obnova systému z vlastnej zálohy

...

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
TK1991
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 115
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod TK1991 » 08 čer 2019 22:50

Zdravím snažím sa obnoviť windows z vlastnej zálohy ktorú mám uloženú na externom disku no neviem sa k nej dostať. Vkuse mi to vyhadzuje len tieto možnosti, kde robím chybu? vďaka
img_20190608_223001 (1).jpg
img_20190608_223039.jpg
img_20190608_223045.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18422
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod ITCrowd » 08 čer 2019 22:57

Nikde. Pokud by ten disk byl síťový, tak by to šlo. Kdyby byl lokální, tak taky. Možná by to umělo i řadu dvd-éček. Ale ne disk přes usb.
Nainstaluj si wokna a obnovení pusť z nich. Vítej ve světě windows :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41769
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod petr22 » 09 čer 2019 08:13

Samozrejmne ze to JDE obnovit z externiho USB disku, Windows Backup jsem pouzil
k obnove systemu hodnekrat a nikdy nebyl zadny problem.

Musi byt splneny pouze dve podminky:

1. nesmi byt zmenena cesta ulozene zalohy, tzn musi byt zaloha ve slozce WindowsImageBackup
tak jak byla zaloha vytvorena

2. instalacni medium Windows musi obsahovat ovladace pro USB radic pocitace, jinak ten externi
disk nemuze byt videt

Coz v pripade Windows 7 znamena, ze musi byt pouzito aktualni upravene medium z roku
2019 a ne nejake prastare od Microsoftu z roku 2009/2012. Je take mozno pouzit aktualni
medium pro Windows 10.

Proto je tam take volba instalace ovladace, aby fungovaly USB porty. Ovladace ale musi byt
pripravene na disku, ktery instalacni medium vidi (tzn treba systemovy disk, na coz je trosku pozde).

Az bude vse OK (slozka WindowsImageBackup v rootu externiho media bude pristupna pro
instalator), tak to samo nabidne zalohu k obnove.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18422
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod ITCrowd » 09 čer 2019 09:04

To asi vyjde jednodušeji nainstalovat wokna a spustit zálohu z nich :-)
Není třeba ani instalovat ovladače, stačí, když wokna uvidí USB.
petr: Já nepsal, že by to nešlo (což vyvracím řešením). Jen, že s tím co má chybu nikde nedělá a k záloze se nedostane.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
TK1991
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 115
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod TK1991 » 09 čer 2019 09:22

1. táto podmienka je splnená
2. instalacné medium windows? teraz mi asi niečo uslo, načo mi je instalacka?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41769
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod petr22 » 09 čer 2019 09:47

Odkud tu obnovu spoustis ?

Nabootuj instalacni medium Windows a spust obnovu primo z nej.

"Nikde. Pokud by ten disk byl síťový, tak by to šlo. Kdyby byl lokální, tak taky. Možná by
to umělo i řadu dvd-éček. Ale ne disk přes usb."

Cetli to tu celkem 3 lidi a vsichni to pochopili tak, ze obnovu nelze provest z externiho
USB disku, coz ale neni pravda. Jen je potreba aby zaloha byla pristupna.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 09 čer 2019 10:04, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
TK1991
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 115
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod TK1991 » 09 čer 2019 09:54

settings => update and security => recovery => restart now
hneď nato sa pocítač restartuje a vybehnú mi možnosti..

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41769
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod petr22 » 09 čer 2019 09:56

Takze z konzole pro obnovu.

Vyzkousej instalacni medium Windows 10 (build 1903).

Melo by to tu zalohu samo nabidnout.

Externi disk take nesmi byt jako dynamicky, ale zakladni, jinak
instalacni program nedokaze precist obsah disku.

Uživatelský avatar
TK1991
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 115
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod TK1991 » 09 čer 2019 11:52

IMG_20190609_112806.jpg

IMG_20190609_112916.jpg

IMG_20190609_112939.jpg

IMG_20190609_112939.jpg

IMG_20190609_113020.jpg

takýto je môj postup a vôbec mi to nevyhadzuje možnosť vybrať obnovu z disku len tú ktorú som si nechal uloženú v pc.
pardon zatie poprekrucané obrázky, neviem ako k tomu doslo hh.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5088
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod RIKI22 » 09 čer 2019 16:34

Začni používať True Image namiesto Windows Backup, ktorý robí zálohu 1:1.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41769
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod petr22 » 09 čer 2019 16:41

Acronis stoji penize a dela presne to same.

Problem neni v software, problem je v pouziti.

Ani konzole pro obnovu, ani instalacni medium nevidi ten externi disk.

1. zaloha na disku neni nebo je ve spatne ceste
2. disk je necitelny z instalatoru (dynamicky, zasifrovany)
3. chybi ovladace pro USB, coz by u Windows 10 bylo ale divne

Kdyz se z te konzole pro obnovu nebo instalacniho media spusti
prikazova radka, je pod nejakym pismenem pristupny ten externi disk ?

mirekol
Level 1
Level 1
Příspěvky: 74
Registrován: duben 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod mirekol » 09 čer 2019 16:57

Pro: TK1991
Když jsi na té obrazovce "Advanced options", doufám že klikáš/vybíráš "System image recovery" a ne tu označenou možnost "Start-up repair".


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zálohy pro Ubuntu server
    od flowem » 16 pro 2019 13:22 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    2
    465
    od dvorakj
    16 pro 2019 19:54
  • Nelze odstranit složky ze zálohy
    od pukasinek » 29 bře 2020 20:39 » v Vše ostatní (sw)
    4
    222
    od pukasinek
    29 bře 2020 22:46
  • Nahrání zálohy webu na FTP?
    od trefort » 05 kvě 2019 16:57 » v Programování a tvorba webu
    8
    1691
    od tvorbaweb.cz
    29 úno 2020 16:40
  • Šifrovaný disk bitlockerem bez zálohy klíče
    od cervcek » 02 pro 2019 07:45 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    6
    543
    od cervcek
    02 pro 2019 20:54
  • Prosím o doporučení levného harddisku na občasné offline zálohy
    od Guarana » 30 črc 2019 12:52 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    338
    od atari
    30 črc 2019 15:51

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 12 hostů