oprava neposlouchatelného pořadu - Audacity

...

Moderátor: Mods_senior

Turion
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž

oprava neposlouchatelného pořadu - Audacity

Příspěvekod Turion » 29 bře 2025 18:13

Ahoj, zkoušel jsem v Audacity + audiodenoise.com upravit na poslouchatelnou formu pořad: https://odysee.com/@Julek:a/kam-ut%C3%A9ci-a-jak:4, ale nepodařilo se. Nemám s úpravami zkušenosti ani talent na angličtinu, tak těm programům na editaci moc nerozumím, ale dva dny jsem v tom vrtal a nic výrazného se mi nepodařilo. Ve VLC jsem si oddělil zvukovou stopu a s tou jsem si hrál. To praskání a přebuzení tam mám pořád. V odkazu je zvuk zarušen zhruba od 5 minuty. Není to moje video, jen ty pořady poslouchám. Uměl by někdo poradit jakou funkci v Audacity nebo Audiodenoise použít, aby se výrazně zlepšila poslouchatelnost?

Reklama
meda2016
Level 3.5
Level 3.5

Re: oprava neposlouchatelného pořadu - Audacity

Příspěvekod meda2016 » 29 bře 2025 19:15

Jsou to pitomci. Jak způsobem nahrávání, tak obsahem.

atari
Level 6
Level 6

Příspěvekod atari » 30 bře 2025 11:59

iZotope RX to umí, má i zkušební verzi.

Turion
Level 5.5
Level 5.5

Příspěvekod Turion » 30 bře 2025 16:37

Díky. Stáhnul jsem a nainstaloval, ale nenašel jsem češtinu, tak jsem jen vyzkoušel ty přednastavené režimy a nic zvlášního to neudělalo a nastavovat něco bezhlavě v desítkách položek nesrozumitelných nastavení by mi trvalo roky, než bych zjistil co to má dělat.

meda2016
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvekod meda2016 » 30 bře 2025 18:28

Pokud už sis odloučil zvukovou stopu jako mp3, vyzkoušej mp3DirectCut
https://mpesch3.de/
https://www.portablefreeware.com/index.php?id=91
Má i češtinu ale ne úplně.
Ale to víš, zázraky to neumí. A musíš zkoušet a nastavovat sám ořezy a podobně.

A ještě jeden SW, na který prý je čeština, ale nezkoušel jsem.
https://www.ocenaudio.com/download

atari
Level 6
Level 6

Příspěvekod atari » 31 bře 2025 08:24

Pokud čekáš vylepšení zvuku, tak jak je běžné vidět v kriminálních filmech, tak na to zapomeň. Nejsme v pohádce ….

Vždy to však bude vyžadovat mnoho testů, než se ti podaří nastavit software tak, aby ten výsledek byl trochu uspokojivý, pokud to vůbec lze.

Můžeš také využít AI, aby ti poradila jak to nastavit. Tím také vyřešíš neznalost angličtiny. Například ChatGPT ti poradí i bez registrace.

meda2016
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvekod meda2016 » 31 bře 2025 14:02

Záraky v pohádkách, přesně. Těm konspirátorům nevadí, že kazdý má jinou hlasitost, jako kvalitu HW a nastavení uvádějí běh netu. Chyby hledají jinde. Citace:
...Vysílání však odhalilo to nejcennější poznání: Na začátku vše běželo bezchybně i s obrazem, pak se to najednou zničehonic začalo sekat, aniž bych cokoliv změnil. A stav zůstal stejný i po vypnutí obrazu u všech a během pořadu se sekačky postupně zhoršovaly, přestože net běžel perfektně (100% kvalita). Nakonec došlo k vypnutí vysílání po pár desítkách minut zásahem zvenčí, přestože podle obchodních podmínek je tato verze časově neomezená!!! Na Skype jsem už skončil nadobro, protože tam mi už asi 3 týdny dělají totéž = u někým vybraných osob mi hovor vždy postupně plynule zlikvidují. Stejně "temné síly" útočí i na Skype jiných TV studií, a to také i v případě použití jen zvuku u určitých někým vybraných "nežádoucích" osob. Na Telegramu jim tato sabotáž nefunguje, protože je klíčován. Bohužel většina mých hostů Telegram nemá. Proto ve spolupráci se SV-CS zkoušíme jiné možnosti. Nicméně, vše nasvědčuje tomu, že bez použití mimořádně drahého HW a SW živáky, jakož i pořady s hosty na TV chudých odbojářů tímto končí, přesně v souladu s nařízením ODSS = likvidovat odbojové TV od 1.1.2025...

