Vypnutí zvuku televizní reklamy.
Re: Vypnutí zvuku televizní reklamy.
TO>mmmartin: Spektrum frekvenčně modulovaného signálu pro modulační index 3.3, používaného pro přenos TV zvuku http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Fmspectrum.png 

- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Ve spektru samozřejmě nastávají změny, vyvolané modulačním signálem. Žádná z těch změn ale není charakteristická pro zvukový doprovod reklamy.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
..poďme na to selským rozumem..
1. v USA mají "krabičku" která umí vypnout zvuk na začátku reklamy a zase ho zapnout když reklama skončí.
2. je blbost uvažovat že v USA vysílají speciální kod na začátku a konci reklam..z obchodního hlediska by na tom jasně nikdo neměl zájem.
3. jestliže krabička v USA funguje pak je jasné že umí detekovat ze zvukového signálu hodnoty začátku a konce reklam..je tedy jasné že jde o hodnotu která je specifická a nezaměnitelná a toto zařízení tuto hodnotu či stav umí najít.
4. určíme-li tuto hodnotu resp. stav u českého signálu pak můžeme americkou "krabičku" použít i u nás.
1. v USA mají "krabičku" která umí vypnout zvuk na začátku reklamy a zase ho zapnout když reklama skončí.
2. je blbost uvažovat že v USA vysílají speciální kod na začátku a konci reklam..z obchodního hlediska by na tom jasně nikdo neměl zájem.
3. jestliže krabička v USA funguje pak je jasné že umí detekovat ze zvukového signálu hodnoty začátku a konce reklam..je tedy jasné že jde o hodnotu která je specifická a nezaměnitelná a toto zařízení tuto hodnotu či stav umí najít.
4. určíme-li tuto hodnotu resp. stav u českého signálu pak můžeme americkou "krabičku" použít i u nás.
-
- Pohlaví:
Na začátku bloku reklam může být signál, ale nemusí. Povinnost něco vysílat neexistuje. Navíc signál nemusí být v audiu, ale třeba i v synchronizační směsi (znáte třeba teletext?). Spektrum s tím nemá společného nic. Je to jen ukázka modulace FM audio L+P a L-P. Pro FM přijímače např. rozsvícení diody indikující stereo pouze ukazuje na přítomnost nosné 19 kHz a nikoli na skutečný stereosignál. Otázka je co a jestli se vysílá (to nevím) nebo jak reagovat jinak. K tomu druhému bych zkusil porovnat akustický vzorek znělky uvádějící reklamy s právě přijímaným zvukem. Digitálně by to neměl být problém. Pak by už stačilo jednou za cca půlrok změnit vzorek.
-
- Pohlaví:
wasaw píše:..poďme na to selským rozumem..
V USA mají jasně stanovenu povinnost tyto signály vysílat (to zase kvůli prodejcům zařízení co na to reagují) a to i pro komerční televize.
U nás by někdo musel zalobovat u rady pro TV a rozhlas...
TO>ITCrowd:..promiň ale té povinnosti vysílat jakýsi kod nevěřím..pokud by taková povinnost byla okamžitě by se toho chytili výrobci tv a udělali by na tom byznys 

-
- Pohlaví:
Ale ta povinnost je v Evropě taky. Ovšem pouze pro veřejnoprávní televize. Je to logické - platím koncesní poplatek, tak nechci nahrávat reklamy. U komerčních televizí je zde trochu rozdíl - v USA je takřka vše na kabelu a za ten platíš, takže logicky - nechci nahrávat reklamy. U nás je cesta vzduchem...a to je ten problém. Proto už Železný říkal, že vysílat tyto signály nebude a myslím je Nova nevysílá doteď.
Tyto signály se začaly vysílat po dohodě s výrobci recordérů a nahrávacích společností. V časopise bylo u každého pořadu uvedeno specifické číslo, které se nahrálo do recordéru. Ten se v určené době zapnul, ale s nahráváním čekal až na signál, takže začal nahrávat přesně kdy film začal. V případě reklamy přešel do režimu pause a po skončení reklamy se na signál opět spustil.
Tyto signály se začaly vysílat po dohodě s výrobci recordérů a nahrávacích společností. V časopise bylo u každého pořadu uvedeno specifické číslo, které se nahrálo do recordéru. Ten se v určené době zapnul, ale s nahráváním čekal až na signál, takže začal nahrávat přesně kdy film začal. V případě reklamy přešel do režimu pause a po skončení reklamy se na signál opět spustil.
TO>ITCrowd: je fakt že to má logiku ale to pak američanům reklama vůbec nevadí páč si jinak neumím vysvětlit to že takové zařízení už není součástí tv..myslím že to bude jinak a bude v tom něco jiného..
-
- Pohlaví:
Namontovat to přímo do TV by určitě těžce neprošlo. Nezapomeň že jde o prachy. Ta krabička je ideální řešení - nechceš reklamy, tak zaplať. Takový typicky americký 
Je to takový vyvážený stav - televize bez reklam by znamenala, že bychom platili poplatek třeba 10x větší, s tím by zase lidi nesouhlasili...

Je to takový vyvážený stav - televize bez reklam by znamenala, že bychom platili poplatek třeba 10x větší, s tím by zase lidi nesouhlasili...
TO>ITCrowd: mno ale na webu toho výrobce (www.mutemagic.com) se píše že vzhledem k tomu že reklamy neprovází žádné ůdaje tak 100% detekce není možná..z toho usuzuju že se v usa žadné kody pro detekci reklam nevysílají a výrobek pracuje na jiném principu..sice jsem jim na support poslal pár otázek ale pochybuju že mi odpoví jak to funguje..ale počkám až odpoví a podle toho snad těch pár dolců obětuju a vyzkouším..stejně si chci poslat z usa pár věcí tak to vemu naráz..
-
- Pohlaví:
Ale již bylo zmíněno, že oni a někdy i my je vysíláme /kódy/, ale jen u určitých pořadů - např. celovečerních filmů. Já už nevím jak se těm kódům říká protože jsem to nikdy nepoužíval, ale v nějakém TV programu to jistě najdeš /já to nekupuji/. Možná kdybys napsal technikům příslušné TV tak by se našel dobrák, který by ti to stručně popsal. 
Když jsem do Google zadal - kódy vysílání - vyhodil mi TOTO

Když jsem do Google zadal - kódy vysílání - vyhodil mi TOTO

Jsou to kódy VPS případně VPT, sám jsem měl kdysi na velmi oblíbené značce a typu videorekordéru VHS: Panasonic J45 i čtečku čárových kódů (na dálkovém ovladači) pro zadávání různých příkazů a programování ... v době kdy jsem kupoval video už tento typ vybíhal z prodeje, ale uměl jsem si ho ještě sehnat (jako vše co chci), protože novější typ byl dražší a měl méně funkcí
VPS kódy jsou u nás provozovány jen na analogových (ne DVB-T) kanálech ČT, zda budou i na digitálních (DVB-T) nevím ...

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 28
- 6387
-
od Dejv28
Zobrazit poslední příspěvek
10 čer 2025 21:35