Akční ti rád poradím:
Deus Ex - lehce řečeno, akční rpg, ale pochybuji že jsi o této hře nikdy neslyšel. (Dnes na steamu za 16,99 Euro, normálně za 49,99)
Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2 - postupem hry se ti odemykají nové zbraně, postavu si nevylepšuješ.
Alpha Protocol - špionážní rpg, zde vylepšuješ jak postavu, tak kupuješ zbraně.
Battlefield P4F - Vylepšuješ postavu, kupuješ si zbraně ale je to pouze on-line hra.
Fallout 3 - Post apokalyptické rpg. Výborná hra.
A sakra, teď jsem si všiml limitu

Do toho limitu koupíš z mnou vyjmenovaných jen Fallout: New Vegas za 4,99 Euro. (Samospustitelný datadisk, ovšem v češtině)
Nebo Battlefield, který je zadarmo.
Ze strategii bych osobně doporučil sérii Total War, ale ta byla ve slevě včera a dnes už je cena u novějších dílů od 9,99 Euro nahoru.
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Pro 2011 13:03) ---
Ještě mě napadlo
Mount & Blade: Warband, tato hra snad splňuje všechny tvé požadavky (až na cenu). Je to akční a zároveň strategická hra. Začínáš jako dobrodruh a je jen na tobě, co a jak uděláš. Výše zmíněný díl je více jak rok a půl starý a grafika mapy hodně lidí odradí, ovšem tohle kompenzuje skvělý zážitek z bitev, množství možností a obrovská komunita, vytvářející nové módy nejen s novou mapou, lepší grafikou ale také s novými možnostmi. Jak jsem říkal, začneš jako obyčejný tulák, postupně získáváš úrovně své postavy, buduješ armádu, bojuješ pro někoho jako jeho vazal, žoldnéř nebo si vybuduješ vlastní říši.