Nekončící problémy se startem...

...

Moderátor: Mods_senior

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 35137
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nekončící problémy se startem...

Příspěvekod petr22 » 05 led 2019 12:14

Zdroj: EVOLVEO Pulse 400W ATX 2.2,

Tento kram okamzite vyhod pokud nechces vyhoret nebo aspon znicit komponenty v PC.

Zabavni pyrotechnika nepatri do PC.



Reklama
gajo64
Level 1
Level 1
Příspěvky: 64
Registrován: leden 10
Bydliště: OTROKOVICE
Pohlaví: Muž

Re: Nekončící problémy se startem...

Příspěvekod gajo64 » 06 led 2019 17:31

Z finančních důvodů to byhrál i3 - 8300.
A jinak jsem váhal mezi zdroji SEASONIC zdroj 520W M12II-520W Evo (SS-520GM2 F3)/ 80PLUS Bronze a FORTRON zdroj HYPER M 600W / ATX / 120mm fan / akt. PFC / 85+ a myslím, že Fortron bude můj favorit. Co vy na to?

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 35137
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nekončící problémy se startem...

Příspěvekod petr22 » 06 led 2019 17:36

I3-8300 stoji presne stejne jako vyrazne vykonnejsi Ryzen 2600 ktery ma jeste 2 jadra navic.

gajo64
Level 1
Level 1
Příspěvky: 64
Registrován: leden 10
Bydliště: OTROKOVICE
Pohlaví: Muž

Re: Nekončící problémy se startem...

Příspěvekod gajo64 » 06 led 2019 17:47

xbs píše:postavil bych to rovnou na i5-8400 a koupil rozhodně i novej zdroj... Optane bych neřešil, dyš máš na systém SSDčko...

https://www.czc.cz/223206,187659,234210 ... 39170/kody


Ohledně toho Intel Optane:
https://www.alza.cz/intel-optane-revolu ... er-recenze

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8945
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nekončící problémy se startem...

Příspěvekod xbs » 06 led 2019 18:06

u datovýho disku bych Optane stejně neřešil, ale jak chceš... i3-8300 za tu cenu je nesmysl...

gajo64
Level 1
Level 1
Příspěvky: 64
Registrován: leden 10
Bydliště: OTROKOVICE
Pohlaví: Muž

Re: Nekončící problémy se startem...

Příspěvekod gajo64 » 06 led 2019 18:11

Já, počítačová lama, jsem čerpal z netových článků (https://www.onlinefotoskola.cz/clanky/j ... rafii.html) a tam mimo jiné padla i tato slova:..." a dostačující lze považovat procesory Intel řady Core i5... Vhodnější jsou výkonnější procesory Core" ... "High-end procesory zn. AMD jsou samozřejmě taktéž použitelné, konkrétně produkty Adobe (Lightroom, Photoshop) jsou však o něco lépe optimalizované pro procesory Intel..." A také jsem porovnával ty Intely a myslím, že na mou práci ty i3-8300 budou dostačující (upřímně závidím těm, kteří mají i více než 20.000,- na stavbu nového počítače. Já holt přepočítávám každou kačku a neustále hledám kompromisy..☺)
Také jsem si pročítal články pana Flősslera, jehož onlineové kurzy Photoshopu, lightroomu a Camera RAWu občas "navštěvuji" (https://www.flor.cz/blog/pocitac-pro-fo ... lightroom/). Prostě jsem dal přednost Intelu před AMD. Nevím, ale myslím si, že je to pouze uživatelův vnitřní souboj mezi značkami, jako když se dohadují tábory Nikonistů a Canonistů... ☺
a ještě prosím o názor na ten vybraný zdroj Fortron. Myslíš, že to vše "utáhne"?

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8945
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nekončící problémy se startem...

Příspěvekod xbs » 06 led 2019 18:14

Adobe programy holt využijou vyšší výkon na jádro, což Intely uměj líp, navíc maj už integrovanou grafárnu... s ohledem na budoucnost bych osobně ten talíř za šestijádro přihodil...

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 35137
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nekončící problémy se startem...

Příspěvekod petr22 » 06 led 2019 18:23

Boj mezi znackami je pomerne jasny - Nikon ma lepsi snimace od Sony a vsechny fotaky
krome Canonu je mozne opravit doma (u Canonu neni mozna vymena zakladni desky).

To rikam jako clovek co ma tech digitalnich zrcadlovek nekolik desitek vcetne Hckovych
Hasselbladu, aby me zase nekdo neobvinil ze zaujatosti.

