Automaticke triedenie suborov

...

Moderátor: Mods_senior

Cactus
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Automaticke triedenie suborov

Příspěvekod Cactus » 25 led 2021 15:28

Ahojte. Pomoze mi niekto sikovny ? Lamem si hlavu nad tym ako vo Windows 10 roztriedit/presunut vacsie mnozstvo suborov do viacerych adresarov tak aby mal kazdy adresar maximalnu specificku velkost, napr. 4GB. Samozrejme nejak automaticky, nie rucne. Napada niekoho software, ktory by toto zvladol ? Alebo nejake ine napady ?

Ak som sa nezrozumitelne vyjadril tak prikladova situacia:
Dam presuvat subory do adresara Folder1. Ako nahle tento folder naberie velkost 4GB tak sa do neho uz nebudu presuvat dalsie subory a zacnu sa presuvat do adresara Folder2 tiez do maximalnej velkosti 4GB a takto to bude pokracovat az kym sa nepresunu vsetky zvolene subory.

Dakujem za kazdy napad, aj ciastocny :-)

Reklama
zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10269
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Automaticke triedenie suborov

Příspěvekod zeus » 26 led 2021 11:07

Vitej na PC-Help!
ITCrowd by si na to jiste napsal WScript, ale rucne to budes mit s vhodnym spravcem souboru za chvilku.
Pakovaci program a nekomprimovany split-archiv by taky dokazal nasekat 4GB kusy, ale to je reseni spis na prenos pres FAT flesku.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2847
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Automaticke triedenie suborov

Příspěvekod atari » 26 led 2021 14:16


Cactus
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: Automaticke triedenie suborov

Příspěvekod Cactus » 26 led 2021 15:23

atari, vdaka za clanok. Pozriem ci tam nieco nenajdem.
zeus píše:Vitej na PC-Help!
ITCrowd by si na to jiste napsal WScript, ale rucne to budes mit s vhodnym spravcem souboru za chvilku.
Pakovaci program a nekomprimovany split-archiv by taky dokazal nasekat 4GB kusy, ale to je reseni spis na prenos pres FAT flesku.

Nad tym pakovacim programom som rozmyslal ale bol by tam problem. Ak by som chcel pristupit niekedy v buducnosti k suborom trebars z Part5-ky tak by som musel mat k dispozicii vsetky dalsie casti archivu. Ja by som to potreboval mat nezavislé na sebe pretoze moze nastat pripad, ze mozno casom zmazem napr. Folder3 a Folder4 a potrebujem aby Folder5 a ostantne fungovali dalej.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21734
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Automaticke triedenie suborov

Příspěvekod ITCrowd » 26 led 2021 16:04

zeus píše:ITCrowd by si na to jiste napsal WScript....
To by asi napsal, ale nechce se mu :lol:
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Cactus
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: Automaticke triedenie suborov

Příspěvekod Cactus » 26 led 2021 17:30

To uplne chapem. Keby si mal kazdemu kto si sem napise vyrabat skript, asi by si nic ine nerobil. Urcite uz musi existovat nejake riesenie. Vdaka clanku na 365tipu.cz som aj nieco nasiel. Vyskusal som ale u mna to nefunguje. Po spusteni sa nic neudeje, dokonca ani ziadna chybova hlaska. Pozrite sa niekto prosim na ten skript. Co moze byt pricina, ze sa takto chova ? Je to necelych 7 rokov stary prispevok, moze byt problem, ze sucasna verzia Windows 10 (20H2) v tom skripte nechce nieco spracovat ?

https://superuser.com/questions/799372/ ... rtain-size
Naposledy upravil(a) Cactus dne 26 led 2021 17:43, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2847
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Automaticke triedenie suborov

Příspěvekod atari » 26 led 2021 17:41

Chybí ten skript ...

