sekání, trhání CS2...

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

Elbeckho
nováček
Pohlaví: Muž

sekání, trhání CS2...

Příspěvekod Elbeckho » 06 úno 2025 20:40

Ahoj,
už nějakou dobu pozoruji na mém PC že se mi stává, když hraju CS2 že se mi hra občas lagne sekne trhne nevím jak jinak to popsat, každopádně zkoušel jsem všelijaké tipy co jsou na internetu od programů jako je Procces Laso nebo speciální Revi OS, který je na boost výkonu přímo pro hry, všelijaké kombinace v Nvidia nastavení vypnutí Gsync zapnutí Gsync, debloat nepotřebných programů, DDU program na vyčistění ovladače NVIDIA GPU jsem taky zkoušel.

Moje PC sestava je AMD Ryzen 9 7900X; GIGABYTE B650 GAMING X; RTX 4080 SUPER; G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Flare X5; GIGABYTE UD850GM PG5W
teplota CPU při hraní CS2 je kolem 75stupnů a GPU snad 60-70 stupnů

PC jsem nedavno přeinstalovával na WIN 11 Home + Revi OS
CS2 též přeinstalovanej dnes, už nevím co bych měl udělat maximálně mě napadá přepastovat Procesor, ale četl jsem že teplota 75 při hraní her je v pořádku tak nevím kde je chyba.

Poznámka: ještě mám též problém že když zapnu PC tak se zdroj rozeběhne ale nenajede PC po chvíli se zdroj zpomalí a až potom naskočí PC.

Reklama
Mety
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž

Re: sekání, trhání CS2...

Příspěvekod Mety » 15 úno 2025 09:57

Ahoj. Tvoje sestava je velmi silná, takže pokud máš problémy s lagy, nemusí to být způsobeno hardwarem, ale spíše nějakým nastavením nebo softwarem.

Vyzkoušej tyto věci:

Ovladače a BIOS: Ujisti se, že máš nejnovější ovladače pro grafickou kartu (i čipset) a nejnovější verzi BIOSu pro tvoji základní desku. Někdy může být problém v neaktuálních verzích ovladačů, které mohou způsobovat problémy s výkonem nebo kompatibilitou.

Vysoký výkon v nastavení Windows: V "Napájení" v nastavení Windows by ses měl ujistit, že máš nastavený profil "Vysoký výkon". To zajistí, že CPU i GPU budou běžet na maximálním výkonu bez omezování.

Vypnutí V-Sync a G-Sync: V některých případech může G-Sync nebo V-Sync způsobovat trhání obrazu, zvláště pokud máš vyšší FPS než monitory zvládnou vykreslit. Zkus je vypnout v ovládacím panelu NVIDIA a ve hře.

Monitorování výkonu: Použij nějaký program pro sledování výkonu (např. MSI Afterburner) a sleduj, jestli nejsou nějaké náhlé propady výkonu (např. FPS, využití CPU a GPU), které by mohly způsobovat lagy. Může to také odhalit problémy s přehříváním nebo špatným chováním nějaké komponenty.

Nastavení hry: Možná by stálo za to snížit některá nastavení ve hře. I když máš silnou grafiku, někdy může být problém v optimalizaci konkrétní hry.

Problémy s napájením: Co se týče problému s napájením, pokud se PC nezapne hned po spuštění, může to naznačovat nějaký problém se zdrojem nebo s napájecími kabely. Doporučuji zkontrolovat, jestli všechny kabely (včetně těch napájecích pro GPU) jsou správně zapojené a jestli je zdroj dostatečně výkonný pro celou sestavu.

Testy stability: Můžeš zkusit různé testy stabilnosti (např. Prime95 pro CPU, FurMark pro GPU) a sledovat, jestli se při těchto testech nevyskytují problémy, které by naznačovaly hardwarový problém.

Pokud je teplota CPU při hraní kolem 75°C, tak to je v normě. Pokud však problém přetrvává, přepastování by mohla být poslední možnost, ale zatím to zní spíše jako software nebo nastavení.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Trhání obrazu při 60 FPS
    od FoLLoW3r » 07 úno 2025 23:50 » v Hry
    1
    2560
    od pcmaker
    09 úno 2025 18:54
  • Trhání videí
    od JosefLasak » 15 úno 2025 21:37 » v Problémy s hardwarem
    7
    2778
    od JosefLasak
    16 úno 2025 18:28
  • Krátké neustálé sekání u her s DirectX 12 a velmi náročných her.
    od Hendricks » 16 kvě 2024 19:38 » v Hry
    0
    4172
    od Hendricks
    16 kvě 2024 19:38

Zpět na “Hry”