Turion
Level 5.5
Level 5.5

Příspěvekod Turion » 31 bře 2025 14:26

Díky. Mp3DirectCut háže chyby instalátoru, tak neproběhne instalace. Ocenaudio je částečně česky, osekanější program, ale stejně jak Audacity nic na zlepšení poslouchatelnosti jsem nenašel. Jen to jen víc tlumený zvuk nebo minimální změny. Někde jsem se uklikl a nainstaloval se nějaký Wavepad, tak nevím, jestli to je virus, ale také jen v angličtině a hustě zaneřáděné prostředí všemožných tlačítek, že jsem z toho jelen. Asi umí jen to co ostatní.
S UI jsem zkoušel komunikovat, ale to je pouze takové obecné tlachání a běžné rady, abych klikl na odstranění šumu nebo praskání jsem samozřejmě dělal i s úpravou decibel apod., ale nemá to dopad na srozumitelnost rozhovoru.
Další programy nemají smysl, pokud nemají vyspělou UI, která chápe co uživatel chce. Ty integrované funkce UI co v některých programech jsou, tak neumí nic vyspělého.
Zásadní je poslední věta v prvním dotazu. Nemám v plánu se učit dokonale používat poloanglické programy, ale chtěl jsem si poslechnout pořad po radě už znalého "editora" zvuku na co kliknout a jakou hodnotu nastavit. Představa byla, že editor si přečte dotaz, vysekne si audio vzorek, vyzkouší své ze zkušenosti funkční postupy a napíše nám je sem, abychom je okopírovali a poslechli si nahrávku. Kdo umí, tomu to trvá chviličku a proto jsem dal dotaz na fórum, že to bude ajncvaj vyřešené.

meda2016
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvekod meda2016 » 01 dub 2025 10:31

Znalý editor zvuku ti buď řekne, že se zvukovým záznamem nic udělat nejde, protože je řádně sprasený.
Nebo ti řekne, že jeho know-how a práce bude oceněna na 30k Kč.
Proto žádný vyspělý sw zdarma na tohle dílko nenajdeš a budeš se muset obětovat a naučit se sám.

I když ...z následujícího odkazu jsem pochopil, proč tohle posloucháš. viewtopic.php?f=45&t=212774&p=1662053#p1662053

Turion
Level 5.5
Level 5.5

Příspěvekod Turion » 01 dub 2025 13:42

Tak ať to editor řekne. Já jsem řekl, že mi nejde učení a je tedy velmi obtížné tento úkol vyřešit tak, že tu práci necháme na člověku nejméně schopném problém vyřešit. Ty pořady poslouchám proto, že se moc těším na dobu, kdy se konečně prosadí dobro a zdravý rozum. Tito lidé dávají svoje myšlenky a poznatky dobrovolně veřejnosti, aby se s tím podle svého vypořádala. Někdo to hned odvrhne, protože mu to nepřináší okamžitý užitek a někdo tomu dává čas a v dlouhodobém horizontu v tom může najít informační hodnotu, kterou v masových médiích najde až po desetiletích, než se z potlačovaných informací stanou veřejné. Neposlouchám to kvůli kvalitě zvuku, ale kvůli možnému zajímavému informačnímu obsahu. Například jsem se dozvěděl o větrníku na světlo (bez FV panelu), který se dá zastavit vůlí, telepatických pokusech, léčitelství, energetickém průmyslu a zvrhlosti porevolučních politiků apod. Spoustu pořadů se nic neděje a pak se tam objeví zajímavý kousek zčistajasna.

meda2016
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvekod meda2016 » 01 dub 2025 13:54

Tak to jo.

Turion
Level 5.5
Level 5.5

Příspěvekod Turion » 01 dub 2025 16:10

Klidně komentuj, ať nejsme ochuzeni. V milionu planých řečí se může objevit perla stejně jako ve špatně natočených pořadech.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • oprava sformátovaného disku SSD
    od sabrik » 06 pro 2024 11:22 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    2542
    od sabrik
    06 pro 2024 15:35
  • Herní PC okolo 20k OPRAVA link košíku
    od Samlitt » 02 dub 2025 20:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    1385
    od mmmartin
    03 dub 2025 20:50

Zpět na “Vše ostatní (sw)”