Zdravím,
mám takový menší problém. Na počítači mám disky rozdělené do několika oddílů (je to tak už delší dobu, dělení jsem neprováděla já a člověk, který ho prováděl, už se mnou není v kontaktu). Oddíl C vyhrazený pro systém je ale asi moc malý. Počítač mi hlásí, že je přeplněný a ať s tím něco udělám, ale není co. Na oddílu je opravdu jen systém plus ovladače a taky Opera (která se mě jaksi při instalaci neptala kam) a dokumenty od jedné hry (hra je nainstalovaná na jiném oddíle, ale dokumenty se automaticky ukládají na oddíl C a nelze to změnit), ty ale zabírají jen nepatrné minimum místa.
Moje otázka tedy je, jestli se dá nějak změnit rozdělení místa na disku mezi oddíly aniž bych musela disk zformátovat. Opravdu nechci přeinstalovávat celý Windows. Nebo je nějaký jiný způsob, jak vyřešit nedostatek místa na systémovém oddílu? Všechno jsem projížděla a opravdu jsem nenašla nic, co by se dalo smazat. Program čištění disku už sám smazal všechny nepotřebné soubory (dočasné soubory internetu, stažené soubory apod.) a pořád mi Windows brečí, že má málo místa...
Děkuji za odpovědi
Velikost oddílu C: 48,7 GB z toho 1,73 GB volných
Změna velikosti oddílu Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Změna velikosti oddílu
Dej sem do přílohy screen že Správy disků.
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
Tak samotný systém zabírá kolem 20 GB,takže tam bude ještě něco na smazání.Jinak na to zvětšení C oddílu lze použít např.
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... e-edition/
Jak psal Blue Spirit vložte sem ten screen.
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... e-edition/
Jak psal Blue Spirit vložte sem ten screen.
Nejsem expert, ale procházela jsem celý oddíl, co jsem věděla, že nepotřebuju, to jsem smazala, u čeho jsem si nebyla jistá, to jsem googlila a případně taky smazala a zbyl mi tam systém, ovladače, opera a pár souborů té jedné hry.
Zasílám screen ze Správy disků
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Říj 2014 18:08) ---
Petison: EaseUS nepomohl, systémový oddíl se v něm zjevně zvětšit nedá, aspoň mě to nešlo a v manuálu se o tom taky cosi píše, že to nelze.
Zasílám screen ze Správy disků
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Říj 2014 18:08) ---
Petison: EaseUS nepomohl, systémový oddíl se v něm zjevně zvětšit nedá, aspoň mě to nešlo a v manuálu se o tom taky cosi píše, že to nelze.
-
- Pohlaví:
Aby šel zvětšit oddíl C:, pak musíš nejdřív někde místo ubrat.
Postup c easeus by byl tedy zmenšit D:, volné místo přesunout k C: a zvětšit C:. Systémový oddíl neumí zvětšit samy okna, ale easaeus to umí.
Postup c easeus by byl tedy zmenšit D:, volné místo přesunout k C: a zvětšit C:. Systémový oddíl neumí zvětšit samy okna, ale easaeus to umí.
Tak jsem zvítězila a zvětšila si trochu oddíl C. Díky za pomoc :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 4994
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 11:31
-
- 8
- 3598
-
od pcmaker
23 pro 2024 17:26
-
-
Raspberry - M2 disk - uprava a zaloha oddilu Příloha(y)
od L.L » 18 srp 2024 10:32 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3694
-
od L.L
19 srp 2024 14:39
-
-
-
automaticke nastaveni velikosti komentare v Excelu
od Mikik Block » 04 zář 2024 15:17 » v Kancelářské balíky - 0
- 3174
-
od Mikik Block
04 zář 2024 15:17
-
-
-
Nelze vytvořit oddíl o velikosti volného místa na HDD Příloha(y)
od Ddwarf » 25 led 2025 07:31 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 2791
-
od atari
26 led 2025 09:16
-