soubor jen pro to porvnávání)
-nech najeto na Tabulky a na Vytvoř tabulku v návrhovém zobrazení
-a dej v tomto okne Nový
-najeď na importovaná tabulka
-najdi si excelovský soubor č.1 a dej import a postupuj klikáním na Další (v průbehu já zaškrtávám Neurčovat primární klíč, ale nevím zda to je uplně nutný) a dej Dokončit
- ten zavedný list1 si nějak pojmenuj
-2 předchozí kroky proveď i pro druhý porovnávaný soubor
-ve sloupci Objekty odejdi z Tabulky a přejdi na Dotazy a dej vytvořit dotaz v návrhovém zobrazení
-dej Přidat pro oba dav listy, který sis prve zavedl
-v každém listu vidíš pole, což jsou sloupce v databázích
-myší si táhni z jednoho listu na protější list; tedy mezi těmi které chceš porovnávat
-na vzniklou spojující "niť" si poklikej a ve vlastnostech spojení si tak urči 1 nebo 2 nebo tři, to už musíš sám dle toho, co a jak chceš porovávat
-tyto "nití" spojená pole přetáhni myší do tabulky, kterou máš dole; a to napřed z listu 1 a pak z 2, ale zde samozřejmě zas záleží na tom, jak to pak chceš mít ve výsledku porvnání seřazeno ve sloupcích (já to dělám jak jsem popsal)
-dej nahoře pod Soubor ikonku ZOBRAZIT
-dej ikonku Filtrovat podle formuláře
-teď jak Ti bliká listu1 kurzor, tak tam roviň šipku a dej buď NULL nebo IS NOT NULL, tady zase záleží, co a jak jsi si určil prve, co s čím porovnáváš, kde toho je víc či míň. To si vyzkoušíš následně, kdy Ti ty rodíly vyjedou (já Ti to teď z hlavy nepovím)
-klik na "trichtýřek" Použít filtr
Toď vše, vypadá to složitě a těžko se to na nekonkrétním případu na dálku radí, mě to taky dělávalo problém, musel jsem si postup napsat, ale dá se to.
EDIT: jo, pak si ještě můžeš dát analyzovat v tabulce excelu, aby sis rozdíly v databázích rovnou uložil do XLS.
-otevři program
-zaškrtni Prázdná databáze, dej OK
-zadej si název databáze (zakládáš nový soubor jen pro to porvnávání)
-nech najeto na Tabulky a na Vytvoř tabulku v návrhovém zobrazení
-a dej v tomto okne Nový
-najeď na importovaná tabulka
-najdi si excelovský soubor č.1 a dej import a postupuj klikáním na Další (v průbehu já zaškrtávám Neurčovat primární klíč, ale nevím zda to je uplně nutný) a dej Dokončit
- ten zavedný list1 si nějak pojmenuj
-2 předchozí kroky proveď i pro druhý porovnávaný soubor
-ve sloupci Objekty odejdi z Tabulky a přejdi na Dotazy a dej vytvořit dotaz v návrhovém zobrazení
-dej Přidat pro oba dav listy, který sis prve zavedl
-v každém listu vidíš pole, což jsou sloupce v databázích
-myší si táhni z jednoho listu na protější list; tedy mezi těmi které chceš porovnávat
-na vzniklou spojující "niť" si poklikej a ve vlastnostech spojení si tak urči 1 nebo 2 nebo tři, to už musíš sám dle toho, co a jak chceš porovávat
-tyto "nití" spojená pole přetáhni myší do tabulky, kterou máš dole; a to napřed z listu 1 a pak z 2, ale zde samozřejmě zas záleží na tom, jak to pak chceš mít ve výsledku porvnání seřazeno ve sloupcích (já to dělám jak jsem popsal)
-dej nahoře pod Soubor ikonku ZOBRAZIT
-dej ikonku Filtrovat podle formuláře
-teď jak Ti bliká listu1 kurzor, tak tam roviň šipku a dej buď NULL nebo IS NOT NULL, tady zase záleží, co a jak jsi si určil prve, co s čím porovnáváš, kde toho je víc či míň. To si vyzkoušíš následně, kdy Ti ty rodíly vyjedou (já Ti to teď z hlavy nepovím)
-klik na "trichtýřek" Použít filtr
Toď vše, vypadá to složitě a těžko se to na nekonkrétním případu na dálku radí, mě to taky dělávalo problém, musel jsem si postup napsat, ale dá se to.

EDIT: jo, pak si ještě můžeš dát analyzovat v tabulce excelu, aby sis rozdíly v databázích rovnou uložil do XLS.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
To pe.tr mmartin zaužadoval a roztrhl vlákno http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?p=136904#136904 na ten postup se podívám ale asi až přes výkend nějak nestíhám a tohle chce klidek.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3321
-
od Grimm
Zobrazit poslední příspěvek
28 čer 2024 23:30