Nechce se mi verit tomu, ze by export fotek byl rychlejsi na I3-8300 nez na Ryzenu 2600.
Treba v Capture One, jehoz obrazovy vystup povazuji za lepsi nez u Lighroomu, to tak neni.

Pokud Intel, tak jedine I5-8400 a vyssi.

gajo64
Level 1
Level 1
Příspěvky: 64
Registrován: leden 10
Bydliště: OTROKOVICE
Pohlaví: Muž

Re: Nekončící problémy se startem...

Příspěvekod gajo64 » 06 led 2019 18:32

xbs píše:Adobe programy holt využijou vyšší výkon na jádro, což Intely uměj líp, navíc maj už integrovanou grafárnu... s ohledem na budoucnost bych osobně ten talíř za šestijádro přihodil...


Jo, i3-8300 je uzavřený a já nepotřebuji přetaktovávat.
Co nevidět mi bude 60. Na mém PC se nikdy hry nehrály a ani se na něm hrát nebudou. tu touhu jsem nikdy neměl...
Mám počítač pouze na Adobe a Nikoňácké programy, textové editory (povídky a fejetony), surfování a poslech muziky ve sluchátkách ☺
Ach jo, už zase ty peníze...☺
No a myslíš tedy, že do vybrané sestavy (viz výše), můžu vše použít s tím, že bych pouze zaměnil i3-8300 za tu i-pětku?
Už jsem totiž zaslal objednávku a v polovině týdne, by mi mělo vše přijít...
Jinak klobouk dolů, nad tvou fotovýbavou.
Já ještě před třemi lety fotil jen analogově.

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8945
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nekončící problémy se startem...

Příspěvekod xbs » 06 led 2019 19:12

já bych teda vyměnil všechno kromě těch pamětí dle seznamu cosem ti poslal a navíc ušetřil a nebral ten Optane...

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 35137
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nekončící problémy se startem...

Příspěvekod petr22 » 06 led 2019 19:14

Foceni na film neni analogove, ja na film fotim stale. Prvni digital jsem mel
v roce 1997, lidi na to koukali jak na neco co priletelo z Marsu.

Tu I3-8300 staci vymenit za I5-8400 a doporucuji lepsi
chladic nez je v cene procesoru, bude prijemne ticho.
Treba Fera 3.

gajo64
Level 1
Level 1
Příspěvky: 64
Registrován: leden 10
Bydliště: OTROKOVICE
Pohlaví: Muž

Re: Nekončící problémy se startem...

Příspěvekod gajo64 » 06 led 2019 19:37

petr22 píše:Foceni na film neni analogove, ja na film fotim stale. Prvni digital jsem mel
v roce 1997, lidi na to koukali jak na neco co priletelo z Marsu.

Tu I3-8300 staci vymenit za I5-8400 a doporucuji lepsi
chladic nez je v cene procesoru, bude prijemne ticho.
Treba Fera 3.

Tak děkuji za dopručení.
Jinak já jsem stále také ještě analogový.
Postavil jsem si před časem panoramatickou pinholku (https://www.zonerama.com/JosefGal/Album/280464) a teď stavím vyšší level.
Bude jak na kinofilm, tak i na svitek a bude mít tři různé clonky (https://drive.google.com/open?id=1mRF80 ... datwjToi3M).
A také ještě stále používám 80-ti letý voigtlander bessa.
No a protože je třeba negativy skenovat, opět přichází na řadu digitální cesta a k té bude třeba solidního počítače...☺


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • problém ze startem pc
    od Varg » včera, 10:33 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    12
    274
    od ITCrowd
    včera, 14:50
  • Problémy s grafikou
    od Nemoo » 22 bře 2018 18:57 » v Problémy s hardwarem
    12
    783
    od Nemoo
    26 bře 2018 21:43
  • Shadowplay problémy
    od monsterhd1234 » 10 bře 2018 17:56 » v Vše ostatní (sw)
    0
    444
    od monsterhd1234
    10 bře 2018 17:56
  • Problémy s výkonem
    od martin9998 » 14 zář 2018 14:54 » v Problémy s hardwarem
    4
    260
    od martin9998
    14 zář 2018 15:46
  • WMI problémy
    od lubos666 » 03 srp 2018 07:18 » v Vše ostatní (sw)
    1
    287
    od ITCrowd
    04 srp 2018 12:10

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti