Editace dvd

...

Moderátor: Mods_senior

magic
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod magic » 29 led 2008 19:36

BROZA píše:Udělej to v Sony Vegas. Tam si s tou zvukovou stopou můžeš hýbat. Jinak ta stopa by se neměla lišit o moc. Kamád se tím hodně zabývá a říkal že dělal filmy kde se mu to lišilo i o minutu a taky to udělal. Několik jeho děl jsem viděl a super. Napsal na to několik návodů. Tak na to mrknu a něco ti pošlu.

Ahoj a dělal tvůj kámoš i titulky k těm filmům nebo jen dosazoval zvuk?
Ty titulky jsou opravdu hnusné a když si chci zachovat zvuky z originálky je to opradvu nečitelné.
Díky za pomoc.

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 29 led 2008 19:51

Jak píše mmmartin zvuková stopa se bude lišit. Ve vegas bude muset nastřihávat a posouvat zvukové stopy, aby seděli s obrazem.Namáhavá práce.Taky 1 frame =40ms.je přesný jen v tom že se počítá 1 řádek=64mikro sekund.(625 řádků),Ale PC nepoužívá zatemňovací řádkové synchronizační impulsy, ty odpadají, proto je norma DVD Pal 720x576(činných řádků) a ne 625 řádků.Čeká Tě namáhavá práce.Zvukových stop si do Vegas můžeš dát kolik chceš, ale práce za to nestojí.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

BROZA
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BROZA » 29 led 2008 22:11

Jaro3: Máš pravdu že to namáhavé je. Stojí to spoustu času.
Magic: Spíš mi řekni co je to za film a já se podívám, do své nekonečné sbírky :lol: , jestli ho náhodou nemám s dabingem. Pak ti můžu vyextrahovat stopu, kterou si tam pomocí ifoeditu přidáš. Tím ti zůstanou zachovány i orig titulky, takže budou v poho
Intel Core 2 Duo E6400;ASUS P5B;4GB DDR2-800MHz;7600GT/2DHT

magic
nováček
Stav:

Příspěvekod magic » 29 led 2008 22:43

BROZA píše:Jaro3: Máš pravdu že to namáhavé je. Stojí to spoustu času.
Magic: Spíš mi řekni co je to za film a já se podívám, do své nekonečné sbírky :lol: , jestli ho náhodou nemám s dabingem. Pak ti můžu vyextrahovat stopu, kterou si tam pomocí ifoeditu přidáš. Tím ti zůstanou zachovány i orig titulky, takže budou v poho

Ahoj předem ti děkuji,že mi chceš pomoci a nabídl ses i s filmem no je to pohádka El Dorádo - Disney,ale s tou zvukovou stopou si nedělejte hlavu tu jsem již udělal v GoldWavu,který jakštakš ovládám aspoň pro mě to stačí.Jo a trefil jsem se skoro přesně sami porovnejte :
Original : 01:25:35:456
Můj výtvor: 01:25:35:457
To je slušný ne? :idea:
Ale co nemohu udělat je vyznat se v návodech jak již v udělaném dvd kde již mám ten svůj zvuk odbarvit titulky ze zelené na bílou,také nechápu proč se to překresluje do zelené,to je podpásovka od toho programu. :x

kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kyklop » 30 led 2008 06:52

Tak v tom ifoEdit se ti ani nedivim, že jsi to nepobral. Hlavně bys zase musel překopat celé DVD, promiň, byla to ode mne nedobrá rada (nicméně při úoravě DVD v ifoEdit to teda jde :wink: )

Mrknul jsem na ten druhý návod a tam je to krásně česky. Vyzkoušeno, funguje to. Samozřejmě, že bude muset ten film z DVD opět do toho programu natáhnout, ale to je asi logické. Radši ten návod překopčím přímo sem:

(zdroj: http://www.cdrhard.cz)

Vzhledem k faktu, že se množí uživatelé, kterým se z nějakého důvodu nedaří "obarvit" titulky, rozhodl jsem se tento text doplnit o jednoduchý návod, jak se s tímto problémem dodatečně vypořádat.

Nejprve si stáhněte program DVDSubEdit a postup je následující:

Obrázek

Hotové DVD natáhněte do programu – File / Open full domain

Obrázek

a následně nás bude zajímat položka Subpic Color / Transparency.

IFO neobsahuje žádné použitelné barvy a musejí se proto vybrat ručně, takže klikněte na libovolné políčko

Obrázek

a zadejte barvy podle tohoto vzoru – Shift+levé tlačítko myši.

Obrázek

V tuto chvíli už by titulky měly být čitelné – černý obrys a bílá výplň (viz. obrázek),

Obrázek

zbývá už jen toto nastavení aplikovat na všechny titulky – Edit / Apply last modifications to all a výsledné změny uložit do DVD – File / Save all modifications.

Původní článek: http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2007021603

Snad to teď už bude pro tebe pochopitelnější :-)

Zpět na “Vše ostatní (sw)”