Cactus
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: Automaticke triedenie suborov

Příspěvekod Cactus » 26 led 2021 17:43

Pardon, uz je tam.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21734
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Automaticke triedenie suborov

Příspěvekod ITCrowd » 26 led 2021 21:02

No, pokud žádné řešení nenajdeš, tak ti to napíšu. Ale nebude to hned.
Budu k tomu potřebovat:
- cestu ke složce se zdrojovými soubory
- cestu ke složce, kde se budou vytvářet složky Folder1..Folder2..atd.
- musím vědět, jestli se omezení velikosti týká skutečné velikosti souborů, nebo místa, které zabírají na disku. (Př.: mějme textový soubor o velikosti 1kB. Sektor na disku NTFS má velikost 4kB. V tomto případě je skutečná velikost souboru 1kB, ale na disku zabírá 4kB).
- jak se má zachovat při překročení velikosti. Př.: omezení 4GB, zaplněno 3,98GB další soubor v řadě 0,5GB. Nahrát soubor do složky a překročit tak velikost 4GB? Soubor nahrát už do nové složky?

K omezením:
- nebude fungovat rekurzivně - tolik práce tomu zas věnovat nechci (rekurzivně znamená, že pokud bys zdrojovou cestu zadal C:\, pak by skript kopíroval všechny soubory z C:\, tedy ze všech adresářů a podadresářů). navíc bych musel ošetřit případné duplikáty.
- nebude doplňovat menšími soubory. Tedy kdyby zjistil, že další soubor se už do Folder1 nevejde, založí Folder2 a ve Folder1 zůstane prázdné místo.

Zbytek až co mě napadne během psaní.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Cactus
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: Automaticke triedenie suborov

Příspěvekod Cactus » 26 led 2021 22:04

ITCrowd dakujem velmi pekne za tuto super ponuku. Stale skusam hladat a ozvem sa ci som sa niekam posunul. Strasne tazko sa totiz taketo nieco googli pretoze ked dam do googlu pojem dajme tomu "how to move files to folders with limited size" alebo nieco tomu podobné tak ponukne milion vysledkov o niecom uplne inom a vobec ma ten google nechape co ja vlastne presne chcem. Ale mozno bude problem medzi klavesnicou a stolickou a neviem to vhodne zformulovat do anglictiny :-D

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10269
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Automaticke triedenie suborov

Příspěvekod zeus » 26 led 2021 22:11

Cactus píše:Po spusteni sa nic neudeje, dokonca ani ziadna chybova hlaska.


It has four parameters - ty jsi zadal?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Cactus
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: Automaticke triedenie suborov

Příspěvekod Cactus » 26 led 2021 22:19

Ahaaaaaaaaa. Takto je to myslené ? Predpokladal som, ze az po spusteni to zobrazi nejaky dotaz na tieto parametre. Tak idem skusat.
Az sa smejem teraz sam sebe, ze som to nepochopil. No co uz, clovek ako by mal obcas upchate mozgove zavity :D
Dakujem.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Stahovanie suborov s priponu .tpm (Problem)
    od Dwayne-Johnson » 25 zář 2021 17:13 » v Windows 10, 8, 7..
    4
    284
    od Dwayne-Johnson
    25 zář 2021 21:02
  • FX-6350 - automatické přetaktování ?
    od Hovno_hovinko_1 » 25 úno 2021 11:18 » v Problémy s hardwarem
    4
    302
    od petr22
    25 úno 2021 12:28
  • Automatické otevření hypertextu
    od Zofak » 10 úno 2021 13:32 » v Kancelářské balíky
    1
    508
    od ITCrowd
    10 úno 2021 16:14
  • Programy pro automatické stahování ovladačů? rady
    od VitekH » 01 kvě 2021 10:50 » v Vše ostatní (sw)
    6
    497
    od gogo1963
    01 kvě 2021 11:33
  • Časté automatické přepínání zvuku ze sluchátek na monitor
    od Donator_HD » 26 dub 2021 15:38 » v Problémy s hardwarem
    1
    204
    od rhsCZ
    26 dub 2021 15:56

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů