Nefunguje chůze přes klávesy WASD ve hře Zaklínač 2 Vyřešeno

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

marlion
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: leden 18
Pohlaví: Žena

Nefunguje chůze přes klávesy WASD ve hře Zaklínač 2

Příspěvekod marlion » 12 led 2018 23:11

Zdravím všechny :)
Mám problém ve hře Zaklínač 2 (Enhanced Edition), že mi nefunguje chození. V tutoriálu mi to píše nějaké podivné znaky, které bych měla použít k chůzi (viz příloha), ale absolutně nechápu, jak se to tam dostalo a co to znamená. :D

Hru jsem dostala jako dárek k jiné zakoupené hře, musela jsem se registrovat na portálu GOG, odkud jsem si ji pak také stáhla. Stahování proběhlo v pořádku. Na tom serveru jsem si také zakoupila jinou hru, která funguje úplně normálně.

Samozřejmě klávesy mi fungují jinak úplně v pohodě, jedině v tom Zaklínači to nereaguje. Mám pocit, že je tam nějaké blbé nastavení, ale nejde mi to nijak upravit. V možnostech hry nejde vůbec změnit nastavení kláves, takže mi tam zůstává tenhle nesmysl, který vidíte v příloze...

Napadlo mě, jestli to nemůže být tím, že jsem hru instalovala na disk D (HDD), abych šetřila místo na C (SSD) pro náročnější hry, tak jestli jsem při volbě umístění něco nepotento, ale stejným způsobem jsem instalovala hru, která mi funguje... Nechce se mi to přeinstalovávat zatím... Ptám se, jestli se nedá někde v nějakém souboru změnit ovládání kláves. Prosím ale o hodně laické a důkladné vysvětlení, nejsem zrovna zkušená v programování a tak. :D

Děkuji všem za rady a tipy :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
28_nitro_28
Level 1
Level 1
Příspěvky: 61
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje chůze přes klávesy WASD ve hře Zaklínač 2

Příspěvekod 28_nitro_28 » 12 led 2018 23:28

Vyzerá to že máš miesto klávesnici nastaveny joystick, skús sa pozrieť ešte do nastavení či to máš naozaj nastavené na klávesnici a nie na joysticku (aj keď ma pletie ukazovateľ myšky v popise úloh). HDD nemá vplyv na chod hry, jedine v tom zmysle že oproti SSD je o dosť pomalší.

Hrochy
Level 1
Level 1
Příspěvky: 56
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje chůze přes klávesy WASD ve hře Zaklínač 2

Příspěvekod Hrochy » 13 led 2018 10:49

Myslím, že zaklínač 2 má nastavení kláves před spuštením hry v "launcheru".

Uživatelský avatar
kellne
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2082
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje chůze přes klávesy WASD ve hře Zaklínač 2

Příspěvekod kellne » 13 led 2018 11:42

Stačí když vypojíš ovladač z PC a pak zapni hru. Nastavení by mělo být už normální.

marlion
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: leden 18
Pohlaví: Žena

Re: Nefunguje chůze přes klávesy WASD ve hře Zaklínač 2

Příspěvekod marlion » 13 led 2018 12:54

Jo jo, nastavení kláves jsem si už taky všimla v tom menu před spuštěním hry. Vše je tam nastaveno klasicky, chůze WASD a další... žádný ovladač ani joystick nemám a nikdy jsem ho k noťasu nepřipojovala.

Kdybych aspoň věděla, co znamená to GI_Axix... Tuším, že to bude nějaký programovací název pro určité klávesy, ale nevím, kde bych to měla v jakém nainstalovaném souboru hledat, abych to mohla případně přepsat. Druhá věc je, že i kdybych to našla, nevím, co bych tam napsala a kam... bojím se, abych si to úplně nerozdrbala.
Tady asi pomůže jedině odinstalovat a stáhnout znova, co? Nebo mám napsat na support GOGu?

Uživatelský avatar
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7672
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje chůze přes klávesy WASD ve hře Zaklínač 2

Příspěvekod Rewqa » 13 led 2018 13:34

Ty podivný názvy znamenají, že je nastaveno někde v nastavení, že budeš k ovládání používat gamepad.
MSI B85-G43 | Intel i5 4460 | MSI GTX 1060 6GB Camo Squad | 16GB Crucial DDR3 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

marlion
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: leden 18
Pohlaví: Žena

Re: Nefunguje chůze přes klávesy WASD ve hře Zaklínač 2

Příspěvekod marlion » 13 led 2018 13:37

Dobře, děkuju, nevím, jak se to tam sice nastavilo, ale podívám se na to pořádně a v nastavení se to pokusím změnit. :)

Dodatečně přidáno po 4 minutách 28 vteřinách:
Tak v nastavení hry (v menu) mám ovládání klávesnice celou dobu nastavené, jediné ale, co funguje, je Tabulátor na odkliknutí výukových oken... ostatní klávesy vůbec nereagují.

kecalek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 84
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nefunguje chůze přes klávesy WASD ve hře Zaklínač 2

Příspěvekod kecalek » 13 led 2018 21:01

marlion píše:Tak v nastavení hry (v menu) mám ovládání klávesnice celou dobu nastavené, jediné ale, co funguje, je Tabulátor na odkliknutí výukových oken... ostatní klávesy vůbec nereagují.

Pozor!
Pokiaľ je aktívne len TAB - musíš sa pozrieť poriadne do výberu nastavení, pretože pravdepodobne si v menu mapovania kláves. Ovšem tieto hry majú ešte jedno nastavenie - výber ovládača (a často je tam klávesnica; klávesnica + myš; klávesnica + joystick; klávesnica + gamepad; gamepad) - skontroluj si poriadne všetky položky Setting (Nastavenie).

marlion
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: leden 18
Pohlaví: Žena

Re: Nefunguje chůze přes klávesy WASD ve hře Zaklínač 2

Příspěvekod marlion » 13 led 2018 21:19

V nastavení mám normálně jako ovládání klávesnici právě... takže už fakt nevím, v čem by mohl být problém :( Připadám si už jako idiot :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

28_nitro_28
Level 1
Level 1
Příspěvky: 61
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje chůze přes klávesy WASD ve hře Zaklínač 2  Vyřešeno

Příspěvekod 28_nitro_28 » 15 led 2018 08:55

https://steamcommunity.com/app/20920/di ... 245463223/

Skús sa pozrieť sem, vyskúšaj čo tam radia možno ti to pomôže.

marlion
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: leden 18
Pohlaví: Žena

Re: Nefunguje chůze přes klávesy WASD ve hře Zaklínač 2

Příspěvekod marlion » 20 led 2018 23:21

28_nitro_28 píše:https://steamcommunity.com/app/20920/discussions/0/1368380934245463223/

Skús sa pozrieť sem, vyskúšaj čo tam radia možno ti to pomôže.


Ano, to přesně pomohlo! Konkrétně stačilo změnit v nastavení ovládání pro libovolnou klávesu, pak jsem to vypla a znovu pustila a už to běželo v pohodě. Nastavení jsem pak vrátila na původní klávesu. V životě by mě nenapadlo, že by tohle šlo vyřešit tak, že ještě před hraním budu měnit nastavení kláves, a pak se to chytne...
Moc děkuju, hlavně 28_nitro_28.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Hraní her přes LAN (Nefunguje)!
    od Kejbo » 30 dub 2018 20:26 » v Administrace sítě
    2
    762
    od Kejbo
    02 kvě 2018 10:44
  • Zvuk na monitoru nefunguje - přes HDMI
    od M3tr1x » 15 črc 2018 20:08 » v Problémy s hardwarem
    1
    314
    od mmmartin
    15 črc 2018 20:35
  • Po zapojení kabelu do monitoru přes konvertot nefunguje INTERNET.
    od extrem » 17 kvě 2018 15:11 » v Problémy s hardwarem
    6
    406
    od b.m
    17 kvě 2018 16:54
  • Zaklínač 3 - aktualizace
    od xXmateesXx » 08 bře 2018 13:23 » v Hry
    3
    568
    od petr22
    09 bře 2018 11:37
  • Zaklínač 3 - O víně a krvi - záhadný problém
    od Krimer » 08 črc 2018 11:58 » v Hry
    6
    633
    od Krimer
    12 črc 2018 21:42

Zpět na “Hry”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti